תביעה נגד WTP של ארזי וברמלי: השיגה נכסים במרמה
התובעים, לוי קושניר ודוד כהן, טוענים כי טכנולוגיית מחזור הפסולת של WTP היא למעשה בבעלותם. WTP: "טענות חלקיות, מוטעות ומטעות"
תביעת עתק על סך של 250 מיליון שקל הוגשה אתמול נגד חברת WTP הבורסאית ובעלי השליטה בה, אבנר ארזי ואמיר ברמלי. יו"ר וו.טי.פי הוא יובל רבין, והיא פועלת בתחום ה"חם" של מחזור אשפה.
- למרות שאין לה כסף - WTP שוקלת מסע עסקאות חובק עולם
- לפני שיש לה מכירות - WTP מחלקת אופציות בתוך הכסף ליועצים כוכבים
- קרן להב כבר מורווחת 40% על עסקת WTP עוד לפני השלמתה
התובעים הם לוי קושניר ודוד כהן וחברת אי.טי.איי. שבבעלותם. התביעה הוגשה באמצעות עורכי הדין ניר מילשטיין וירון אליאסי ממשרד שניצר, גוטליב, סאמט ושות'. קושניר ידוע כמי שהיה בעליהן של הום סנטר, אוטו סנטר, תדיראן מוצרי צריכה ונחושתן מעליות. דוד כהן מוכר כמנכ"ל נצבא החזקות לשעבר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
התביעה מבוססת על טענות למרמה והונאה, לפיהן העלייה התלולה בשווי מניית וו.טי.פי התבססה על מצגי שווא, לפיהם ארזי (באמצעות חברה פרטית שבבעלותו), הינו בעל נכסים שקשורים לתחום של מחזור אשפה, אשר לטענתו נרכשו בחודש ינואר 2013 מגורם אמריקאי.התובעים טוענים כי מדובר ב"מודל מצער לתאוות בצע, אשר העבירה על דעתם" את ארזי ואחרים וגרמה להם לרמות את קושניר וכהן שהיו שותפיהם בעבר.
על פי כתב התביעה, ארזי הקים מפעל בחיפה למחזור אשפה ומכר לחברת וו.טי.פי את פעילות המפעל ורישיונות לשימוש בנכסים, תמורת כ-25 מיליון שקל. במכירה הזאת ארזי עמד כבעל עניין בשני הצדדים – הן כמוכר הנכסים והן כבעל שליטה ותפקידים נוספים בוו.טי.פי הרוכשת. על פי כתב התביעה, הנכסים שאזרי מכר ל-WTP הציבורית לא היו כלל בבעלותו, אלא בבעלות התובעים.
תוך שהיא נהנית מסידרת דיווחים ותקוות וכן הסכמים ורשיונות שקיבלה, שוויה של וו.טי.פי. זינק במאות אחוזים בבורסה - מכ-13 מיליון שקל בתחילת שנת 2014, לכ-200 מיליון שקל בסוף השנה.
ברמלי חבר לארזי והם שולטים יחדיו בוו.טי.פי. הציבורית. לטענת התובעים - התעשרות הנתבעים כתוצאה מעליית שווי וו.טי.פי. ועסקאות נוספות של ארזי וברמלי אינה כדין, שכן היא התאפשרה תודות לנכסים של התובעים.
וו.טי.פי התפרסמה לאחרונה כמי שמקיימת מגעים עם ממשלת גיאורגיה להקמת מפעלים למחזור אשפה, בהיקף אדיר של מיליארד שקל. כמו כן, לאחרונה מונו ליעד כהן, שכיהן כמנכ"ל תנובה, ודפנה בסטר, מייסדת חברת הקד"מ סופר פוש, ליועצים מיוחדים לחברה. באוגוסט השנה, קרן להב שבבעלות גיורא עופר ויעל גיט, השקיעה כ- 5.5 מיליון שקל בחברה.
התובעים מוסיפים וטוענים כי לא רק ארזי אלא גם חברת וו.טי.פי, אמיר ברמלי וחברת רוביקון שבבעלותו (שגם היא נתבעת) ידעו שהנכסים בבעלות התובעים ולא בבעלות ארזי, כיוון שארזי עצמו הינו בעל עניין, מנכ"ל ודירקטור בחברת וו.טי.פי.
לא מדובר בעניין "פרטי" של ארזי וברמלי, כיוון שבתביעה נטען כי חברת וו.טי.פי פירסמה דיווחים מוטעים לציבור המשקיעים בבורסה ולרשות לניירות ערך. פרט נוסף שמצוין בתביעה הוא כי ארזי, ששווי אחזקותיו בוו.טי.פי הגיע לעשרות מיליוני שקלים, הוכרז כפושט רגל בארה"ב.
התובעים פנו לנתבעים טרם הגשת התביעה, אולם לפי כתב התביעה הנתבעים לא השיבו באופן ענייני כיוון שלא היו יכולים לתת הסבר כלשהו לעסקת המכר הכפולה שהיא הבסיס להונאה לכאורה ולשאר טענות התובעים.
מ-WTP נמסר: "ביום 30 בנובמבר 2014 החברה קיבלה לידיה מכתב התראה ומיד עם קבלתו פעל דירקטוריון החברה למנות בודק (עו"ד אלי אקסלרוד) מטעמה, אשר יבחן את טענות התובעים ויבצע בדיקה מקיפה מטעם החברה. כמו כן, פנתה החברה לתובעים בבקשה להעביר לעיון החברה חומרים נוספים בקשר עם טענותיהם. פניה זו של החברה לא נענתה עד היום.
"החברה תשיב לטענות הצדדים במועדים אשר ייקבעו ע"י בית המשפט ולאחר השלמת הבדיקה המתבצעת, אולם מהממצאים העולים מהבדיקה הראשונית עולה כי, לכל הפחות, הטענות המועלות ע"י התובעים הינן טענות חלקיות, קנטרניות, מוטעות ומטעות וכי התובעים הסתירו חומר עובדתי רלוונטי רב הכולל הקלטות והסכמים, אשר חלקם היה בידיעתם ואשר יש בו בכדי לסתור את טענותיהם, הן מפני החברה והן מפני בית המשפט. לאחר סיום הבדיקה ובהתאם למועדים אשר ייקבעו ע"י בית המשפט, תגיב החברה לטענות התובעים לגופן.
כמו כן, מר אבנר ארזי, בעל השליטה בחברה, הודיע לחברה כי בכוונתו להתחייב כלפי החברה לשפותה בגין כל נזק אשר ייגרם לה, ככל שייגרם, כתוצאה מההליך הנ"ל. "