$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

שפיר הנדסה תנסה לגייס 300 מיליון שקל לפי שווי 2 מיליארד שקל

ארבע שנים לאחר שעשתה תספורת, מבקשת משפחת שפירא לחזור לשוק ההון. חברת התשתיות שפיר הנדסה במגעים להנפקת 20% ממניות החברה ולגיוס אג"ח. תמורת הגיוס תשמש כהיערכות למכרז להקמת נמל המפרץ ליד חיפה ב־3.5 מיליארד שקל

גולן חזני 06:5306.10.14

חברת שפיר הנדסה, אחת מחברות התשתיות הגדולות בארץ, במגעים להנפקה בשוק ההון. מדובר במגעים שנערכים בפעם השלישית בארבע השנים האחרונות (הניסיונות הקודמים התרחשו ב־2010 וב־2013), אולם לפי גורמים בשוק ההון, הסיכוי ליציאה למהלך גבוה הפעם. ההנפקה צפויה לכלול מניות ואג"ח, ושווי החברה שלפיו תתבצע צפוי להיות כ־2 מיליארד שקל לפני הכסף. החברה תנסה לגייס 300 מיליון שקל.

 

 

בשבועות האחרונים מקיימת החברה פגישות עם גופי החיתום ובמקביל מכינה תשקיף להנפקה. ל"כלכליסט" נודע כי אחת הבעיות שמנעו את ההנפקה בפעמים הקודמות ועליה מנסה שפיר הנדסה להתגבר גם הפעם היא תמחור המחצבות שבידיה, שאותן רכשה ב־2005 במסגרת רכישת חברת האחים רויכמן.

 

לפי הערכות, מטרת ההנפקה היא להיערך למכרז להקמת נמל המפרץ שליד נמל חיפה ב־3.5 מיליארד שקל, שבו מתמודדת שפיר. במסגרת ההנפקה צפויה החברה לגייס מאות מיליוני שקלים במניות וייתכן שגם באג"ח. מקורות בשוק צופים כי היא תנפיק לציבור 20% ממניותיה. אם אכן תתממש ההנפקה שפיר הנדסה צפויה להיכלל בת"א־100.

שפיר הנדסה, שהכנסותיה השנתיות הן כ־2.5 מיליארד שקל, נוסדה בשנת 1968 ומעסיקה בארץ יותר מ־2,000 עובדים. בין הפרויקטים הגדולים שהיתה מעורבת בהם ניתן למנות את האגף החדש של הכנסת, הנתיב המהיר בכביש 1, פרויקט מחלף רעננה דרום ורכבת העמק.

 

החברה בבעלות משפחת שפירא (האחים ישראל, הראל, גיל וחן), והיא רווחית. משפחת שפירא בעלת ניסיון בשוק ההון, שנגמר בטעם רע כשהחברה־הבת שפיר פרוייקטים שבבעלות מלאה של שפיר הנדסה, נקלעה למשבר והגיעה להסדר חוב ב־2010 ולהסדר נוסף ב־2012. שפיר פרויקטים הוקמה כדי להשקיע בנדל"ן במזרח אירופה.

 

כביש עוקף קריות בביצוע שפיר הנדסה כביש עוקף קריות בביצוע שפיר הנדסה

 

 

ב־2007 הצליחה החברה לגייס 175 מיליון שקל באמצעות אג"ח שהושקע בקרקעות ברומניה, סרביה ואוקראינה. בעקבות משבר 2008, החברה לא רשמה הכנסות ולא החלה בנייה, כשהגיע הפירעון, הציעה הסדר שבו כפיצוי על דחייה בתשלום בשלוש שנים תעלה הריבית על האג"ח מ־7.3% ל־9%. שפיר הנדסה שהחזיקה במחצית מהחוב, העמידה תשלום של 4.5 מיליון שקל למימון הפעילות השוטפת של החברה במהלך שלוש השנים. בעלי השליטה המירו חוב נחות של 15.5 מיליון שקל להלוואות נחותות ביחס לחוב לבעלי אג"ח.

 

בעלי השליטה בשפיר טענו במהלך המו"מ כי קבוצת שפיר והאחים שפירא הזרימו לחברה סכומים דומים לאלו של הציבור ולא משכו משכורות ודיבידנדים, לבד מדמי ניהול לא גבוהים שפסקו עם הקושי התזרימי.

 

6 תגובות
בטל שלח
  • גם ככה הם יקבלו מימון כמעט מלאלא צריך הון עצמי כי כל הסיכון מתגלגל אל המלווים
    יריב,(06.10.14)
  • מנפיקים כהיערכות למכרז... ואם לא יזכו במכרז ?מי ישלם את החשבון, הציבור מהפנסיות שלו, לא ליפול למלכודת של משפחת שפירא המושחתת !!!
    אל תהיו פרייארים,(06.10.14)
  • חוצפנים ... שרפו כסף שגויס מהציבור על יערות במזרח אירופה (ל"ת)
    מוסדי,(06.10.14)
  • הכל ענין של גיאוגרפיהביפן - היו עושים חרקירי
    בארה"ב - היו מוגבלים ומנודים עסקית לכל חייהם
    בישראל - הכל נשכח, עוברים לסיבוב נוסף
    מואיז,(06.10.14)
טען עוד
x