נותנת רייס: מובילאיי עקפה את התחזיות לרבעון ראשון
הכנסות החברה עמדו על 45.6 מיליון דולר, צמיחה של 28%, לעומת צפי של 44.2 מיליון דולר. שווי החברה עומד על כ-10 מיליארד דולר
- בנק לאומי חיסל את אחזקותיו במובילאיי ב-310 מיליון שקל
- מובילאיי הגדילה את ההנפקה המשנית: תמכור מניות ב-700 מיליון דולר
- מייסדי מובילאיי שעשוע ואבירם ימכרו מניות ב-100 מיליון דולר כל אחד
מובילאיי עצמה נסחרת לפי שווי של כ-10 מיליארד דולר, ולמעשה היא החברה השלישית בגודלה מבין הישראליות בוול סטריט, אחרי טבע וצ'ק פוינט, ולפני אמדוקס הנסחרת בשווי של כ-8 מיליארד דולר. בשיאה כבר נסחרה החברה לפי שווי של כ-13 מיליארד דולר, אולם מניית החברה נחתכה על רקע הנפקה משנית שהיא ערכה לפני כחודשיים, בהיקף של כ-700 מיליון דולר. החברה עצמה הונפקה לראשונה לפי שווי של 5.3 מיליארד דולר באוגוסט 2014.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מובילאיי פיתחה מערכת המתריעה על סטייה עתידית מהנתיב, מזהה סכנת התנגשות, בודקת שמירת מרחק ומזהה הולכי רגל ותמרורים. המערכת מבוססת על מצלמה ומסונכרנת עם מערכת הניווט של המכונית. מובילאיי מציינת בתשקיף כי השוק שאליו היא פונה צפוי להגיע בשנים הקרובות ל־4.5–6 מיליארד דולר. עוד נכתב כי הממשל האמריקאי קבע השנה תקנה שמחייבת כל רכב פרטי במערכת לראייה אחורית, מהסוג שמובילאיי מספקת. לבעלי הרכב ניתנה שהות להתקין אמצעי כזה עד מאי 2018.
מודל המכירות של מובילאיי נשען על יצרניות כלי הרכב. המערכת של החברה הותקנה בשנים האחרונות בעיקר בכלי רכב יוקרתיים, אך כעת המכירות עוברות לכלי רכב עממיים יותר. למובילאיי יש לקוחות המתמחים בייצור ובשיווק מכשירים לתעשיית הרכב (Magna, Koskai, TRW) אשר מוכרות את מוצרי החברה ליצרניות רכב המשלבות אותם במכוניות שהן מוכרות. ברשימת חברות הרכב ניתן למנות חברות ידועות כמו ב.מ.וו, פיאט, הונדה, יונדאי, יגואר ומיצובישי.