$
בורסת ת"א

מנכ"ל אדמה על כישלון ההנפקה: "נמתין לתנאים יותר מתאימים בשוק"

חן ליכטנשטיין התייחס בשיחת ועידה לביטול הנפקת אדמה בארה"ב; עמי אראל, סגן היו"ר, הכחיש כי קיימים חילוקי דעות בין דסק"ש לכמצ'יינה

גולן חזני 21:3620.11.14

"החלטנו לעצור את ההנפקה בארה"ב בגלל תנאי השוק, ושוק האגרוכימיה בפרט", כך אמר הערב (ה') מנכ"ל אדמה, חן ליכטנשטיין, בשיחת ועידה, "החלטנו לא להוציא את המניות החוצה בתנאים יותר נמוכים מהטווח שעליו דובר. נמתין לתנאים יותר מתאימים בשוק. החברה שלנו היא בעלת ביצועים מצויינים. נמתין למועד יותר נכון כדי לחזור ולבצע את ההנפקה. נמשיך בכל הכח במומנטום העיסקי שלנו. נמשיך לקדם את העסקה לרכישת החברות הסיניות (מאת כמצ'יינה) שתקדם אותנו בצורה בלתי רגילה".

 

 

 

הערב נודע כי הנפקת אדמה בוול סטריט בוטלה, לאחר שהמוסדיים האמריקאים היו מוכנים לשלם רק עד 14 דולר למניה, כאשר באדמה קיוו להנפיק את החברה בוול סטריט עבור 18-16 דולר למניה.

 

 

עמי אראל עמי אראל צילום: סיון פרג'

 

ליכטנשטיין נשאל מה הכוונה ב"תנאי שוק", בפרט שהבורסה בארה"ב מצויה בשיא, וענה כי "בסינג'נטה ו-SNC, חברות מהתחום שלנו, מאבדות מערכן. יצאנו בטווח שחשבנו שהוא אטרקטיבי. כשהפניות שקיבלנו לא ענו על הטווח מבחינת מחיר. החלטנו לדחות (את ההנפקה) למועד יותר מתאים".

 

אראל מכחיש ויכוחים עם הסינים

 

עמי אראל, סגן יו"ר אדמה ומבכירי אי.די.בי, אמר כי כי "טווח של 18-16 דולר נראה נמוך. אמרנו שיש כאן כמה שיקולים כולל אינטגרציה עם החברה הסינית. כשהתברר שהשוק חלש החלטנו שבפחות מזה לא נמכור".

 

 

 

אראל הכחיש כי היו ויכוחים בין אנשי דסק"ש של אי.די.בי, המחזיקה ב-40% מאדמה, לבין כמצ'יינה הסינית, בעלת השליטה המרכזית בחברה, ובמהלכם התעקשו הסינים לצאת להנפקה בכל מחיר. לדבריו, "לא עברה מילה רעה בינינו לבין הסינים. אין לנו זכות וטו. הכל נעשה בשיתוף פעולה ולחיצת יד וחיוכים. אנחנו עובדים עם הסינים ארבע שנים. גם את המשבר הזה אנחנו עוברים ביחד. אנחנו נמשיך על מנת להשלים את רכישת הנכסים פנימה. אם לא באמצעות הנפקה, באמצעות דרכים אחרות כי מבחינת אדמה זה המהלך הנכון לעשות. לא מעט משקיעים ישראלים הכירו את ההנהלה והחברה וקיבלו אותה. היתה הרמוניה ביננו לבין הסינים כולל חיבוקים ונשיקות ביננו לסינים. קיבלנו תמיכה גם מ(בעלי השליטה באי.די.בי) אדוארדו אלשטיין וגם ממוטי בן-משה".

 

ליכטנשטיין אמר ביחס לאלשטיין ובן-משה כי הם "החליטו יחד שלא לצאת להנפקה במחירים שהמשקיעים ציפו לה. לא היתה שום מחלוקת ושום ויכוח. בשנה האחרונה, שני בעלי השליטה בצד של אי.די.בי והסינים עובדים בשיתוף פעולה מוחלט. אנחנו מאד נחושים יחד עם בעלי המניות והדירקטוריון לקדם את העסקה ונתאים את כל שיידרש כדי להביא את הדרך הנכונה להשלמת העסקה מבחינת המימון. אני מאמין שהעסקה תושלם עפ"י לוחות הזמנים שנקבעו לה".

 

האם לא היה כאן כשלון של הבנקים הזרים שליוו את ההנפקה?

 

"היו לנו בנקים מעולים שנבחרו באופן קפדני. הם ארגנו לנו ביקורים אצל משקיעים עם ידע בתעשיה, ואולי זה הביא לחששות, ולכן השוויים שקיבלנו לא היו מספיק טובים. ידענו שהשוק קשה, תנודתי, ולכן נתנו טווח שהפתיע ברמת האטרקטיביות שלו. רצינו לבצע את ההנפקה . אני לא מחפש אשמים. כל אחד עשה כמיטב יכולתו. הבנקים נתנו לנו אידניקציות שיהיה קשה, ולכן הלכנו על טווח אטרקטיבי. החברה מצוינת. מאוד רצינו לעשות הנפקה עכשיו ונמצא עיתוי יותר מתאים".

 

האם המחיר של החברות הסיניות לא היה המכשול בפני האמריקאים?

 

"לא. היו לנו ביקושים יוצאים מהכלל ומאד משביעי רצון בשוק הישראלי. אנחנו מודים על הביקושים האלה. היו לנו ביקושים גם מחוץ לישראל. היו לנו פגישות ועניין משקיעים מחו"ל. לא ראיתי מעולם איכות של משקיעים בחברה כמו היום. למרות רמת הביקוש הגבוהה והכיוון האסטרטגי שלנו, היתה לנו תחושה שהחברות בתחום שלנו בלחץ עסקי".

 

 

 

"לא שמענו שום ביקורת על עסקת בעלי העניין (למכירת 4 חברות סיניות לאדמה). כל תנאי העיסקה משתקפים בנתונים הכספיים שהצגנו למשקיעים. יש התלהבות מאד רצינית מהכיוון האסטרטגי. זו עסקה מורכבת שמחייבת ניתוח והתייחסות. היו הרבה שאלות ותשובות. יש לנו תוכנית מפורטת איך אנחנו מתכוונים לחבר את המפעלים הנרכשים לאדמה. כמובן שזה מחייב ניתוח. תכננו לממן את העיסקה ממקורות ההנפקה. הדירקטוריון ישקול אופציות חלופיות למימון ואני משוכנע שהדירקטוריון יאשר את הצעות ההנהלה. המינוף של החברה מאוד השתפר בשנים האחרונות, נמצא דרכים להשלים את העסקה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x