בלעדי לכלכליסט
אנטרופי תומכת, אבל המוסדיים מתנגדים לשכר של ליאורה עופר
חברת הנדל"ן מליסרון דחתה את אסיפת בעלי המניות שהיתה אמורה לאשר את עלות שכרה השנתית של בעלת השליטה והיו"ר. המוסדיים, שמחזיקים יותר מ־50% ממניות המיעוט, יכולים לטרפד את הבקשה. מליסרון: "הצלחותיה של עופר לא ניתנות בספק"
מוסדיים מקרב בעלי מניות המיעוט של מליסרון  מתנגדים לאישור שכר של עד 3.46 מיליון שקל לבעלת השליטה (9.5%) ליאורה עופר בגין 75% משרה כיו"ר החברה. מליסרון הודיעה כי היא דוחה את האסיפה הכללית שנועדה להיום, לאישור תנאי השכר של עופר, ל־21 בדצמבר.
ל"כלכליסט" נודע כי כמה מוסדיים גדולים שמחזיקים במניות מליסרון מתנגדים לאישור תנאי השכר למרות העובדה שאנטרופי, חברת הייעוץ למוסדיים, ממליצה לאשר את השכר. באמצעות דחיית האסיפה, ככל הנראה, החברה מנסה להרוויח זמן כדי לוודא שיש לה הרוב הדרוש לאישור תנאי השכר של עופר בקרב המוסדיים.
בשל היותה של עופר בעלת שליטה במקביל להיותה יו"ר דרוש רוב של 51% מקרב בעלי מניות המיעוט כדי לאשר את תנאי השכר שלה. 68.5% מקרב בעלי המניות של מליסרון מוגדרים כבעלי עניין, ואילו המוסדיים והציבור מחזיקים ב־31.5% הנותרים.
מנתונים שהעביר אתר סטוקר (Stocker.co.il), עולה כי הגופים המוסדיים העיקריים המחזיקים בחברת מליסרון הם מגדל, המחזיקה ב־9.5% ממניות החברה; אלטשולר שחם 3.3%, ילין לפידות 2.9%, כאשר אנליסט ואיילון מחזיקים ב־0.6% וב־0.2% ממניות מליסרון, בהתאמה. סך כל אחזקות המוסדיים במליסרון עומד על 16.5%, והם מהווים יותר ממחצית מבעלי מניות המיעוט, ולכן הם יכולים לטרפד את בקשת השכר של עופר.
עופר מבקשת לחדש חוזה ישן שהגיע לסיומו, לפיו שכרה השנתי יעמוד על 2.3 מיליון שקל בגין 75% משרה (3.1 מיליון שקל בחישוב משרה מלאה) והיא תהיה זכאית למענק שנתי תלוי ביצועים של 1.16 מיליון שקל, דבר שיביא את עלות השכר כוללת לתקרה של 3.46 מיליון שקל. עלות שכרו של מנכ"ל החברה, אבי לוי, היא גבוהה יותר ומסתכמת ב־6.3 מיליון שקל והיא כוללת שכר בסיס של 2.7 מיליון שקל מענק תלוי ביצועים 1.9 מיליון שקל ואופציות בשווי של 1.7 מיליון שקל.
אחזקתה של עופר במליסרון אמורה לגדול ל־22% כאשר תקבל לידיה את העיזבון של אביה, יולי עופר במהלך השלוש השנים האחרונות חילקה מליסרון דיבידנד בהיקף של 460 מיליון שקל. חלקה של עופר בדיבידנד עומד על כ־43 מיליון שקל. אם מביאים בחשבון את העיזבון של אביה שהיא מיועדת לקבל, אזי גובה הדיבידינד הכולל הוא 150 מיליון שקל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
אנטרופי המליצה לאשר את שכרה של עופר משלושה נימוקים עיקריים: השכר של עופר לא עלה ביחס לשנים קודמות בעוד שהתוצאות של מליסרון השתפרו; המענק שמבקשת עופר תואם את מדיניות התגמול של החברה שאנטרופי תמכה בה בעבר וכן בשל העובדה שמדובר בשכר נמוך ביחס ליו"רים בחברות נדל"ן ישראליות. ואכן, הרווח הנקי של מליסרון ב־2013 צמח ב־14.5% לעומת התקופה המקבילה, ל־432 מיליון שקל על רקע עלייה בשיעורי התפוסה והשכירות בקניונים שלה. גם המניה של מליסרון רשמה עלייה של 18% מתחילת השנה בהמשך לעלייה של 45% בשנה הקודמת, והחברה נסחרת לפי שווי שיא של 4.4 מיליארד שקל.
תגובת מליסרון: "ליאורה עופר עושה לילות כימים למען מליסרון. הצלחותיה לא ניתנות בספק. הסכם ההעסקה שלה כיו"ר מליסרון הסתיים והבקשה לחדש אותו היתה באותם תנאים בדיוק כפי שהיו בשלוש השנים האחרונות. יודגש כי מליסרון הציגה את התוצאות הטובות ביותר בשנים אלו והמניה של החברה נמצאת בשיא של כל הזמנים".