$
מט"ח וסחורות

אחרי 4 שנות עבודה: ארה"ב מסדירה בחוק את הפקת הנפט ההידראולית

בשיטה השנויה במחלוקת שנקראת "פראקינג", מפיקים נפט מפצלים על ידי הזרמת מים, חול וכימיקלים לאדמה בלחץ גבוה - פעולה שעלולה לזהם את מי התהום

שירות כלכליסט 10:5321.03.15

ממשלת ארה"ב פרסמה אתמול חוקים חדשים לגבי הפקת נפט בשיטה המכונה "פראקינג" - הפקת הידראולית של נפט מפצלים על-יד הזרמת מים, חול וכימיקלים לאדמה בלחץ גבוה.

 

תהליך הפראקינג שנוי במחלוקת שכן הזרמתם של חול, מים וכימיקלים לאדמה גורמים לסיכונים בריאותיים, כך על פי גופים להגנת הסביבה בארה"ב. על פי הלשכה למנהל מקרקעין בארה"ב, ייכנס החוק החדש לתוקפו בעוד 90 יום.

 

"רבים מהרגולטורים לא מעודכנים בהתפתחויות הטכנולוגיות", אמרה ל-CNBC שרת הפנים האמריקאית, סאלי ג'ואל.

 

הפקת נפט הידראולית הפקת נפט הידראולית צילום: בלומברג

 

לחקיקה החדשה מספר מרכיבים עיקריים, וביניהם: הדרישה למניעת זיהום מי התהום באמצעות תקנים הנוגעים לחוזקן של בארות קידוח, שקיפות מוגברת באמצעות דרישה לפרסום הכימיקלים שבהם משתמשות חברות הקידוח, והרחבת דרישות הדיווח הנוגעות לבארות קיימות.

 

"רוב האמריקאים היו רואים בדרישות אלו הגיון בריא", אמרה ג'ואל בעת הצגת החוקים החדשים שלהם נדרשו 4 שנות עבודה.

 

על אף העובדה כי חוקים אלו לא יחולו על פעילות פראקינג בשטח פרטי או ממשלתי, החוקים יוצרים בסיס לחקיקת חוקי בטיחות בתחום.

 

מספר חברות גז ונפט לא פועלות כיום על פי חוקי פראקינג כלשהם וזאת למרות שישנם מדינות מספר שלהן תקנות בעניין. כ-90% מכל בארות הקידוח בארה"ב משתמשים בשיטה כחלק מפעילות הייצור ולמעלה מ-100 אלף בארות גז ונפט יושבים על קרקעות פדראליות.

 

לשמור על מי התהום

 

אחד מיעדי המפתח של החוק החדש הוא להבטיח את ניקיון מי התהום, אומר ראש לשכת מנהל המקרקעין האמריקאי, ניל קורנז. הוא מוסיף שהעלויות של העמידה בדרישות החדשות יהיו פחות מרבע אחוז מעלות לקידוח באר חדשה.

 

ארגונים להגנת הסביבה וממשל אובמה רשמו התקדמות בניסיון לאלץ את חברות הקידוח לשאת באחריות מלאה על פעילותן, אולם לדידם של ארגונים אלו, לא די בכך.

 

"הדרך היחידה באמת להגן על הקהילות מפני פגעי הפראקינג היא פשוט לאסור לחלוטין פעילות זו", אומר דן צ'ו, ראש עמותת "סיירה קלאב" להגנת הסביבה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x