ארז ויגודמן: "אנחנו לא שוללים עסקה שתשנה את טבע מהותית"
ענקית התרופות סיכמה את הרבעון השלישי עם הכנסות של 5.06 מיליארד דולר ועם רווח הנקי מתואם של 1.1 מיליארד דולר לעומת 1.07 מיליארד דולר ברבעון המקביל. החברה עקפה את תחזיות השוק בשורה התחתונה והעלתה את תחזיות הרווח
טבעפרסמה בסוף השבוע את דו"חות הרבעון השלישי, שחשפו כי ענקית התרופות הישראלית עקפה את ציפיות השוק בשורה התחתונה והעלתה את תחזיות הרווח השנתיות. החברה סיכמה את הרבעון עם הכנסות של 5.06 מיליארד דולר, בדומה לשנה שעברה.
הרווח הנקי המתואם הסתכם ב־1.1 מיליארד דולר לעומת 1.07 מיליארד דולר ברבעון המקביל. הרווח המתואם עמד על 1.32 דולר למניה, לעומת 1.23 דולר בלבד שצפה השוק, ובעקבות זאת העלתה טבע את התחזיות השנתיות וכעת צופה רווח נקי מתואם של 4.28–4.4 מיליארד דולר. זאת לעומת תחזית מקורית של 4–4.3 מיליארד דולר. בתגובה לדו"חות הוסיפה מניית החברה בניו יורק 3.6%.
רכישה עצמית נרחבת
אחד המפתחות לשיפור היה הגדלת תוכנית הרכישה העצמית של טבע מ־1.3 מיליארד דולר ל־3 מיליארד דולר. המזומנים וההשקעות הסתכמו ב־1.8 מיליארד דולר בסוף הרבעון. בעקבות הרכישה העצמית נותרת בעינה השאלה: האם החברה לא מתכוונת לבצע רכישה משמעותית בתקופה הקרובה.
בשיחת ועידה שקיימה החברה אמר המנכ"ל ארז ויגודמן: "אנחנו בוחנים באופן פעיל רכישות, מחפשים טכנולוגיות וגם חברות בעלות צינור תרופות אטרקטיבי. אנחנו עשויים לחפש נכסים גנריים בשוק האוסטרלי וגם תרופות מקור בארה"ב ובאירופה. אנחנו גם לא שוללים עסקה שתשנה את טבע (Transformation Transaction — נ"צ) אם תגיע העסקה הנכונה". דוגמה לעסקה כזו היא מיזוג הענק, בהיקף 30 מיליארד דולר, בין סיבא־גייגי לסנדוז ב־1996, שיצר את ענקית התרופות נוברטיס.
ותודה לקופקסון
מעבר לכך, הצלחת טבע ברבעון הנוכחי נבעה משתי סיבות עיקריות. הראשונה, שיפור ברווחיות המגזר הגנרי, שנבע מתוכנית החיסכון שעליה הכריזה טבע בסוף 2013. ההכנסות ממגזר הגנריקה ירדו ב־2% ל־2.4 מיליארד דולר לעומת הרבעון המקביל, אולם הרווח בו זינק ב־40% ל־556 מיליון דולר לעומת 396 מיליון דולר ברבעון המקביל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
תוכנית זו חסכה לחברה 650 מיליון דולר בהוצאות ב־2014. החברה הציבה יעד חיסכון של 800 מיליון דולר עד 2017. ויגודמן ציין כי החברה כבר סגרה או הסבה שישה מפעלים, תשעה מפעלים נוספים מצויים בהליכי סגירה וחמישה נוספים נבחנים. עוד הדגישו בחברה כי היא תשיק שבעה מוצרים בארה"ב עד סוף השנה.
הנקודה החיובית השנייה היתה הקופקסון, תרופת המקור הבולטת של החברה לטרשת נפוצה. זו רשמה הכנסות של 1.1 מיליארד דולר לעומת 1.05 מיליארד דולר ברבעון המקביל.
רווחי הקופקסון עמדו על 864 מיליון דולר לעומת 798 מיליון דולר ברבעון המקביל. עיקר המכירות אמנם הגיע מארה"ב, שבה עמדו המכירות על 800 מיליון דולר, אולם השיפור היה מחוץ לשוק האמריקאי, עם מכירות של 307 מיליון דולר לקופקסון בשאר העולם — עלייה של 21% לעומת התקופה המקבילה, בעיקר הודות לזכייה במכרז קופקסון ברוסיה.
השיפור בקופקסון, לצד עלייה במכירות תרופות אונקולוגיות, הוביל את מכירות תרופות המקור ל־2.2 מיליארד דולר — עלייה של 5% ביחס לרבעון המקביל.