נעילה חיובית בניו יורק אחרי דו"ח התעסוקה; הנפט בשפל של 5 שנים
המדדים המובילים עלו בעד 0.3%; הנפט ירד על רקע התחזקות הדולר לשיא של 8 שנים; סיטי המליצה על מובילאיי, שעלתה ב-4%
המסחר בניו יורק ננעל היום (ו') בעליות לאחר פרסום דו"ח התעסוקה המעודד לחודש נובמבר. מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.3% לשיא חדש והוא מתקרב לרף 18 אלף הנקודות. בסיכום שבועי הוסיף 0.7%. לערכו. נאסד"ק עלה ב-0.2%, אך בסיכום שבועי איבד 0.2%. ה-S&P 500 עלה ב-0.2% והוסיף 0.4% השבוע. מדובר בשבוע שביעי רצוף של עליות במדד זה.
בשוק המט"ח העולמי, הדולר הגיב בזינוק מול המטבעות המרכזיים בעולם. מול הין היפני קפץ המטבע האמריקאי ב-1.3% ל-121.4 ין לדולר - השער הגבוה של הדולר מול הין מזה 7 שנים. מדד DXY, שמודד את הדולר ביחס למטבעות אחרים, עלה ב-0.9% לרמתו הגבוהה מאז אפריל 2006. בורסות אירופה ננעלו בשיא של קרוב לשבע שנים.
בשוק הסחורות הגיב הנפט בירידות לדו"ח התעסוקה, בעיקר על רקע התחזקות הדולר, וכן לאחר שסעודיה הורידה מחירים ללקוחות בארה"ב ובאסיה. החוזה על הנפט מסוג קרוד איבד 1.5% לשפל של חמש שנים - 65.8 דולר לחבית. בסיכום שבועי מדובר בירידה של 1.5%. הנפט מסוג ברנט ירד ב-0.8% וננעל על 69 דולר לחבית. גם במקרה זה מדובר בירידה שבועית של 1.5%. הזהב ירד ב-1.4% וננעל על 1,190.4 דולר לאונקיה. בסיכום שבועי עלה הזהב ב-1.3%. הכסף ירד ב-1.9% וננעל על 16.3 דולר לאונקיה.
עוד ברקע למסחר: באירופה הבנק המרכזי בגרמניה (הבונדסבנק) הוריד בצורה משמעותית את תחזית הצמיחה שלו עבור הכלכלה הגרמנית. כעת צופה הבנק צמיחה של 1% ב-2015, זאת לעומת תחזית לצמיחה של 2% שפורסמה ביוני האחרון. הבנק הוריד גם את התחזית עבור השנה הנוכחית ל-1.4% מ-1.9%. עם זאת, ההערכה היא כי הצמיחה תתחזק מעט ב-2016 ותעלה ל-1.6%. אתמול באירופה, הבנק האירופי המרכזי הוריד את תחזית הצמיחה לגוש היורו לשנתיים הקרובות. התחזית ל-2014 היא על 0.8% (0.9% בתחזית הקודמת), ל-2015 על 1% (1.6%) ול-2016 על 1.5% (1.9%).
אתמול ננעל המסחר בניו יורק בירידות קלות לאחר דיווחים שהגיעו בכיוון אירופה לפיהם הבנק המרכזי של גוש היורו מתכנן להשיק חבילת תמריצים לכלכלה כבר בינואר הקרוב. לפי הדיווח בבלומברג בכוונת הבנק בראשותו של מריו דראגי, לרכוש איגרות חוב מכל הסוגים, ומנגד לא לרכוש מניות - לפחות לא בשלב הראשוני.
לפי בנק אגוד ממולץ לחלק את ההשקעה בתיק המניות בארה"ב לצריכה מחזורית בעיקר על סקטורי הקמעונאות, התרופות (בעיקר סקטור הביומד), התעשייה (בדגש על התחבורה), האנרגיה (בדגש על חברות השירותים והציוד) והטכנולוגיה (בדגש על הסמיקונדקטור וסקטור הפיננסיים).
מאקרו
לפי דו"ח התעסוקה, המשק האמריקאי הוסיף 321 אלף משרות בחודש נובמבר לשוק העבודה. הנתון טוב משמעותית מהתחזיות המוקדמות של האנליסטים שציפו לתוספת של 230 אלף משרות. מדובר בתוספת המשרות הגבוהה ביותר מזה יותר משנתיים. שיעור האבטלה נותר על 5.8%.
מדו"ח נפרד שפורסם היום עולה כי הגרעון המסחרי של ארה"ב הצטמצם באוקטובר ב-0.4% ל-43.4 מיליארד דולר מ-43.6 מיליארד דולר בספטמבר. תחזיות האנליסטים ציפו לגירעון של 41 מיליארד דולר.
ההזמנות ממפעלים ירדו באוקטובר ב-0.7%, זאת לעומת תחזית לירידה של 0.2% וירידה של 0.5% בספטמבר. בניכוי הזמנת מוצרים מתחום התחבורה מדובר בירידה של 1.4%.
אשראי הצרכנים עלה באוקטובר ב-4.9%, שהם 13.2 מיליארד דולר, לזאת לקצב שנתי של 3.28 טריליון דולר. מדובר בקצב האיטי מזה כמעט שנה, למרות השיפור בכלכלת ארה"ב. בספטמבר נרשמה עלייה של 5.7% ובאוגוסט - של 5%. אשראי חוזר, בעיקר בכרטיסי אשראי, עלה ב-1.3%. אשראי לא חוזר, לרכישות כמו כלי רכב והלוואות סטודנטים, עלה ב-6.2% - העלייה הנמוכה מאז דצמבר שעבר.
מה דעתך על מניית דלק US:
קנייה חזקה
קנייה
המתן
מכירה
מכירה חזקה
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מניות במרכז
סיטי החל לסקר את מניית מובילאייעם המלצת "קנייה" ועם מחיר יעד של 48 דולר למניה. לפי האנליסט איתי מיכאלי, מובילאיי נמצאת "במרכז הטרנד הגדול ביותר בתעשיית הרכב בהיסטוריה". מיכאלי כותב כי מובילאיי הפנימה את המסר שבטיחות מגיעה לפני הנוחות בכל מה שקשור ברכבים. במקביל בדויטשה בנק העלו את ההמלצה לחברה מ"החזק" ל"קנייה".
דלק US מקבוצת דלק הודיעה על דיבידנד מיוחד שיחולק לבעלי המניות בגובה של 10 סנט למניה.
טבע מתקרבת לקבלת אישור שיווק באירופה של הקופקסון בגרסה החדשה של 3 פעמים בשבוע. ענקית התרופות הודיעה אתמול על קבלת תוצאות חיוביות בהליך הבקשה לאישור שיווק הפורמולציה החדשה של קופקסון במינון 40 מ"ג ומיועד לטיפול במבוגרים עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית (RRMS). תוצאות אלה התקבלו לאחר פרסום דו"ח הערכה חיובי של רשות פיקוח התרופות של משרד הבריאות בבריטניה (MHRA), המדינה המייצגת (RMS, Reference Member State's), וכן מדינות האיחוד האירופי שהיו מעורבות בתהליך.