$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

מורי ארקין בדרך להנפקה בשווי 600 מיליון דולר

חברת המכשור הרפואי אנדוצ'ויס, שמוזגה עם פיר מדיקל הישראלית, נערכת להנפקה בנאסד"ק. קרן אקסלמד, של ארקין ואורי גייגר, נמצאת בין משקיעי החברה

ניר צליק 06:5728.10.14

שוק הביוטק הישראלי ממשיך לרתוח: אחרי שתשע חברות ישראליות מתעשיית הביומד הישראלית ביצעו גיוסים בארה"ב השנה, חברה נוספת נמצאת בדרכה להנפקה מעבר לים. אנדוצ'ויס (Endochoice) האמריקאית, שמוזגה עם חברת הביומד הישראלית פיר מדיקל ב־2013, שמוזגה עם, נפגשת עם חתמים לקראת הנפקה בנאסד"ק, כך נודע ל"כלכליסט". החברה תנסה לגייס כ־100–150 מיליון דולר לפי שווי של 600–400 מיליון דולר אחרי הכסף.

 

לאנדוצ'ויס מכירות של כ־70 מיליון דולר בשנה

פיר מדיקל פיתחה טכנולוגיות קולונוסקופיה ומערכות לאבחון בעיות במעי. עם המשקיעים הגדולים בחברה ניתן למנות את קרן אקסלמד של מורי ארקין ואורי גייגר המכהן כדירקטור באנדוצ'ויס, קרן סקויה וקרן אוורגרין. פיר מדיקל נוסדה על ידי יוצאי חברת סייטליין ב־2010, בהם אבי לוי שכיהן כמנכ"ל סייטליין וכמנכ"ל פיר מדיקל עד שזו נמכרה.

בתחילת 2013 גייסה פיר מדיקל 43 מיליון דולר וביצעה מהלך של מיזוג עם אנדוצ'ויס, זאת כדי להימנע מהקמת מערך שיווק ולנצל את המערך הקיים של אנדוצ'ויס בתחום מוצרי הגסטרו ב־34 מדינות. בראש החברה הממוזגת עומד מארק גילרת', שהקים את אנדוצ'ויס ב־2008. גילרת' כיהן בעברו כנשיא וכמנהל השיווק בארה"ב של גיוון אימג'ינג הישראלית. מכירות אנדוצ'ויס מעורכות ב־70-50 מיליון דולר בשנה. החברה מעסיקה 450 עובדים, מתוכם 60 בישראל.

 

ברשימת בכירי אנדוצ'ויס ניתן למצוא כמה ישראלים, בהם יורם אשרי, נשיא הפעילות הבינלאומית, ויניב קירמה, המכהן כסגן הנשיא למחקר ולפיתוח. לקראת ההנפקה מינתה החברה בחודש אוגוסט האחרון את דיוויד גיל כסמנכ"ל הכספים, כאשר גיל כיהן בעברו במספר חברות שהונפקו, בהן CTI, NxStage ו־InterLand. הקרנות והמשקיעים הישראליים באנדוצ'ויס מחזיקים בכ־40% מכלל מניות החברה הממוזגת.

 

מורי ארקין מורי ארקין צילום: בועז אופנהיים

 

טראקואט וצ'ק קאפ גם בדרך לנאסד"ק

פיר מדיקל פיתחה את מכשיר הפיוז שנועד לביצוע קולונוסקופיה. בדיקה זו משמשת לגילוי מוקדם של סרטן מעי וגידולים בתוך המעיים. הבעיה העיקרית היא שאנדוסקופ סטנדרטי, המיועד לתהליך זה, מצויד במצלמה אחת בלבד המספקת שדה ראייה מצומצם של כ־180 מעלות בלבד. המערכת של פיר מדיקל מצוידת גם בשתי מצלמות צד, וכך שדה הראייה של הרופא המטפל גדל עד ל־330 מעלות ומאפשר לרופא לראות גם את צדי המעיים. המכשיר הושק בוועידת הרפואה בסן אנטוניו בארה"ב בחודש יוני האחרון. מלבד המכשיר של פיר מדיקל, מחזיקה אנדוצ'ויס גם בפעילויות נוספות, כגון סטנטים, ציוד רפואי המשמש לביופסיות, מיקרוסקופים וציוד לבדיקת הימצאותו של חיידק ה־H.Pylori המוביל למחלות מעיים.

 

עד כה גייסו השנה תשע חברות ישראליות מהתחום הרפואי 557 מיליון דולר, כאשר בין החברות ניתן למנות את לומניס, גלמד, מדיוונד, קייט פארמה, ביובלאסט, פואמיקס ו־VBL. בנוסף, פוליפיד ונוירודרם כבר הגישו תשקיף לקראת הנפקה כאשר גם טראקואט וצ'ק קאפ נמצאות בדרך לשוק ההון האמריקאי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x