10 חברות ישראליות בדירוג החברות הגדולות בעולם
טבע נמצאת במקום 228 בדירוג השנתי של "פורבס" ל-2,000 החברות הגדולות בעולם. בנק הפועלים במקום ה-936 בעולם ואילו בנק לאומי נמצא במקום ה-1,287; זו הפעם הראשונה שארבעת הבנקים הגדולים בסין כבשו את ארבעת המקומות הראשונים בדירוג העולמי
חברת טבע מדורגת במקום 228 בדירוג 2,000 החברות הגדולות והמובילות בעולם של "פורבס". בנק הפועלים הוא החברה השנייה בגודלה בישראל ומדורגת במקום ה-936 בעולם ואילו בנק לאומי נמצא במקום ה-1,287 בין החברות הגדולות בעולם.
את צמרת הדירוג העולמי כבשו השנה, בפעם הראשונה, ארבעת הבנקים הגדולים בסין: ICBC, בראש הדירוג זו השנה השלישית, צ'יינה קונסטרוקשן בנק, אגריקולטרול בנק אוף צ'יינה ובנק אוף צ'יינה. רק למקום החמישי הגיעה חברה אמריקאית - ברקשייר האת'וויי של וורן באפט.
השנה, דירוג Global 2000 כלל חברות מ-61 מדינות. שווי השוק המצרפי שלהן – 48 טריליון דולר, הודות לשוק שורי השנה, שווי השוק המצרפי של חברות אלו צמח ב-9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
בסך כל הכנסות החברות ברשימה הוא 39 טריליון דולר, רווחים של 3 טריליון דולר ונכסים של 162 טריליון דולר.
מבין החברות האמריקאיות, החברה שדורגה גבוה ביותר ברשימה היא קרן ברקשייר הת'אווי של וורן באפט – מקום 5 – ונותרה ללא שינוי משנה שעברה. בנק ג'יי פי מורגן, שהיה במקום 4 בשנה שעברה, ירד למקום 6, ואחריו אקסון מוביל.
חברת פטרו-צ'יינה נמצאת השנה במקום 8 וג'נרל אלקטריק האמריקאית נמצאת השנה במקום ה-9. את עשרת הגדולים סוגר בנק וולס פארגו.
זוהי השנה השנייה ברציפות שארה"ב וסין תופסות את כל עשרת המקומות המובילים.
ארה"ב עודנה מיוצגת עם המספר הגדול ביותר של חברות – 579. לעומתה לסין (כולל הונג קונג) יש 232 חברות ברשימה אולם גם לה יש את המספר המצטרפות החדשות לרשימה והיא עוברת זו הפעם הראשונה את יפן, שירדה למקום השלישי. בריטניה היא הרביעית במספר החברות ברשימה – 95. אירופה איבדה 20 מקומות ברשימה וכעת יש לה 486 חברות מדורגות.
שתי מדינות עושות הופעת בכורה ברשימה – ארגנטינה וקפריסין.
מבין החברות החדשות ברשימה יש כמה שמות מעניינים: אתר הטיסות אקספידיה, חברת משחקי המחשב אלקטרוניק ארטס וחברת התכשיטים טיפאני.
וואנג ג'יאנלין וג'ק מא
כמה חברות ברשימה מוחזקות בידי אנשים המדורגים ברשימות המיליארדרים כגון דליאן וונדה גרופ של האיש העשיר בסין – וואנג ג'יאנלין, ועליבאבא של ג'ק מא.
מיזוגים ורכישות ברחבי העולם בכל הענפים יצרו 3.8 טריליון דולר בשווי עסקאות ב-12 החודשים האחרונים והקפיצו מעלה בדירוג את החברות הרוכשות: לדוגמא,חברת התרופות אקטיביס קפצה ב-250 מקומות למקום 615 לאחר רכישת אלרגן.
מבין החברות שרשמו את הזינוק הגדול ביותר היא פייסבוק, שנסקה ביותר מ-200 מקומות הודות לעלייה בהכנסות וברווחים. סטארבקס עלתה ביותר מ-450 מקומות.
לעומתן, סטרובראס – חברת הנפט והגז של ברזיל – צנחה ב-400 מקומות בשל שערוריית שחיתות. מאטל, טארגט ואיביי גם הן בין הצונחות.
מבין שלושת הענפים המצליחים ביותר ברשימה, בנקאות והשקעות שולטים ב-434 מקומות, נפט וגז – 136 מקומות, בנייה – 121 מקומות.