אנלייט אנרגיה קיבלה 3 רשיונות לתחנות טורבינות רוח
החברה הנשלטת על ידי יורוקום של שאול אלוביץ' מספקת הערכה זהירה, לפיה היקף ההכנסות הצפוי מתחנות החשמל עשוי להגיע ל-403 מיליון שקל בשנה
- תוך 3.5 חודשים: אלוביץ' מכר תחנות רוח בפולין ברווח של 15 מיליון שקל
- אלוביץ' ומשפחת רובינשטיין יקימו ברמת הגולן פרויקטים לייצור חשמל
- אנלייט השיגה מימון לפרויקט תחנות הרוח ברמת הגולן
לפי הערכות החברה – שלא בטוח כי יתממשו, והחברה עצמה מסייגת אותן מאוד - כל מגה וואט מותקן של אנרגית רוח אמור להניב הכנסות של מיליון שקל בשנה. כך, היקף ההכנסות הצפוי לאותם פרויקטים, אם אכן יוקמו ויושלמו לפי תנאי הרישיון, הוא כ-403 מיליון שקל בשנה. אנלייט עצמה תקבל רק חלק מעוגת ההכנסות הזאת - אם תתממש - משום שהיא פועלת עם שותפים בכל הפרויקטים.
הפרויקט המתקדם ביותר מבין 3 הפרויקטים של החברה הוא פרויקט "עמק הבכא", שבו אנלייט מחזיקה בשרשור כ-30%. מדובר בפרויקט של 102 מגה-וואט, שאמורים לפי הערכות החברה ליצר הכנסות שנתיות של כ-110 מיליון שקל בשנה לתקופה של 20 שנים. החברה מסייגת ואומרת כי רשות החשמל כבר פירסמה שימוע להפחתת תעריפים לפרויקטים של אנרגית רוח, שימוע שטרם הסתיים. אם יופחתו התעריפים – הדבר יפגע מיידית בהכנסות החברה מהפרויקט.
עלות ההקמה של פרויקט עמק הבכא עומדת על 860 מיליון שקל, כאשר החברה ושותפיה התקשרו בהסכם מימון לפרויקט, שאמור לכלול הקמה של 34 טורבינות רוח, עם בנק הפועלים. החברה מעריכה כי הסגירה הפיננסית להקמת הפרויקט תהיה במהלך 2015.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
2 הפרויקטים האחרים הם פרויקטי "עמק הרוחות" בצפון רמת הגולן, ו"רוח בראשית" באזור הר פרס. מדובר בזוג פרויקטים בשלבים ראשוניים, כאשר רק בחודש יולי 2014 קיבלו אישור מותנה מרשות החשמל (לשם השוואה, פרויקט "עמק הבכא" קיבל את האישור הזה בספטמבר 2013). מצד שני, חלקה של אנלייט בפרויקטים האלה גדול יותר, ועומד על 70%. המניות הנותרות בפרויקטים נמצאות בידי חברת אוירם, כאשר לישובים בסביבה שמעמידים את הקרקע לטובת הפרויקט יש זכות להצטרף בהמשך כבעלי מניות.
אנלייט מציינת כי בשלב זה היא אינה יכולה להעריך את הסיכויים להקמת שני המיזמים הנותרים, שכפופים עדיין לשורה של אישורים רגולטורים, בין השאר אישור של צה"ל וגופים רבים נוספים.