הדרמה בסלולר: "כולנו נפסיד, עם עליית מחירים ושירות רע"
ערן יעקובי ממיטב דש בהתייחסות לתחרות הגוברת בשוק הסלולר הישראלי: "באחד מהרבעונים הקרובים חברת סלולר ותיקה עלולה להיקלע להפסדים"
"בסוף כולנו נפסיד עם קריסת ענף התקשורת לתוך עצמו. נישאר עם מעט חברות, שירותים שאינם ברמה מספקת ומחירים עולים", כך טוען ערן יעקובי, אנליסט התקשורת של מיטב-דש על רקע הירידה החדה במניות התקשורת בבורסה של תל אביב - סלקום ופרטנר בצל התחרות הגוברת בשוק הסלולר הישראלי.
- שוק הסלולר ב-2014: עלייה של 25% במספר המנויים שעברו בין החברות
- 012 מובייל מצטרפת לתחרות: מציעה חבילת סלולר ב-39 שקל ללא הגבלת זמן
- ירידות קלות בת"א; סלקום נופלת ב-7%, פרטנר מאבדת 5.7%
יעקובי אומר את הדברים על רקע המבצע החדש שמציעה 012, המותג המוזל של פרטנר, על חבילת שימוש ללא הגבלה בסלולר הכוללת נפח גלישה של 3 גיגה ו-500 דקות שיחה לחו"ל ב-39 שקל לחודש.
"אנו עדיין לא רואים שום סכנה ליכולת שירות החוב של חברות הסלולר אך לא מן הנמנע כי באחד מן הרבעונים הקרובים חברת סלולר ותיקה עלולה להיקלע להפסדים", אומר יעקובי.
על מי האשמה? על הממשלה
לגבי הלקוחות, מציין יעקובי כי אלו יהיו המרוויחים הגדולים בטווח הקצר. "בטווח הקצר הצרכן הוא המרוויח העיקרי וכדאי לו להמשיך ולבדוק את האלטרנטיבות על מנת להוזיל ככל האפשר את השירות. עם זאת - לא תהיה מניעה בסופו של דבר לקריסת הענף לתוך עצמו כאשר יהיה ממש ממש קשה מקריסה של מפעיל זה או אחר ואז גם יגיעו המיזוגים בענף".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
"למה זה קורה?", שואל את עצמו יעקובי. "כי מדינת ישראל 'לא רואה בעיניים', תקופת בחירות, פופוליזם וכו'. אנחנו משוכנעים כי אם המדינה היתה עומדת על שלה ומחייבת את כולם לעמוד בכל תנאי הרשיון שלהם, זה לא היה מגיע לכזו נקודת שפל, אבל כאשר בחסות הרגולציה, חלק מהשחקנים חייב לעמוד בתנאי הרשיון שלהם וחלק לא ואף מקבל הטבות נוספות, המדרון מאד חלקלק", מוסיף יעקובי.
לגבי הצד של המרוויחים בטווח הארוך אומר יעקובי כי המרוויחה הגדולה לטעמנו היא בזק שאמורה להיתקל בתחרות בקווי טלוויזיה ואין באמת מי שיתחרה במצב העסקים הנוכחי בענף.
הסבב הנוכחי במלחמת הסלולר החל בעקבות שני אירועים: הראשונה, השקת המותג המוזל של פלאפון בשיתוף אתר וואלה והשקת הטלוויזיה של סלקום בשבוע שעבר, שמציעה שלושה קווי סלולר בתוספת טלוויזיה ב-198 שקל. בנוסף יצאה גם Hot mobile, כאמור, במבצע משלה בו היא מציעה שני קווי סלולר ב-40 שקל לחודש במשך שנה. גולן טלקום מציעה קו ראשון ב-37 שקל וקווים נוספים בשני שקל לחודש. עם זאת לאחר שנה המחיר של גולן עולה ל-99 שקל לחודש לכל קו וב-Hot mobile המחיר עולה ל-69.9 שקל לכל קו.