$
שווקי חו"ל

אחרי שנה מוצלחת: "10 חברות מישראל בוחנות הנפקה בלונדון"

בשנת 2014 לא פחות מתשע חברות ישראליות ביצעו הנפקה בלונדון. אמירה ברדיצ'ב, האחראית על הקשר בין חברות ישראליות לבורסה הבריטית, מציינת כי חמש ישראליות בוחנות הנפקה בבורסה הראשית בממלכה ועוד חמש מכוונות ל־AIM

גולן חזני 07:5302.02.15

תשע חברות ישראליות הנפיקו ב־2014 בבורסת לונדון: שתיים מהן, מטומי ובראק קפיטל, בבורסה הראשית, והיתר בבורסה המשנית, AIM. לפי עו"ד אמירה ברדיצ'ב, האחראית על הקשר בין חברות ישראליות לבורסה הלונדונית במסגרת תפקידה כיועצת בכירה למסחר והשקעות בשגרירות בריטניה בישראל, ב־2015 סביר שהמגמה תתגבר: "חמש חברות ישראליות בוחנות אפשרות להנפיק בבורסה הראשית בלונדון, ועוד מספר דומה מתכננות להנפיק ב־AIM".

 

ברדיצ'ב מלווה את הבורסה בלונדון מאז 2001, כשהוקם בה דסק ישראלי. ב־2004 הצטרפה לבורסת נאסד"ק, וב־2006 הקימה בלונדון חברה בשם Global Equity IR, המעניקה ייעוץ לחברות בגיוס הון ובניהול קשרי משקיעים.

 

"עד למשבר הפיננסי חברות ישראליות נהרו ללונדון, אבל אז הן החלו לעזוב את הבורסה ולהימחק. קל מאוד להנפיק ב־AIM וקל מאוד גם לצאת", מסבירה ברדיצ'ב. בעיני ברדיצ'ב, היתרונות של בורסת לונדון ניכרים: "בלונדון קל יותר: יש לדווח רק פעמיים בשנה על התוצאות, הרבה יותר קל להגיע לעיר פיזית לעומת ניו יורק, למשל, וגם הרישום קל וזול".

 

 

לאור זאת עולה השאלה: האם הגיוס ב־AIM אינו קל מדי, נזיל מדי? "אף שאין תנאים רשמיים, בפועל חברה צריכה להיות רווחית", אומרת ברדיצ'ב. כשיש לה רווח נקי של 3–5 מיליון דולר, היא מתחילה ליצור עניין. עם שווי של 100 מיליון ליש"ט כבר מכוונים לרישום בבורסה הראשית, שבה יש דרישות מצד רשות ני"ע הבריטית, בהן הנפקת 25% מהמניות לציבור".

 

"לאחרונה הושק מסלול חדש לחברות בצמיחה שבו מספיק ש־10% יונפקו לציבור, אולם הוא אינו מועדף משום שאינו נכלל במדדים הראשיים של מדד הפוטסי", אומרת ברדיצ'ב. במסלול זה High growth)) הונפקה מטומי של אילן שילוח ב־2014. ברדיצ'ב מוסיפה כי "הממשלה הבריטית מעניקה הטבות מס שמעודדות השקעה ב־AIM, שהפכה לסלקטיבית בשנים האחרונות. במשבר הפיננסי נפלטו מרבית החברות הלא ראויות".

לגבי האפשרות למסחר דואלי בלונדון ובתל אביב היא מציינת: "כשעבדתי בבורסת לונדון, ביקשתי להגיע להסכם לרישום כפול המאפשר לחברות בבורסה הראשית לחזור לשוק הבית בתל אביב במסלול מקוצר. חברות ישראליות ניצלו את האפשרות ונרשמו כך בתל אביב".

 

אמירה ברדיצ'ב אמירה ברדיצ'ב צילום: עמית שעל

 

ברדיצ'ב מדגישה כי הימים עדיין אינם ימי שיא עבור הישראליות בבריטניה: "בתקופות הגאות מספר החברות הישראליות הרשומות בלונדון הגיע לכמעט 100, כך שיש פוטנציאל משמעותי לחברות אלה לבחור דווקא בלונדון — בעיקר בתחומים כמו קלינטק, אדטק (טכנולוגיות בפרסום — ג"ח), פינטק (טכנולוגיה פיננסית —ג"ח) וכן בתחומים מסורתיים כמו נדל"ן".

 

ברדיצ'ב הצטרפה ב־2010 למשרד עו"ד בסינגפור, Colin Ng & Partners, והקימה מחלקה המסייעת לחברות ישראליות לפעול באסיה. עם שובה לארץ, הצטרפה לשגרירות בריטניה להוביל את אפשרויות המימון לפרויקטים שונים.

 

בתחילת מרץ תגיע לארץ משלחת מטעם THE GREEN INVESTMENT BANK, בנק להשקעות ירוקות שממשלת בריטניה מממנת במיליארדי ליש"ט. המטרה: גיוס משקיעים ישראלים, בעיקר מוסדיים, להשקיע באמצעות הבנק בפרויקטים של תשתיות בבריטניה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x