הראל ואיילון הם המוסדיים המובילים בחשיפה לנייר חדרה
התמורה מהעסקה, שבמסגרתה מכרה נייר חדרה את חלקה בחוגלה קימברלי תמורת 648 מיליון שקל, תשמש לפירעון חוב של 453 מיליון שקל לסדרות הקצרות. מניית יצרנית הנייר הגיבה אתמול בעליות, אך היום האופוריה התפוגגה והמניה איבדה 4%
הזינוקים במניות ובאג"ח של נייר חדרה בעקבות ההודעה על מכירת חלקה בחוגלה קימברלי לענקית האמריקאית קימברלי קלארק עומעמו היום מעט בשל הירידות באותם ני"ע. אך עדיין מדובר בנקודת אור עבור בתי ההשקעות שמחזיקים במניות ובאג"ח באמצעות קרנות הנאמנות, קרנות הפנסיה וקופות הגמל. מניית נייר חדרה נפלה אתמול ב־4% וסדרות האג"ח איבדו עד 1.22%.
- נייר חדרה מוכרת את חלקה בחוגלה תמורת 648 מיליון שקל
- אחרי 5 חודשים: מומו לירן עוזב את תפקיד מנכ"ל נייר חדרה
- חברת קרביץ היא הרוכשת הפוטנציאלית של גרפיטי
מהנתונים, שהיו נכונים לסוף ספטמבר בקופות ולסוף אוקטובר בקרנות, עולה כי המשקיע המוסדי הגדול ביותר בנייר חדרה, בשליטת לן בלווטניק (59.1%), הוא בית ההשקעות הראל. עם אחזקה בשווי של כ־120 מיליון שקל. עיקר האחזקה של הראל היא בסדרות האג"ח 5 ו־6, שם מחזיק בית ההשקעות באג"חים בשווי שוק נכון לתום המסחר אתמול, של 100 מיליון שקל.
ההתפלגות בין הסדרות היא כמעט שווה, כאשר סדרה 6 היא הסדרה הארוכה של נייר חדרה, במח"מ של 5.5 שנים ועם תשואה לפדיון של 6.2%. סדרה זו גם מרכזת 56% מחוב האג"ח – 577 מיליון שקל. לאיילון חשיפה של 82 מיליון שקל לנייר חדרה במניות ואג"ח, כאשר כמחצית מהחשיפה של איילון היא לסדרה 6. בתי ההשקעות כלל ופסגות חשופים לנייר חדרה בסכומים של כ־73 מיליון שקל כל אחד. במקרה של כלל, כמחצית מהחשיפה היא בכלל למניות החברה. בפסגות, מרבית החשיפה היא לסדרות האג"ח 5 ו־6.
העסקה, במסגרתה מכרה נייר חדרה 50% ממניות יצרנית החיתולים ונייר הטואלט חוגלה קימברלי תמורת 648 מיליון שקל, חיובית בעיקר למחזיקי האג"ח של החברה — כאשר ההשפעה החיובית ביותר היא על מחזיקי האג"ח הקצרות של החברה. זאת מאחר שנייר חדרה מתכוונת להשתמש במזומנים שתקבל מהמכירה (החברה צפויה לקבל כמעט את כל הסכום במזומן) על מנת להקטין את החוב. העדיפות של החברה היא קודם כל לטפל בסדרות האג"ח הקצרות. למעשה, כל סדרות האג"ח הקצרות של נייר חדרה (סדרות 3,4 ו־5), שמחזיקות בחוב כולל של 453 מיליון שקל, נושאות מח"מ של שנתיים ומטה וייפרעו בכל מקרה בזמן הקרוב.
בעלי המניות של נייר חדרה נאלצו לצפות מהצד בעוד שווי החברה צונח מאז 2010. אם בסוף 2010 נסחרה המניה במחירים שהגיעו ל־317 שקל למניה, אתמול היא סגרה במחיר של 74 שקל בלבד, ירידה של 76.7%. הירידה שגם זינוק של 23.7%, שרשמה המניה שלשום לאחר ההודעה על העסקה, לא הצליח לצמצם. מבחינת בעלי המניות ההודעה היא איתות חיובי מצד אחד, אך מצד שני מדובר בויתור על חברה משמעותית ורווחית - כאשר נייר חדרה תצטרך להציג מנועי צמיחה חדשים ורווחיים כדי לשפר את שווי המניה בבורסה.