$
ועידת שוק ההון 2014

ועידת שוק ההון

"הנפקה בנאסד"ק לוקחת חברה לרמה אחרת של מצויינות"

כך לדברי ציפי עוזר ערמון, מנכ"לית לומינס בפאנל שנערך בוועידת שוק ההון של "כלכליסט". מייסד איירון סורס: "דווקא נאסד"ק בתחום שלנו לא נראה כל כך טוב עכשיו. אני אישית לא מרגיש שזה התזמון הכי טוב אבל יהיה מעניין לראות מה יהיה בשנה הבאה"

גיל קליאן 15:2105.11.14

על רקע גל ההנפקות של החברות הישראליות בוול סטריט התקיים פאנל בנושא בוועידת שוק ההון 2014 של "כלכליסט" ובו השתתפו: ציפי עוזר ערמון, מנכ"לית לומניס, אודי גלבוע, מייסד ביובלאסט ותומר בר זאב מייסד איירון סורס.

 


 

עוזר ערמון אמרה על הצורך לנהל חברה מרבעון לרבעון כי "כשהגעתי ללומניס במאי 2012 שמנו לנו כמטרה להנפיק את החברה ברבעון ראשון 2014. וידענו שמאותו רגע אנחנו צריכים להתנהל מהרגע הראשון כחברה ציבורית ולהתנהל רבעונית. כשהנפקנו לא שינינו שום דבר מבחינת הניהול הרבעוני. מה כן קרה? הנפקה זה גוזל המון זמן ותשומת לב ניהולית חצי שנה לפני הנפקה - זה לוקח 30% מהזמן. לאחר שאתה מנפיק יש לך הזדמנות כמעט כל חודש להיפגש עם המשקיעים שלך, אנשים שהם מאוד מתוחכמים מאוד מחוברים למה שקורה בתעשייה ויש לך אנשים ששומרים אותך מאוד ממוקד ברמה החודשית. אז בעיני הנפקה זה אירוע מרגש עם קונפטי בנאסד"ק אבל מה שזה עושה זה לוקח את החברה לרמה - סטפ אפ מבחינת המצוינות".

 

על רמת האנליזה בישראל מול ארה"ב אמרה ערמון: "ארה"ב - אין מה לעשות, זה שוק גדול יש קרנות סופר מתמחות. בארץ יש אנשים מאוד חכמים אבל הם ג'נרליסטים. בארה"ב הדיון הוא הרבה יותר מעמיק, הם מכירים את המשמעויות של בטיחות ושל פרמטרים נוספים".

 

חברי הפאנל: ציפי ערמון,  אודי גלבוע ותומר בר זאב עם מנחה הפאנל, אלי שמעוני, סגן עורך אתר כלכליסט. חברי הפאנל: ציפי ערמון, אודי גלבוע ותומר בר זאב עם מנחה הפאנל, אלי שמעוני, סגן עורך אתר כלכליסט. צילום: עמית שעל

 

על הסיבות להנפקה של לומניס ועל השיקול להנפיק בארה"ב ולא בארץ אמרה ערמון: "אנחנו הנפקנו בסוף פברואר כדי קודם כל לגייס הון אבל גם לתת נזילות למשקיעים וגם כדי שהמניה שלנו תוכל לשמש לביצוע מיזוגים ורכישות. חברות שרוצות להשתמש בשווי של החברה כמטבע - יש יתרון להיסחר בנאסד"ק. חברה מקליפורניה תהסס לקבל מניות של חברה שנסחרת בישראל. רישום ראשון - אני חושבת שמי שיש לו אסטרטגיה של מיזוגים ורכישות - עדיף בארה"ב".

 

על ההערכה למה יהיה הדבר הבא בהנפקות בוול סטריט אמר גלבוע: "אני חושב שביוטק ישראלי בכלל הוא ענף חדש. רק עכשיו אנחנו מתחילים לקבל הכרה כענף ראוי. פעם ראשונה שנותנים קרדיט לענף כענף שיכול לבצע. אבל ייקח זמן עד שהענף יהיה בוגר - אבל גם שטבע היתה ב-30 דולר למניה, לפני שנה וחצי, וחשבו מי יקנה אותה כי אין לה עתיד - אז גם כאן זה ימשיך לגדול. המנהלים הופכים למנוסים יותר, ביולוגיה הוא ענף בעייתי הוא דיכטומי - הוא או מצליח או לא מצליח, אבל אני רואה שזה הולך ומתפתח".

 

ערמון הוסיפה כי "בכל מה שקשור לביומד או מכשור רפואי יש תנופה גדולה, יש הרבה ידע שנבנה, אני לא יודע אם זה יקרה שנה הבאה, אבל יש תנופה".

 

גלבוע הוסיף כי "זה הענף היחיד שהביקוש לא משתנה. החיים שלנו הופכים ליותר ארוכים, המודעות לבריאות והצריכה של בריאות גדלה. בעולם התרופות, אם אתה מצליח אתה מקבל רישיון להיות מונופול. העולם של התרופות הוא מאוד צפוף, אבל מחלות יתום אלה מחלות של מעט חולים בעולם, וזאת אחת החזיתות האחרונות שלא ממוצות על ידי חברות התרופות. המחלות גנטיות אז הן מרוכזות במקומות מסוימים בעולם, והתהליך הרבה יותר פשוט כי ה-FDA רוצה לעודד את התרופות. גם זמן ההגעה לשוק הרבה יותר קצר, וחברה ישראלית יכולה להתמודד עם זה. באלצהיימר או פרקינסון קבלת אישור זה רק תחילת הדרך".

 

על האפשרות להנפקה קרובה של איירון סורס, אמר בר זאב: "איירון סורס נערכת לצמיחה. הנפקה תקרה או לא תקרה. לא יכול לומר שהיא תקרה בקרוב ממש. עשינו גיוס לאחרונה, נבצע רכישות, אנחנו עובדים עם חתמים ובנקאים כבר שנתיים בכל מיני אפיקים. דווקא נאסד"ק בתחום שלנו לא נראה כל כך טוב עכשיו. אני אישית לא מרגיש שזה התזמון הכי טוב אבל יהיה מעניין לראות מה יהיה בשנה הבאה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x