$
מט"ח וסחורות

צפונה ונגבה: היורו היציג עלה ב-0.1%, הדולר ירד ב-0.1%

שערו היציג של הדולר נקבע על 3.944 שקלים, היורו על 4.340 שקלים. FXCM: "השוק נמצא במצב של בלבול ואי ודאות, לגבי כוונות בנק ישראל ולגבי אלה של הפדרל ריזרב"

מיקי גרינפלד 15:4426.03.15

יום לאחר שבנק ישראל דחף את הדולר חזרה לעליות, באמצעות רכישות של למעלה מ-200 מיליון דולר בשוק המט"ח, חזר השקל לצד העולה מול המטבע האמריקאי.  

 

הדולר היציג ירד ב-0.1% לרמה של 3.944 שקלים. היורו טיפס ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 4.340 שקלים. בזירה העולמית ממשיך היורו להחתחזק מול הדולר, עם עלייה של 0.2% ולשער של 1.098 דולר ליורו.  

יוסי פריימן מפריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות, אומר הבוקר כי בנק ישראל המקפיד להתערב במסחר שב והוכיח לפעילים בשוק כי הוא אינו נוטש את משמרתו: "לאור דבקותו של בנק ישראל ביעד פיחות השקל הרי שבטווח הקצר ביכולת הבנק לגרור את שער החליפין לעבר רמת ה 4 שקלים לדולר ויותר, אולם בראיה לטווח ארוך יכולת זו מוגבלת ולהערכתנו מבנה תנועות ההון הזר והמקומי לעבר השוק המקומי יגרור לייסוף מחודש שבשער השקל אל מל הדולר. כך, במסגרת מלחמת המטבעות העולמית, לא רחוק המועד שבו שער ריבית השקל יהפוך לשלילי".  

 

ב-FXCM ישראל מציינים הבוקר כי "השוק נמצא כרגע במצב של בלבול, על רקע אי ודאות הן לגבי כוונותיו של בנק ישראל והן לגבי כוונותיו של הפרדל ריזרב. בזירה המקומית, השוק ימתין לפרוטוקולים מישיבתו האחרונה של בנק ישראל, כדי ללמוד יותר על האפשרות שבנק ישראל יוציא לפועל הרחבה כמותית או יוריד את הריבית אל מתחת לאפס. גם נתוני האינפלציה הבאים יתנו תמונת מצב על הלחצים הדפלציוניים וישליכו על ציפיות השוק לגבי בנק ישראל".

 

"בזירה העולמית, הדולר נסחר בירידה כבר כשבועיים, על רקע הירידה בציפיות הריבית. בשוק ימתינו לנתוני התעסוקה שיתפרסמו בשבוע הבא וישפכו אור על מצבה של הכלכלה האמריקנית. כרגע ההערכה הרווחת בשוק היא כי הבנק הפדרלי יבצע את העלאת הריבית הראשונה רק ברבעון הרביעי. במצב העניינים הנוכחי".

 

 צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x