סומוטו: החתימה הדיגיטלית של ג'ניו בוטלה על ידי אפל
המשמעות: חשש כי ג'ניו לא תוכל להפיץ עוד מוצרים על מכשירי אפל לסוגיהם - מוצרים שמהווים את עיקר ההכנסות של החברה
בשורה רעה למשקיעי סומוטו: החברה הודיעה כי סול צבי, מנכ"לית ג'ניו, קיבלה הודעה מאפל לפיה החתימה הדיגיטלית של החברה בוטלה. החברה תפנה לאפל במטרה לנסות לבטל את ההחלטה, אולם נכון לעכשיו, המשמעות: חשש כי ג'ניו לא תוכל להפיץ עוד מוצרים על מכשירי אפל לסוגיהם.
- סומוטו משדרגת את תחזית ההכנסות והרווח התפעולי ל-2014
- סומוטו מתחילה לגזור קופון על רכישת ג'ניו
- מנכ"ל סומוטו: "ג'ניו הכפילה לנו את ההכנסות ברגע"
ג'ניו עצמה פיתחה שני מוצרים, הראשון, כלי להתקנת תוכנות, הדומה לזה שפיתחה סומוטו, על גבי מחשבי מק, ואילו השני עיתון דיגיטלי מקוון המזהה את העדפות המשתמש. על בסיס שני הפיתוחים של ג'ניו נרכשה החברה על ידי סומוטו ב-34 מיליון דולר ביולי האחרון, אלא שכעת, ייתכן שחלק נכבד מהמניע לעסקה הפך לחסר ערך. חלק נכבד מהכנסותיה של ג'ניו יוחס לתוכנת ההתקנה, כאשר את המחצית הראשונה של 2014 סיימה ג'ניו עם הכנסות של 6.8 מיליון דולר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
לאחרונה העלתה סומוטו את תחזיותיה ל-2014 על רקע הצלחת המיזוג עם ג'ניו, כאשר היא הצליחה לייצר הכנסות גבוהות יותר מהמוצרים של ג'ניו על רקע העובדה כי ג'ניו עבדה למעשה ללא פיתוח עסקי או מערכת שיווק משומנת. כעת, ייתכן כי ההישגים שרשמה סומוטו באמצעות המערכת של ג'ניו עשויים להיות זמניים בלבד.
סומוטו דיווחה ביום שלישי כי ההכנסות על בסיס פרופורמה במחצית השנייה של שנת 2014 יסתכמו ב- 25.0-25.5 מיליון דולר, וכי הרווח התפעולי לפני הפחתות על בסיס פרופורמה לחציון השני של שנת 2014 יסתכם בכ-8.2-8.6 מיליון דולר.
מדובר בשדרוג משמעותי לעומת התחזיות הקודמות שניפקה סומוטו לאחר השלמת רכישת חברת ג'ניו (Genieo) בסוף אוגוסט. אז צפתה החברה הכנסות של 21.3 מיליון דולר במחצית השנייה של 2014, ורווח תפעולי של 6.05 מיליון דולר.
סומוטו העריכה כי ההכנסות ברבעון הרביעי של שנת 2014 יסתכמו לכ-13.2-13.7 מיליון דולר, לעומת הכנסות (פרופורמה) של כ- 11.9 מיליון דולר ברבעון השלישי של שנת 2014, צמיחה של כ-11%. החברה מעריכה כי הרווח התפעולי לפני הפחתות ברבעון הרביעי של שנת 2014 יסתכם לכ-4.3-4.7 מיליון דולר, לעומת כ-3.9 מיליון דולר (פרופורמה) ברבעון השלישי של שנת 2014, צמיחה של כ-11%.
מוצרי ההתקנה, הן של ג'ניו והן של סומוטו, מבוססים על כך שהמשתמש הביתי מוריד תוכנה ובהליך ההתקנה שלה מוצעות לו תוכנות נוספות, כאשר סומוטו גובה תשלום מהחברות המבקשות להציע את התוכנות שלהן במהלך הליך ההתקנה על המחשב הביתי.
סומוטו למעשה בנתה תוכנת התקנה המאפשרת למשתמשים המורידים תוכנה, כגון התוכנה של בבילון או פריון, להתקין במקביל תוכנות אחרות על פי פרופיל. סומוטו מקבלת תשלום עבור התקנת התוכנות האחרות, כאשר לחברה יש מגוון מודלים עסקיים, החל מתשלום על כל התקנה וכלה בתשלום הנגזר מהכנסות הפרסום של התוכנות שהיא מתקינה. ג’ניו שהוקמה על ידי צבי והיו"ר יעקב טננבוים, פיתחה טכנולוגיות בינה מלאכותית לצורך ניתוח התנהגות משתמשים באינטרנט יחד עם פלטפורמת פרסום.
מוצר הפצת התוכנות של ג'ניו דומה לזה של סומוטו, אלא שהוא פועל על מחשבי מק ואילו זה של סומוטו פועל על מחשבי PC רגילים. בנוסף, ג'ניו פיתחה דף בית חכם שמותקן על המחשב האישי. מנוע ההמלצות של החברה בונה עבור המשתמש עמוד בית אישי בהתאם להרגלי הקריאה והגלישה שלו, כאשר בעמוד גם מוצגות פרסומות המותאמות ללקוח וכך ג'ניו גוזרת הכנסות פרסום.