ועידת שוק ההון
יוסי ביינארט: "תשע חברות אנליזה התעניינו במכרז המו"פ"
מנכ"ל הבורסה אמר את הדברים בוועידת שוק ההון של "כלכליסט". "יש אפשרות שהחברות הבינוניות לא מנהלות בכלל דיון האם לבוא לת"א, בגלל הרגולציה ובגלל שלא יודעים לתמחר חלום בישראל"
"מאז שהגעתי לבורסה בת"א כל השיחה פה זה איך עושים ריסטרט לבורסה. צריך לחזור אחורה ולראות מה עשינו לא טוב. צריך לזכור שהבורסה במקורה היא מקור לסחר בני"ע. היום יש המון דברים חדשים ואוד מרשימים כמו אלגו-טרייד וכלים פיננסים מתחוכמים, אבל עם כל הכבוד לכלים האלו, הבורסה לא יכולה להתקיים אם אין נכסי בסיס". כך אמר היום (ד') יוסי ביינארט, מנכ"ל הבורסה בת"א בוועידת שוק ההון של "כלכליסט".
ביינארט הציג את התכנית האסטרטגית שלו לטיפול במחזורי המסחר הנמוכים בשוק. "אנו נמצאים בתהליך של תכנון אסטרטגי וכרגע עולים המון דברים אבל יש שלושה נדבכים חשובים. הראשון הוא שינוי מבנה הבעלות. צריך לחשוב כגוף עסקי. אף חברה מחו"ל לא תבוא לפה אם לא נהיה גוף עסקי. חייבים לעשות ביצוע שת"פ עם גוף בינלאומי. דבר שני, צריך לבצע הרמוניזציה של הרגולציה. אם יהיה יותר נוח לחברות לעבור לשווקים בחו"ל הן יעשו כך ואנו לא רוצים את זה. הדבר האחרון זה ההיצע של החברות, חייבים להגדיל א ההיצע של החברות בבורסה" לדבריו.
ביינארט חילק את היצע החברות הפועלות בישראל לשלושה חלקים. בינוניות, גדולות וממשלתיות. לדבריו, "החברות הבינוניות הן אלו שמעניינות אותנו באמת". ביינראט הסב את תשומת לב הקהל כי היצע החברות הבינוניות בת"א הוא נמוך במיוחד. "חברה ישראלית מתחילה כחברה קטנה, מגייסת הון התחלתי, אח"כ מגיעה לשלב שהיא צריכה הכנסות והיא צריכה סיבוב גיוס הון נוסף. בשלב הזה החברות בישראל עושות או מיזוגים ורכישות, או הולכות לחו"ל. לצערי הן לא באות לתל אביב. יש סיכוי שהדיון האם לבוא לת"א לא מתקיים בכלל, בגלל הרגולציה וכי לא יודעים לתמחר חלום בישראל".
ביינארט התייחס לוועדת המו"פ שהוקמה לפני שנתיים. "בוועדה ישבו גורמי שוק, בורסה ורשויות והגיעו למסקנות. ההמלצות נגעו להקלות רגולטוריות, הקלות מיסוי למשקיעים, הקמת קרנות היי טק ואנליזה. זה נמצא בחקיקה ויש כרגע 9 חברות שהגישו הצעות לביצוע אנליזה. צריך להרחיב את המודל של המו"פ לחברות בינוניות. יש יתרונות לשוק המקומי כי הוא יכול לאפשר לחברות להיות במדד MSCI, מה שהן לא יכולות לעשות בחו"ל. כדי שחברה תיכלל במדד MCSI היא צריכה להיסחר במדינה שלה, וחברות ישראליות שנסחרות בנאסד"ק לא יכולות להיסחר ב-MSCI".