אבגול ממשיכה לסבול מבעיות בייצור, אבל נהנית מעליית הדולר
יצרנית הבדים לתעשיית ההיגיינה סיימה את הרבעון עם גידול של 12.5% במכירות ל -97 מיליון דולר. עלויות לוגיסטיקה פגעו בנתונים התפעוליים, אך הכנסות מימון תרמו לעלייה של כמעט 100% ברווח הנקי ל-7 מיליון דולר
אבגול לא מצליחה לתרגם התרחבות ועלייה במכירות לשיפור בנתונים התפעוליים. כך עולה מתוצאות יצרנית הבדים לתעשיית ההיגיינה לרבעון השלישי. אבגול מדווחת כי עקב המשך העלייה בביקושים למוצרים שלה היא רשמה ברבעון השלישי צמיחה של 12.5% לעומת הרבעון המקביל למכירות של 97 מיליון דולר. עם זאת, שיעור ה-EBITDA של החברה ירד באותה תקופה מ-15.9% לשיעור של 14.7%.
הסיבה העיקרית לכך היא עלויות לוגיסטיקה של 1.1 מיליון דולר שהחברה רשמה ברבעון השלישי של 2014, שנבעו מחוסר היעילות של קווי הייצור של החברה בארה"ב. בשל חוסר היעילות שינעה החברה מוצרים ללקוחות בארה"ב מאתרי הייצור שלה ברוסיה וישראל. ה"עקיפה" הזאת של המפעל בארה"ב גרמה לכך שעסקיה המשופרים של אבגול בשורה העליונה לא באו לידי ביטוי ברווחיות.
הרווח הנקי של אבגול ברבעון השלישי עמד על 7 מיליון דולר, כמעט פי 2 מהרבעון המקביל בו נרשם רווח של 3.6 מיליון דולר. הסיבה לקפיצה ברווח הנקי אינה תפעולית אלא בעיקר מימונית – אבגול רשמה הכנסות מימון חריגות בגלל התחזקות הדולר.
מי שייצטרך לפתור את הבעיה התפעולית של אבגול מול הלקוחות האמריקאיים הוא המנכ"ל החדש של אבגול, דיוויד מלדרם, שהחל את עבודתו בחברה באוקטובר. בהודעת החברה ציין מלדרם כי "בשבועות הראשונים בתפקיד ביקרתי באתר החברה בארה"ב, למדתי על פעילות החברה בסין וברוסיה ושהיתי לא מעט זמן בישראל. ברור לי שיש לנו נושאים חשובים לטפל בהם בתחום היעילות התפעולית, וראיתי שצעדים משמעותיים נעשו ועוד ייעשו בהמשך בשביל לתקן זאת. בתוצאות הרבעון השלישי כבר ניתן לראות את ההשפעה של חלק מהצעדים הללו, אבל אנו צריכים לראות מגמה עקבית לפני שנוכל להיות בטוחים שהבעיות טופלו".
במקביל לדו"חות הודיעה אבגול על תוכנית רכישה עצמית של עד 2 מיליון מניות (בהיקף כספי של כ-6.5 מיליון שקל). תוכנית הרכישות העצמיות, שבאה לאותת לשוק כי החברה סבורה שמחיר המניה שלה נמוך, תתחיל להתבצע מחר ותסתיים במרץ 2015. מי שייבצע את הרכישות בפועל יהיה גורם חיצוני שייקבל לכך ייפוי כוח מהחברה, ויירכוש מניות על פי שיקול דעתו.