$
בורסת ת"א

מתחזקת מול ההאקרים, שברירית במסחר

אזהרת הרווח של אימפרבה לפני שנה, שחתכה את המניה ב־43% ביום אחד, היתה אירוע מכונן. מאז היא מנסה להגשים את חלום הסייבר לצד מתחרות כמו פאלו אלטו וסייבר־ארק, אך האתגר הגדול הוא המעבר לרווח; כתבה שלישית בסדרה

ניר צליק 07:5616.04.15

השנה האחרונה היתה סוערת במיוחד באימפרבה, חברת אבטחת המידע הישראלית־אמריקאית שייסד שלמה קרמר, מי שהיה שותפו של גיל שויד להקמת צ'ק פוינט. לפני חצי שנה, וכארבעה חודשים אחרי שמכר מניות ב־3 מיליון דולר, פרש קרמר מניהול החברה ונשאר בתפקיד היו"ר בלבד. המכירה הזו עוררה את זעם המשקיעים בשל העובדה שהתבצעה יומיים בלבד לפני אזהרת הרווח שהחברה פרסמה לרבעון הראשון של 2014.

 

קרמר אמנם מכר את המניות באמצעות תוכנית עיוורת, כך שלא היה חשש לשימוש במידע פנים, אולם המכירה הותירה טעם מר בקרב המשקיעים, שראו את מניית החברה נחתכת בתוך יום ב־43.5% ואת החברה מאבדת 560 מיליון דולר משווייה עד ל־750 מיליון דולר. מאז התאוששה החברה, והיא נסחרת כיום שוב לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר.

 

אימפרבה הוקמה ב־2002 והיתה החברה הראשונה בגל ההנפקות בתחום אבטחת המידע, שכלל גם את פאלו אלטו האמריקאית של ניר צוק ואת סייבר־ארק הישראלית. החברה גייסה 90 מיליון דולר ב־2011 לפי שווי שוק של 400 מיליון דולר, ולפני כחודש השלימה הנפקה משנית שבה גייסה 120 מיליון דולר לפי שווי של 950 מיליון דולר. דילול המניות הוביל לצניחה של 10% במחיר מניית אימפרבה ביום הגיוס ל־41 דולר, אולם מאז התאוששה המניה והיא נסחרת כיום תמורת 46.83 דולר – מחיר הגבוה מזה שלפיו נסחרה לפני הנפילה, 45.44 דולר.

 

אימפרבה עוסקת באבטחת יישומי אינטרנט, ופועלת ממרכז פיתוח בתל אביב ולה משרדי מכירות ברחבי אירופה ומטה בקליפורניה. יש לה כמה מוצרים בתחום אבטחת המידע לארגונים: פיירוול מסורתי למניעת מתקפות מבחוץ על מחשבי הארגון; מוצר שנועד לאבטח מסדי נתונים מפני זליגת מידע לציבור הרחב; ומוצר המגן על הקבצים עצמם ובוחן את הגישה לכל קובץ. בשנים האחרונות, עם התחזקות המגמה של העברת חלק מהפעילויות למחשוב ענן, פיתחה אימפרבה מוצר המגן גם על שירותים אלה.

 

 

 

האתגרים: המשקיעים רוצים צמיחה

בניגוד לחברות ציבוריות אחרות ששוויין עולה על מיליארד דולר, כמו מלאנוקס, צ'ק פוינט, אמדוקס, נייס או ורינט, הפעילות של אימפרבה היא עדיין בגדר חלום שלא מומש במלואו, שכן הכנסותיה ב־2014 הסתכמו ב־164 מיליון דולר לעומת 138 מיליון דולר ב־2013, צמיחה של 19%. לכן גם השורה התחתונה של החברה עדיין שלילית, והיא רשמה הפסד מתואם של 19 מיליון דולר ב־2014 לעומת הפסד של 2.9 מיליון דולר ב־2013.

 

זו גם הסיבה המרכזית לכך שמניית החברה התרסקה בעקבות אזהרת הרווח שהיא פרסמה לרבעון הראשון של 2014, שבו היא צמחה ב־10% בלבד לרמת הכנסות של 31.5 מיליון דולר. משקיעי החברה מצפים לראות צמיחה מהירה בשורה העליונה, וכל עוד החברה מספקת צמיחה כזו השורה התחתונה מעניינת אותם פחות, אולם ברגע ששיעורי הצמיחה של אימפרבה האטו, המניה הגיבה בהתרסקות מהירה.

 

שלמה קרמר שלמה קרמר צילום: שרון ברקת

 

ההזדמנויות בפתח: הגנה על שירותי ענן

לאחר הפספוס בתוצאות בתחילת 2014 אימפרבה ביצעה שינויים במערך השיווק והמכירות, גייסה אנשי מכירות מנוסים והגדילה את מספר לקוחותיה ב־26% ל־3,700. בנוסף, החברה רכשה שתי חברות בתחום אבטחת המידע, סקייפנס ואינקפסולה, תמורת 60–70 מיליון דולר. סקייפנס מתמחה בזיהוי פגיעה במידע ארגוני הנמצא בענן, כמו מערכות מייל, שירות לקוחות או ניהול כספים. אינקפסולה פיתחה פיירוול המגן על שרתי ווב ארגוניים שנחשב ייחודי בענף הסייבר, הואיל והוא מספק הגנה באמצעות שירות ענן — פתרון שיכול להיות זול ויעיל יותר עבור חברות קטנות ובינוניות.

 

בבית ההשקעות אופנהיימר כתבו לאחרונה כי שתי החברות שנרכשו "מרחיבות את שוק היעד הפוטנציאלי של אימפרבה ל־4.5 מיליארד דולר".

 

ברבעון הרביעי של 2014 רשמה אימפרבה צמיחה של 20% וסיכמה אותו עם הכנסות של 51.4 מיליון דולר, כאשר ההפסד המתואם הסתכם במיליון דולר בלבד לעומת רווח מתואם של 3 מיליון דולר ברבעון המקביל — כך שהחברה שבה לקצבי צמיחה מהירים.

 

גם ברבעון הראשון של השנה צפויה אימפרבה לרשום קצבי צמיחה מהירים יותר, אחרי שחזתה עלייה של 24%–30% בהכנסות לעומת הרבעון הראשון ב־2014, לרמה של 39–41 מיליון דולר, וההפסד הנקי צפוי להסתכם ב־11.3–9.7 מיליון דולר, על רקע ההשקעה הגבוהה בפיתוח. עם זאת, יש לזכור כי הרבעון הראשון של 2014 היה חלש והחברה רשמה בו אזהרת רווח, כך שכדי לראות אם היא שבה לפעילות מהירה יש לצפות לתוצאות הרבעון השני השנה.

 

השורה התחתונה: בידול מהמתחרות הגדולות

הצלחתה של אימפרבה, כמו של יתר חברות אבטחת המידע, תלויה בהמשך העניין של הארגונים הגדולים בעולם להגן על עצמם מפני מתקפות הסייבר שהופכות למתוחכמות יותר ויותר. אם החברה לא תצליח לצמוח בקצב מהיר מזה של מתחרותיה הוותיקות והגדולות יותר, כמו צ'ק פוינט, ולבדל את עצמה בתחום, מנייתה צפויה להיפגע.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x