$
בורסת ת"א

האחים זיסאפל רוצים להרוויח ושולחים הביתה 150 עובדים בסרגון

מהלכי הפיטורים יחייבו את סרגון להפרשות של 10-12 מיליון דולר ברבעון הרביעי, מתוכן 5-6 מיליון דולר במזומן - כשעיקר ההוצאה היא פיצויים לעובדים מפוטרים. מתחילת השנה צללה מניית סרגון ב-56.8%

גיל קליאן 14:4215.12.14

חברת מערכות התקשורת סרגוןשבשליטת האחים זהר ויהודה זיסאפל הודיעה היום (ב') על פיטורים של כ-150 עובדים, המהווים כ-14% ממצבת העובדים של החברה. זאת, לאור התוצאות העסקיות המדשדשות של החברה, והצורך להתייעל ולצמצם הוצאות.

החברה ציינה בהודעה לבורסה כי המטרה בפיטורים היא חזרה של החברה לרווחיות. למרות זאת, מהלכי הפיטורים יחייבו את החברה להוצאות גדולות ברבעון הרביעי של שנת 2014. החברה מעריכה כי מהלכי הפיטורים יחייבו אותה להפרשות של 10-12 מיליון דולר, מתוכם 5-6 מיליון דולר במזומן - כשעיקר ההוצאה היא פיצויים לעובדים מפוטרים.

 

מנכ"ל החברה, עירא פלטי, כלל ציטוט בהודעת החברה בו נמנע כמעט לחלוטין מלהתייחס לגורם האנושי בחברה, וציין כי "אנחנו לוקחים צעדים קשים אך הכרחיים כדי להתאים את המבנה הארגוני, לתעדף פרויקטי מחקר ופיתוח ולשפר את עלות המוצר כדי לשפר את המיצוב התחרותי של החברה. הצעדים יבואו לידי ביטוי ברבעון השני של 2015, בו אנו צופים הפחתה של 21-22 מיליון דולר בהוצאות התפעול, שעומדות על 26-27 מיליון דולר כיום. נשיג את רמת ההוצאות הזאת בעיקר באמצעות הפחתה מיידית במצבת כח האדם של כ-14%. הסיבה שאנו מסוגלים להשיג הפחתה בסדר גודל כזה היא השיפורים הטכנולוגיים שהשגנו בפלטפורמת IP-20".

 

פלטי סיכם את המהלך במילים: "אנחנו נחושים להחזיר את החברה לרווח במהירות האפשרית". החברה צופה כי תחזור להרוויח ברבעון השני של 2015, באמצעות אותם מהלכים שאולי ירצו את בעלי המניות של החברה, אך מהווים חדשות עגומות במיוחד לעובדיה.

 

החברה ניצלה את הודעת הפיטורים ההמונית שלה על מנת להודיע על מחיקה נוספת. סרגון דיווחה כי תרשום הוצאת מימון חריגה של 19 מיליון דולר ברבעון הרביעי בגלל מחיקה על כמה נכסים של החברה בוונצואלה, על רקע הפרשים בשערי מטבע ועל רקע "מדיניות ממשלת וונצואלה שאוסרת על לקוחות לשלם לנו בדולרים", כלשון הדיווח. למעשה מדובר בחלק מחוב לקוחות של סרגון בוונצואלה - אותו החליטה החברה למחוק.

 

סרגון העסיקה נכון לסוף שנת 2013 מצבת של 1,110 עובדים ברחבי העולם. מרבית עובדי החברה (55.3%) הם עובדי שיווק ומכירות, כאשר בצד המחקר והפיתוח מעסיקה החברה נכון לסוף 2013 מצבת של 218 עובדים, המהווים 19.6% מכלל עובדי החברה.

 

מתוך 1110 עובדי החברה, 330 מועסקים בישראל, כאשר ניתן להניח כי מרבית עובדי החברה בישראל הם עובדי מחקר ופיתוח. למעשה, כ-30% מעובדי החברה מועסקים בישראל, כאשר השאר מועסקים באירופה, ארה"ב, אמריקה הלטינית, אסיה פאסיפיק ועוד. החברה מסרה כי הפיטורים בישראל יעמדו על כמה עשרות עובדים.

 

מתחילת השנה צללה מניית סרגון ב-56.8%. את הרבעון השלישי סיכמה סרגון עם הכנסות של 99 מיליון דולר - עלייה של 8% לעומת 92.1 מיליון דולר ברבעון המקביל. עם זאת, סרגון סבלה משחיקה ברווחיות - שיעור הרווח הגולמי עמד על 25.6% בלבד לעומת 30.9% ברבעון המקביל.

 

ההפסד הנקי המתואם הסתכם ב-3.6 מיליון דולר לעומת הפסד של 4.6 מיליון דולר ברבעון המקביל. החברה החמיצה את תחזיות השוק בשורה התחתונה ובנוסף נאלצה לשרוף 7.9 מיליון דולר על מימון פעילותה השוטפת. בקופת החברה נותרו 43.9 מיליון דולר בסוף הרבעון השלישי. נכון לסוף הרבעון השלישי, ובקצב שריפת המזומנים הנוכחי, לסרגון נותר כסף בקופה לפעילות של כ-6 רבעונים בלבד.

 

סרגון פעילה בתחום תשתיות התקשורת והקמת המגדלים עליהן מוצבות תחנות העברת התקשורת הסלולרית. תחום תשתיות התקשורת סובל משולי רווח נמוכים באופן מסורתי, כאשר בעבר הגיעה גם אלווריון, שלה היתה פעילות של העברת תקשורת בדור הרביעי על בסיס טכנולוגיית ה-WiMax להקפאת הליכים.

 

זהר ויהודה זיסאפל זהר ויהודה זיסאפל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x