$
מט"ח וסחורות

הנפט קבע שיא ל-2015: עלה ב-7% וננעל על 53.1 דולר לחבית

מדובר בעלייה של 19% בתוך ארבעה ימים. ברקע למסחר: היחלשות הדולר וחשש מהמשך הירידה בפעילות הקידוח בארה"ב שעשויה להביא לירידה במלאים

שי סלינס 21:4003.02.15

לאחר הירידות החדות בתקופה האחרונה, מחיר הנפט המשיך לעלות הערב (ג') זה היום השלישי ברציפות: הנפט מסוג קרוד WTI התחזק ב-7% וננעל ברמה של 53.1 דולר לחבית - שיא מאז 31 בדצמבר. מדובר בעלייה של 19% בתוך ארבעה ימים, ובמהלך המסחר היום הגיע הנפט לרמה של 54.2  דולר לחבית. הנפט מסוג ברנט עלה ב-5.8% ל-57.9 דולר לחבית. ברקע לעלייה: היחלשות בדולר (בשיעור של כ-1% במדד ה-DXY) וחשש שירידה בפעילות הקידוח בארה"ב תביא לירידה עתידית במלאים.

 

עם זאת, אנליסטים בשוק הביעו ספקות באשר להמשך מגמתה העליות, לקראת פרסום נתוני מלאי הנפט השבועיים בארה"ב מחר. "אני מופתע שהעליות נמשכות זה היום הרביעי", כך אמר מאט סמית', אנליסט סחורות ב-Schneider Electric, "נתון הירידה במספר הקידוחים שפורסם ביום שישי תפס את הכותרות, והתיקון בדולר מספק דחיפה נאה למחירי הדלק. אך בהינתן האפשרות שנראה מחר עלייה במלאים, נראה שההתחזקות תאבד מכוחה בקרוב".

 

לפי אנליסט הסחורות של Commerzbank, הירידה החדה שנרשמה בחצי השנה האחרונה במחירי הנפט הפתיעה כמעט את כולם. "אף אחד מהסוחרים לא ציפה לירידה חדה של 50% בחצי שנה במחירי הנפט. בנוסף חשוב להדגיש את מלאי הנפט הגולמי של ארה"ב שממשיך לעלות בקצב שלא נראה מזה יותר מ-20 שנה". לגבי הצפוי בהמשך השנה אומר האנליסט כי לדעתו ישנם יסודות בשוק שעשויים לייצב את מחירי הנפט בעולם ולהכין את הקרקע לעליות. 

 

 

נפט. ימשיך לטפס? נפט. ימשיך לטפס? צילום: shutterstock

 

אתמול התייחס בנק ישראל לירידה במחירי הנפט בחודשים האחרונים. דו"ח מיוחד של הבנק מעלה את החשש כי ירידת מחירי הנפט תפגע בתקבולים ובתמלוגים מהגז הטבעי ואולי אפילו לביטול עסקאות או צמצום היקפן. הבנק מציין כי ירידת מחירי הנפט לא אמורה להשפיע משמעותית על הכנסות ממסים, כאשר עיקר הירידה היא מהמע"מ על הנפט שכן הוא נקבע ביחס למחיר בעוד שמס הבלו הוא מוחלט. אלא שהירידה במחירים מגדילה את הרווחים של העסקים ובכך מגדילה את תשלומי המס שלהם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x