המוסדיים גרמו ללפידות לוותר על 25 אלף דולר בחודש מסקיילקס
לפידות של לוקסי מעמידה לסקיילקס ערבות של 20 מיליון דולר לחוב של מזרחי טפחות. עד כה הערבות הועמדה תמורת עמלה של 0.5% לחודש, וכעת תקוצץ ל-0.375%
אחרי מו"מ עם המוסדיים - יעקב (לוקסי) לוקסנבורג מקצץ את העמלה שהוא לוקח מסקיילקס שבשליטתו על ערבויות שהעמיד לחוב החברה לבנק מזרחי טפחות.
- יעקב לוקסנבורג מציע מדיניות שכר מקוצצת לבכירי סקיילקס
- לוקסי אוסף מניות של סקיילקס - הגיע לאחזקה של 24.5%
- אחרי יום מסחר ראשון - סקיילקס בשווי של 23.9 מיליון שקל
מדובר בערבות של 20 מיליון דולר שהעמידה לפידות הציבורית שבשליטת לוקסי עבור החובות של סקיילקס - ערבות שהועמדה בתקופה בה היה נראה כי החברה צועדת לעבר פשיטת רגל. מאז, החברה עברה הסדר חוב, ולמרות שעסקיה עדיין הפסדיים, נראה כי יש סיכוי טוב יותר להתאוששותה מבעבר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
נראה כי על רקע זה, כאשר ביקשה סקיילקס לאשר מחדש את תנאי המשך הערבות - הגיעו המוסדיים ללוקסי וביקשו ממנו לקחת קופון צנוע יותר על חשיפתו לחוב יבואנית מכשירי הסלולר של סמסונג. הקופון המקורי של לוקסי עמד על 0.5% לחודש, כלומר 100 אלף דולר לחודש. כעת, קוצץ הקופון ל-0.375% מהיקף הערבות - כלומר 75 אלף דולר בחודש. כמו כן, התשלום ללפידות מותנה בעמידת סקיילקס בתשלומי האג"ח שלה - משימה שנראית כעת לא פשוטה כלל וכלל.
אחרי הסדר החוב בסקיילקס, החברה נותרה עם פעילות יבוא מכשירי הסלולר של סמסונג, תחת הסכם מקוצץ שאינו כולל את מכירת המכשירים לחברות הסלולר. דו"חות הרבעון הראשון של החברה חשפו קיצוץ של 46% במכירות בעקבות איבוד חברות הסלולר - למכירות רבעוניות של 144.4 מיליון שקל. למרות הקיצוץ החד במכירות, החברה שמרה על רווחיות גולמית של 9.1%, בדומה לרבעון המקביל. עם זאת, בשורה התחתונה, בנטרול רווחי ההון מהסדר החוב, רשמה החברה הפסד של 3.4 מיליון שקל. רובו של ההפסד נבע מירידת מניית פרטנר.