בלעדי לכלכליסט
בבילון מנהלת מגעים ראשוניים למיזוג עם חברת אינראקטיב
אינראקטיב מפתחת מערכת פרסום לאפליקציות במובייל. קרן ריד אלסווייר מכרה את כל אחזקותיה (17%) בחברת סרגלי הכלים תמורת 20 מיליון שקל. הקרן, שהשקיעה בחברה מאז 2004, יצאה עם רווח של 96 מיליון שקל, פי שישה מההשקעה הראשונית
בבילון מנהלת מגעים ראשוניים למיזוג עם אינראקטיב, כך נודע ל"כלכליסט". במקביל מנהלת בבילון, שמחפשת תחום פעילות חדש, מגעים עם כמה חברות נוספות מתחום המובייל. ייתכן כי בסופו של דבר בבילון תבחר בחברה אחרת לפעילות חדשה.
- בבילון ממשיכה להתכווץ: שני מנהלים בכירים עוזבים
- 100 עובדי Playwise ו-15 מעובדי בבילון יפוטרו
- דירקטוריון בבילון אישר שינוי פעילות הליבה; 15 עובדים יפוטרו
אינראקטיב, שייסדו עופר יהודאי וזיו אלול, פיתחה מערכת פרסום למפתחי אפליקציות שממליצה על הדרך הכדאית ביותר למכירת שטחי פרסום באפליקציה. באמצעות המערכת של אינראקטיב, המסופקת באמצעות חבילת קוד למכירה (SDK), יכול המפתח לבחור בזמן אמת את מודל הפרסומות הרווחי ביותר או את החברה שתשלם עבור שטח המדיה את המחיר הגבוה ביותר. אחד הלקוחות הבולטים של החברה הוא משחק פרוט נינג'ה הפופולרי.
פייסבוק הפכה למתחרה של אינרקאטיב עם הקמת בורסת פרסום משלה, וכעת היא מצויה במאמץ מתמשך לא רק לפרסם על גבי האפליקציה שלה אלא גם להפוך לרשת המפרסמת גם על גבי אפליקציות חיצוניות לה.
המפגש עם קופת המזומנים של בבילון, בהחלט יכול להיטיב עם הסטארטאפ הצעיר, שגייס ביחס לשנות קיומו סכום צנוע. ועם זאת, ייתכן שהמיזוג לא ייצא לפועל ואז צפויה אינראקטיב לבחון גיוסי הון. הכנסות החברה, שהוקמה ב־2010, מוערכות ב־20–10 מיליון דולר בשנה עם מחזור פעילות של 35 מיליון דולר בשנה.
לחברה 60 עובדים בארבעה סניפים ברחבי העולם, בהם בפתח תקווה, בעמק הסיליקון בסן פרנסיסקו, בניו יורק ובלונדון. בהמשך אינראקטיב מתכוונת לפתוח סניפים גם בסינגפור ובמומבאי.
במקביל, הודיעה אתמול קרן ריד אלסווייר כי מכרה את כל אחזקותיה בבבילון — כ־17% תמורת 20 מיליון שקל. בעל השליטה ויו"ר החברה נועם לניר רכש 6% (3 מיליון מניות) ועלה לאחזקה של 24% מהחברה, ואילו בית ההשקעות מיטב דש רכש 10% (5 מיליון מניות) והגיע לאחזקה של 15.3%. קרן ריד אלסווייר השקיעה בבבילון לראשונה ב־2004 כ־16 מיליון שקל, ולאורך השנים קיבלה הקרן מדיבידנדים בחברה 76 מיליון שקל. בסך הכל הקרן יצאה עם 96 מיליון שקל מבבילון — פי שישה מהסכום שהשקיעה.
בשבוע שעבר הודיעה החברה על פיטורי 15 עובדים, בתוכם גם סמנכ"ל הטכנולוגיות שלומי צייג וסמנכ"ל הפיתוח עידו ברוש. אחרי הפיטורים יישארו בחברה כ־22 עובדים בלבד. מתוכם רק שני עובדי הנהלה, המנכ"לית שנית פאר צפוני וסמנכ"ל הכספים חי אביב.
מהלך זה מתווסף לשינויים במבנה ובפעילות אשר בוצעו במהלך השנה האחרונה, כשהאחרון בהם היה בספטמבר, אז הודיעה החברה על מכירת פעילות התרגום ואחזור המידע. פעילות התרגום נמכרה בתמורה ל־2.5 מיליון דולר. לפני שלושה חודשים החליטה החברה לחלק 125 מיליון שקל כדיבידנד. החלוקה סימנה את כוונתה של בבילון להרים ידיים בתחום ההכנסות ממנועי חיפוש. בקופת החברה נותרו כ־75 מיליון שקל אחרי חלוקת הדיבידנד, וכעת הפכה בבילון למעשה לחברה עתירת מזומנים ללא פעילות אמיתית מלבד הפיתוח.
מאינראקטיב לא נמסרה תגובה.