עמידה ביעדים? מנכ"ל ב.יאיר מקבל אופציות בתוך הכסף
התנגדות בעלי מניות המיעוט להסכם השכר גרמה לדירקטוריון החברה לעלות את מחיר המימוש של האופציות ב־7.5%. אך מחיר המימוש, שעומד על 21.5 שקלים למניה, עדיין נמוך ממחיר המניה בבורסה
דירקטוריון ב.יאיר הודיע היום (ג') על אישור של הסכם העסקתו של מנכ"ל החברה ניר יחזקאלי ועל העלאת מחיר מימוש האופציות להן הוא זכאי. בתחילת מאי בעלי מניות המיעוט התנגדו לאישור ההסכם בשל מחיר המימוש לאופציות שניתנו לו. לטענתם, מחיר המימוש, שעמד על 20 שקלים למניה, היה נמוך בהתייחס למחיר המניה באותה העת. בעקבות התנגדות, הדירקטוריון העלאה את מחיר המימוש ל־21.5 שקלים למניה.
יחזקאלי, שהציע בעצמו לדירקטוריון לעלות את מחיר המימוש, יוכל לממש את 80 אלף האופציות שהוענקו לו בשלושה שלבים. את השליש הראשון הוא יוכל לממש בסוף מרץ בשנה הבאה.
המחיר הממוצע במרץ היה גבוה ב־2% ממחיר המימוש
הדירקטוריון בחן ואישר לראשונה את הסכם השכר של המנכ"ל ב־2 לאפריל. מחיר המימוש התבסס על מחיר הממוצע במרץ, שעמד על 20.42 שקלים למניה והיה גבוה ב־2% ממחיר המימוש שנקבע. מחירה הממוצע של מנית ב.יאיר ב־30 הימים שקדמו להחלטת היה גבוה ב־2% ממחיר המימוש.
מחיר המימוש החדש גבוה ב־5% ממחיר המניה הממוצע במרץ. בחברות מקבילות לרוב מחיר המימוש גבוה ב־5%-10% לעומת המחיר הממוצע בחודש שקדם להחלטה.
בסיום המסחר אתמול עמדה מניית ב.יאיר על מחיר של 22.25 שקל למניה. מתחילת השנה עלתה המניה ב־27%.
מחברת ב. יאיר נמסר בתגובה כי "בעת הענקת האופציות היה מחיר המנייה של ב.יאיר נמוך ממחירה כיום. המחיר שנקבע עומד בהחלט בסטנדרטים המקובלים בחברות בורסאיות. נציין גם כי מחיר המניה של החברה יכול להמשיך ולהשתנות כך שאין כל משמעות ביחס למחיר המניה כיום, שבאופן אקראי עומד מעל למחיר האופציה".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
שיעור הרווח התפעולי התכווץ ברבעון הראשון
חברת הנדל"ן היזמי, בשליטתו של יאיר ביטון, עלתה לכותרות לא מעט לאחרונה. בתחילת יוני פרש יאיר ביטון מתפקידו כיו"ר הדירקטוריון לאור שעלו חשדות נגדו בפרשת רונאל פישר. לפי כתב האישום שהוגש נגד ביטון ופישר, קיים חשד שביטון הלבין הון דרך ב.יאיר לטובת יצחק אברג'יל. פרישתו של ביטון תיכנס לתוקף בסוף השנה.
ב. יאיר, שנסחרת ב־133 מיליון שקל בתל אביב, סיימה את הרבעון הראשון של השנה עם הכנסות של 175 מיליון שקל, עלייה של 9.7% לעומת הרבעון המקביל. על אף העלייה בהיקף ההכנסות שיעורי הרווחיות היו נמוכים בהרבה מהרבעון המקביל. שיעור הרווח הגולמי עמד על %8.4 בהשוואה ל־19% ברבעון המקביל. גם שיעור הרווח התפעולי התכווץ ועמד על 3.7% לעומת שיעור רווח תפעולי של 31% ברבעון המקביל.
הרווח הנקי ברבעון הראשון עמד על 4.2 מיליון שקל, צניחה של 87% לעומת הרבעון המקביל.