$
מט"ח וסחורות

היורו היציג צנח ב-1.2% מול השקל - נופל בשיעור דומה בעולם מול הדולר

שערו היציג של המטבע האירופי נקבע על 4.289 שקלים, הדולר היציג עלה ב-0.2% ל-4.049 שקלים. בשווקים הבינלאומיים נופל היורו עד ל-1.058 דולר. שיא קפיטל: "הדולר יגיע ל-1:1 מול היורו ואף לפחות מכך"

מיקי גרינפלד 15:4011.03.15

בשוק המט"ח רשם היום הדולר עלייה קלה מול השקל, בעוד שהיורו המשיך במגמה היורדת החזקה - בישראל ובעולם.  

במסחר בישראל נפל היום היורו היציג ב-1.2% ונקבע על 4.289 שקלים. הפעם האחרונה שבה נקבע דולר יציג מתחת ל-4.30 שקלים היתה ב-23 באפריל 2002, אז נקבע למטבע האירופי שער יציג של 4.2463 שקלים. הדולר היציג עלה ב-0.2% ונקבע על 4.049 שקלים.  

 

בשווקי המט"ח הבינלאומיים רושם היורו נפילה של 1.2% ונסחר ברמה של 1.058 דולר - שפל של 13 שנה.

 

אייל כהן, מנכ"ל שיא קפיטל, מעריך כי הדולר צפוי להתחזק בארץ ובעולם בתקופה הקרובה. "הצפי הוא הגעת הדולר לרמה של 1.00 מול היורו (ואף פחות מכך, בטווח ארוך יותר). ובארץ ניתן להעריך כי הדולר יטפס מעל למשוכה של 4.05 שקל ויגיע ליעד הבא המצוי ברמת ה- 4.0750 ולאחר מכן אל רמת ה- 4.10 שקל". בנק ישראל התערב במסחר אתמול ורכש סכום של כ-125 מיליון דולר.

 

לדברי כהן, "צפי זה נתמך הן ע"י תוכנית ההרחבה שהושקה באירופה ואמורה להתחיל בימים אלה (ובעיקרה, רוכש הבנק האירופי המרכזי אג"ח בסכום של 60 מיליארד יורו לחודש), כמו גם ע"י פעילותו הנמרצת של בנק ישראל, כפי שהתבטאה בהורדת הריבית האחרונה לרמה של 0.1% ובהתערבותו האקטיבית בשוק ע"י רכישת מט"ח".

 

הרקע להתחזקות הדולר בעולם בימים האחרונים מלו המטבעות העיקריים, ובהם השקל, הוא נתוני התעסוקה המשופרים שפורסמו בסוף השבוע האחרון בארה"ב. "נתונים עוצמתיים אלו הגבירו את ההערכות לכך שהבנק המרכזי האמריקני יעלה את שיעור הריבית כבר ביוני השנה. בכך נפתחה הדרך להתחזקות ממשית של הדולר מול המטבעות בעולם", הוסיף כהן.

 

 

בחדר עסקאות המט"ח של אקסלנס אומרים הבוקר כי המטבע האירופי נמצא בדרכו לירידה הרבעונית החדה ביותר מאז הושק המטבע בשנת 1999." שערו של היורו מול הדולר ירד ב 12% מתחילת השנה לרמות שפל שלא נראו מאז שנת 2002 על רקע ההידרדרות בצמיחה באירופה והשקת תוכנית התמריצים של הבנק המרכזי האירופי אשר נועדה להזרים כסף רב לשוק בתקווה להניע את הכלכלה. עוד גורם שתרם לירידת היורו הוא המשך אי הוודאות בנוגע ליוון בשל חוסר ההתקדמות במו"מ והדרישה החדשה של האיחוד האירופי לבחון את ההתנהלות הפנימית של היוונים בכל הנוגע לתקציב המדינה וניהול החוב"

 

 

יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, כותב בסקירתו השבועית כי "במידה שמגמת היחלשות השקל מול היורו תימשך, איננו פוסלים כי בבנק ישראל ינקטו פעולות נוספות על מנת לעצור את המגמה, זאת על אף ההיחלשות של השקל מול סל המטבעות".

 

"הורדת הריבית האחרונה של הבנק הובילה אומנם לאפקט הרצוי של היחלשות מול סל המטבעות, בשיעור של כ-2.3%, כאשר בשיא נמדדה היחלשות של כ-2.8%. שער הדולר התחזק בצורה משמעותית אף הוא מאז ההחלטה. מצד שני, בחינת התפתחות שער השקל מול היורו מעלה תמונה שונה לחלוטין - מאז החלטת הריבית ועד היום התחזק השקל מול היירו בכ-4.7%, זאת בהמשך להתחזקות של כ-9.4% שהתקבלה מאמצע חודש דצמבר. יש לזכור כי בהודעת הריבית, שקדמה לזו האחרונה, צוין כי מקבלי ההחלטות בבנק הביעו 'דאגה מיוחדת' מהתחזקות השקל מול היורו". 

 צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x