$
שווקי חו"ל

אודיי נכסים הבריטית מהמרת על פלוס 500: רכשה 6% ממניות החברה

לאחר שקשיים רגולטוריים הפילו את מניית פלוס 500 בלמעלה מ-65% החליטה אודיי להגדיל את אחזקותיה בחברה ל-19%. מניית פלוס 500 הגיבה בזינוק של 15% בלונדון

ניר צליק 14:5226.05.15

השבוע האחרון היה סוער במיוחד עבור מחזיקי המניות של פלוס 500, חברת המסחר המקוון הישראלית שמנייתה התרסק ב-67% בימים האחרונים על רקע קשיי רגולציה הנוגעים ללקוחות הבריטיים של החברה. היום הגיעו סוף סוף חדשות מעודדות.  

על רקע הצניחה במניית החברה החליטה חברת ניהול הנכסית הבריטית Odey להגדיל את ההימור על מניית פלוס 500, והשלימה רכישה של 6% ממניותיה בשבוע האחרון בתמורה ל-20 מיליון ליש"ט. כעת מחזיקה חברת הניהול כ-19% מהמניות לעומת 12.7% בלבד ב-22 לאפריל.

 

את הרכישות ביצעה החברה בשלוש מנות: כ-1.6 מיליון מניות נרכשו ב-19 במאי, כ-1.8 מיליון מניות נוספות יום לאחר מכן, 5 ולבסוף כ-3.2 מיליון מניות אתמול. בתגובה לסדרת הרכישות זינקה בלונדון מניית פלוס 500 ב-14.9% ושיקמה מעט את הנפילה - מחיר המניה עמד בנעילה על 2.85 ליש"ט לעומת 7.5 ליש"ט לפני הנפילה הכואבת.

 

המשקיעים עצמם העניקו רוח גבית למניית פלוס 500 על רקע הערכות כי אם גוף ניהול נכסים רציני כמו אודיי העריך כי המניה נפלה בצורה חריפה מדי, ייתכן שיש צדק בהערכותיו.

 

אודיי מתמחה בהשקעות ארוכות טווח והיא הוקמה בשנת 1991 על ידי קריספין אודיי, שעבד לפני כן ב-Baring ובפרמלינגטון . החברה מנהלת 13 מיליארד דולר עבור לקוחות פרטיים ומוסדיים, ומחזיקה במספר קרנות ובאחזקות בשורה של חברותן. בין האחזקות הגדולות של אודיי ניתן למנות את גולדמן סאקס, אמזון, HP ופייסבוק.

 

גל הבר מנכ"ל פלוס 500 גל הבר מנכ"ל פלוס 500

 

הבעיה בחברה החלה לפני כשבוע על רקע בדיקה שנערכה בקרב לקוחותיה הבריטיים, בה נמצא כי המסמכים שהם סיפקו לה לא עומדים בחוקי בריטניה למניעת הלבנת הון. הבעיות התגלו בקרב כמחצית מלקוחותיה הבריטיים של החברה, המספקים כמחצית מהכנסות החברה - כך למעשה רבע מהכנסות החברה נמצאות בסכנה, לפחות בטווח הקצר.

 

מה דעתך על מניית פלוס500:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

על פי הערכות, הבעיות שנתגלו קשורות למדיניות הקליטה המתירנית של החברה כלפי לקוחות חדשים שנועדה לאפשר לה לצמוח בקצבים גבוהים. הפרשה עצמה צפויה להסתיים עם קבלת המסמכים הדרושים. בשלב זה, הלקוחות ה"בעייתיים" יכולים לבצע פעילויות מסחר, כל עוד לא יספקו את המסמכים הדרושים לרשויות. חשש הגדול הוא שחלק מהלקוחות לא יהיו מסוגלים לספק את המסמכים הדרושים וכך 500 תאבד אותם באופן סופי. במקביל, הליך הקליטה של לקוחות חדשים לפלטפורמה של החברה הואט בצורה משמעותית, על רקע הגברת דרישות ההזדהות מצידה של החברה ללקוחות החדשים, מה שעשוי גם לפגוע בקצב הצמיחה העתידי שלה.

 

פלוס 500 הוקמה בשנת 2008 והיא מעמידה לרשות הסוחרים פלטפורמת מסחר מקוון בחוזי הפרשים (CFD) על מניות, סחורות, מדדים, מטבע חוץ ותעודות סל. החברה מספקת ציטוטים לחוזי הפרשים - נגזרים פיננסיים שעוקבים אחר נכסי הבסיס, ובסופם מרוויח או מפסיד המשקיע את ההפרש במחיר בין שערי הפתיחה והסגירה של העסקה. פלטפורמת המסחר מאפשרת מינוף גבוה של עד פי 50. החברה לא גובה עמלות, אולם גוזרת רווח מהפער בין מחירי הקנייה והמכירה.

 

החברה סיכמה את הרבעון הראשון עם הכנסות של 82.1 מיליון דולר לעומת 60.7 מיליון דולר ברבעון המקביל, עלייה של 35%. אם מניחים שמחצית מהכנסות החברה הן מבריטניה, קרי, כ-40 מיליון דולר, ומחצית הלקוחות אינם יכולים לפעול כעת, המשמעות היא השפעה של כ-20 מיליון דולר על רמת ההכנסות של החברה ברבעון. ואם התקלה תתמשך, הרי שהצפי הוא שהכנסותיה של החברה יצטמקו לכ-50-60 מיליון דולר ברבעון השני.

 

בסופו של דבר, שאלת המפתח הנוגעת להשקעה בפלוס 500 כעת היא באיזה מהירות תוכל החברה להשיג את המסמכים הדרושים מלקוחות החברה בבריטניה, כמה לקוחות תאבד החברה בעקבות הדרישות למסמכים וכמה הדבר יאט את קצב הגיוס של הלקוחות החדשים של החברה.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x