בעלי המניות של חברת הצנרת מנדלסון שמו ברז להנהלה
בעלי המניות לא אישרו את מדיניות השכר של החברה. בין המתנגדים: מגדל, פסגות, אקסלנס, אי.בי.אי, אלטשולר שחם ותמיר פישמן
בעלי המניות של חברת הצנרת מנדלסון שמו ברז להנהלה - לא אישרו את מדיניות השכר באסיפת בעלי המניות. בתוצאות האסיפה שפורסמו היום (א') נחשף כי 65% מבעלי המניות שאינם נגועים בעניין אישי התנגדו למדיניות השכר בחברה. מי שהובילו את ההתנגדות למדיניות השכר היו בתי השקעות מגדל, פסגות, אקסלנס, אי.בי.אי, אלטשולר שחם ותמיר פישמן. תמכו במדיניות השכר: הראל, הפניקס, מיטב דש, מנורה, בנק אגוד וילין לפידות.
- "היו"ר איליה אישר עסקת נדל"ן שעה שהיה לו קשר עסקי עם קיבוץ צרעה"
- מנדלסון: מו"מ לרכישת 2 חברות בתחום האינסטלציה ב-30 מיליון שקל
- גרנובסקי מגדיל אחזקות - מנהל מו"מ לרכישת חברת הצנרת מנדלסון
מדיניות השכר של מנדלסון הגדירה עלות שכר מקסימלית של 2 מיליון שקל ליו"ר, 3 מיליון שקל למנכ"ל, ומיליון שקל לסמנכ"ל. מדובר על עלות שכר כוללת, שכוללת את שכר הבסיס, לצד בונוס ואופציות. במדיניות השכר הוגדרו גם יעדים למתן הבונוס לבכירים כנגזרים מביצועי החברה. מדיניות השכר היתה אמורה להטיל מגבלות על הבכירים שכיום לא מוטלות עליהם - כמו למשל תקרה לבונוס של המנכ"ל שרגא בר, או תקרה לעלות השכר של היו"ר, שלמה אליה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
אגב - אותו אליה עובר בימים אלה בדיקה של ועדה בדירקטוריון על כך שלא דיווח לכאורה על ניגוד עניינים שלו במהלך עסקה שחתמה החברה עם קיבוץ צרעה. אליה טען בתגובה כי קשריו עם קיבוץ צרעה היו ידועים לחברה.
מנדלסון היא חברה שעוסקת ב"תשתיות זורמות", כלומר צנרת, ברזים ומחברים להעברת נוזלים שונים וגזים. בסוף 2014 דיווחה החברה, שבשליטת קבוצת נץ המסוכסכת, כי היא מנהלת מו"מ למכירתה לחברת האחזקות וילי פוד של אלכסנדר גרנובסקי. כמו כן דיווחה החברה על מספר מהלכים לרכישת חברות שיכניסו את החברה לתחומי פעילות חדשים, בעיקר בתחומי אינסטלציה ומוצרים סניטריים למשקי בית.
דחיית תנאי השכר במנדלסון לא קשורה לסכסוך בין בעלי המניות של קבוצת נץ. סכסוך זה צף לפני כחודש, עם חתימת הסכם בעלי מניות בין טוני אלישע וז'אק אמויאל, שמחזיקים יחד 47.8% ממניות קבוצת נץ. השניים חתמו על הסכם לפעול בצורה אחידה כבעלי מניות בחברה, וכן הגדירו את עצמם כבעלי השליטה בחברה מכוח אחזקתם. חתימת ההסכם הזעיקה את בעלי המניות הגדולים האחרים בחברה - ובפרט את שלמה אליה, משה דמרי ובועז בדיחי. השלושה מיהרו להודיע לחברה כי הם "דוחים מכל וכל" את הסכם בעלי המניות החדש, וטוענים כי ההסכם הישן עדיין בתוקף.