$
בורסת ת"א

אחרי 15 שנה: שלמה איזנברג מחזיר את רסקו לבורסה בת"א

על פי התכנון, בעלי המניות של החברה־האם ישרס יקבלו מניות של רסקו, המתמחה בבניית פרויקטים למגורים. ישרס ואיגרות החוב שלה ימשיכו להיסחר במקביל בתל אביב. בעקבות ההודעה עלתה אתמול מנייתה של ישרס ב־5.5%

אורן פרוינד 06:5903.09.14

על רקע הקיפאון בשוק הדיור בעקבות תכנית מע"מ 0% המתכוננת של שר האוצר יאיר לפיד, החליט אתמול איש העסקים שלמה איזנברג להפריד את פעילות הנדל"ן למגורים שלו ולהנפיק את חברת רסקו בבורסה בתל אביב בחודשים הקרובים. רסקו נסחרה בתל אביב בעבר אך נמחקה מהמסחר בהצעת רכש ב־1999.

 

ישרס, אחת מחברות הנדל"ן הוותיקות בישראל (נוסדה בשנת 1950), מחזיקה בשורה של נכסים מניבים באמצעות החברות־הבנות שלה: עוגן נדל"ן (85%), אוסיף (66%) ורסקו (100%).

 

על פי המהלך המתוכנן, בעלי המניות של ישרס יקבלו מניות של רסקו, בעוד ישרס ואיגרות החוב שלה ימשיכו להיסחר במקביל בתל אביב. בעקבות ההודעה עלתה אתמול מניית ישרס ב־5.5%.

 

 

תשואות יציבות לאג"ח

ישרס מעסיקה 130 עובדים ונסחרת בת"א לפי שווי של 850 מיליון שקל, לאחר שהוסיפה לערכה 22% מתחילת השנה. לחברה חמש סדרות אג"ח בהיקף כולל של כ־800 מיליון שקל, הנסחרות בתשואות יציבות של 2%-4%.

 

מה דעתך על מניית ישרס:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

רסקו עוסקת בבניית פרויקטים למגורים ומתמקדת בצפון הארץ, בעיקר בערים נהריה וחיפה. דירקטוריון ישרס אישר אתמול את המהלך והסביר כי זה "יאפשר לישרס ולרסקו לפעול כחברות עצמאיות תוך התמקדות בתחום פעילותן".

 

כמו כן להערכת הנהלת החברה, "מהלך הפיצול ייצור ערך לחברה ולכלל בעלי מניותיה, שכן הוא יתרום לחשיפת הנכסים של כל אחת מהחברות לציבור משקיעים גדול וממוקד יותר, שיוכל להעריך באופן מיטבי את הביצועים, הערכים והמאפיינים של כל תחום פעילות".

 

איזנברג מנסה לייצר ערך לבעלי המניות של ישרס כשהוא מפריד את פעילות הנדל"ן למגורים, הנחשבת לרווחית פחות. בשנת 2013 הסתכמו ההכנסות של ישרס מפעילות נדל"ן למגורים ב־247 מיליון שקל, עם רווח גולמי של 52 מיליון שקל (שיעור רווח של 21%). הכנסות החברה מפעילות נדל"ן מניב הסתכמו בכ־314 מיליון שקל, עם רווח גולמי של 240 מיליון שקל (שיעור רווח גולמי של 74%).

 

הרווח הנקי עלה ב־50%

בשנתיים האחרונות ישרס נמצאת בתנופה. זאת בין היתר בעקבות שיפור מצבה הפיננסי באמצעות מימון מחדש שביצעה להלוואותיה, וכן בעקבות עלייה מתמשכת בהיקף ההכנסות שלה משכירות, בעיקר באזור רמת החייל בתל אביב והגנים הטכנולוגיים בירושלים.

 

עדות לכך ניתן למצוא בדו"חות הרבעון השני לשנת 2014, שהראו צמיחה של 50% ברווח הנקי לסכום של 20 מיליון שקל, בהמשך לגידול של 6% ברווח התפעולי ל־50 מיליון שקל.

 

בקופת החברה מזומנים בשווי 46 מיליון שקל, והיא נדרשת לעמוד בתשלומי קרן וריבית של 222 מיליון שקל בשנה הקרובה.

 

 

 צילום: shutterstock

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x