$
בורסת ת"א

תביעה נגזרת נגד דנקנר, פישר ולבנת בכלל תעשיות

התביעה הוגשה נגד הדירקטורים שכיהנו ב־2011 ובה נטען כי הם חילקו 241 מיליון שקל כדיבידנדים לבעלי המניות, בלי שהתקיים מבחן הרווח

גולן חזני 08:2410.12.14

תביעה נגזרת בשווי 241 מיליון שקל הוגשה אתמול נגד הדירקטורים של כלל תעשיות בשל דיבידנד שחילקה החברה בשנת 2011 לבעלי המניות, בתקופה שהיתה עדיין בשליטת קונצרן אי.די.בי.  

הדירקטורים שנדרשים להחזיר מכיסם סכום זה לקופת החברה, שכיום מצויה בשליטת לן בלווטניק, הם היו"ר המכהן אבי פישר, נוחי דנקנר, רפי ביסקר, יחזקאל דברת, עדי רוזנפלד, אלי כהן, צבי ושי לבנת, דוד לויתן, דורי ויצחק מנור, מרק שימל, ליאור פולצ'ק, זאב בן־אשר וגונן ביבר. כמו כן נתבעו הדירקטורים החיצוניים שאישרו את הדיבידנד.

 

טענת התביעה היא שחלוקת הדיבידנד נעשתה על סמך רווח חשבונאי שנבע מאופציה למכירת חברת קיורטק, עסקה שמעולם לא מומשה. "כל ה'רווח' מעסקת קיורטק חולק כדיבידנד, וללא רווח זה לא היה דיבידנד. הרווחים הראויים לחלוקה נוצרו כמעט כולם מהתרגיל הפיננסי של יצירת רווח הון בגין הפסקת השליטה בקיורטק. בנטרול רווח זה היו לכלל תעשיות בסוף הרבעון השלישי יתרות רווחים ראויים לחלוקה של 18 מיליון שקל בלבד", טוענת התביעה.

 

באותה תקופה היתה כלל תעשיות חברה־בת של אי.די.בי פתוח, בשליטת דנקנר, פישר ומשפחות לבנת ומנור. לפני שנתיים הוביל פישר את מכירת כלל תעשיות ללן בלווטניק, ובעקבות זאת נתמנה למנכ"ל וליו"ר החברה כנציגו של בלווטניק.

 

תביעת נגזרת מוגשת בדרך כלל על ידי בעלי מניות של חברה, אלא שבכלל תעשיות אין בעלי מניות מקרב הציבור. על כן, במקרה הנדון בעלי האג"ח הם שמגישים את התביעה. זהו מקרה משפטי נדיר, שכן החברה פרעה את האג"ח בצורה תקינה עד כה, ורק ולאחרונה פרעה סדרה שלמה במסגרת עסקת מימון מחדש לחוב של 2.3 מיליארד שקל. מי שצפוי ליהנות במקרה של הצלחת התביעה הוא בעל השליטה בלווטניק, ולא ציבור מחזיקי האג"ח. מנגד, לבעלי האג"ח יש אינטרס שקופת החברה תועשר בסכום מהותי שיבטיח פירעון מלא במועד.

 

כלל תעשיות מחזיקה בחברת כלל ביוטכנלוגיה, שאחת מאחזקותיה היא חברת התרופות קיורטק. ב־2006 החזיקה חברת טבע ב־33% ממניות קיורטק, ובספטמבר 2011 חתמה טבע על השקעות נוספות בקיורטק בסכום של עד 50 מיליון דולר והגדלת אחזקתה בחברה ל־78%. בסופו של דבר העסקה לא יצאה לפועל, וטבע הודיעה על הפסקת שיתוף הפעולה עם קיורטק.

 

על פי התביעה, בעקבות הסכם האופציה עם טבע רשמה כלל תעשיות רווח "על הנייר" בסכום של 241 מיליון שקל. בינואר 2013 חזרה השליטה בקיורטק לכלל תעשיות, שלא מכרה את האחזקה בפועל. למרות ביטול האופציה, נטען בתביעה, כלל תעשיות לא ביטלה בדוחותיה את הרווח שהיא ציפתה לו. כמו כן כלל תעשיות נתנה לקיורטק הערכת שווי חדשה בדומה לשווייה לפני העסקה הצפויה, אף שבעת הזאת שווייה כבר היה נמוך יותר.

 

שי לבנת שי לבנת צילום: עמית שעל

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x