צפירת הרגעה בסין: חברות ברוקראז' מתחייבות לרכוש מניות ב-19 מיליארד דולר לפחות
21 חברות התחייבו לבצע את הרכישות לאחר ששוק ההון הסיני איבד כ-30% מערכו מאז אמצע יוני; התחייבו לא למכור אחזקותיהן כל עוד מדד שנגאחי עומד מתחת ל-4,500 נקודות
21 מחברות הברוקרים המובילות בסין התחייבו היום (שבת) לרכוש מניות בשווי כולל של לפחות 120 מיליארד יואן (19.3 מיליארד דולר) כדי לסייע לשוקי ההון הסיניים להתייצב לאחר שרשמו ירידה של כ-30% מאז אמצע יוני. רק אתמול רשמה בורסת שנגחאי ירידה של 5.8% וסיימה את יום המסחר ברמה של 3,684 נקודות.
- לקראת משאל העם ביוון: בורסות אירופה רשמו את השבוע הגרוע ביותר ב-2015
- בפעם הרביעית מאז נובמבר - הבנק המרכזי בסין מוריד את הריבית
- ההנפקה הראשונה לציבור בסין מזה 5 שנים - הצלחה או "מנטליות עדר"?
קלחת של צעדי מדיניות רשמיים במהלך השבוע האחרון, ובכללם קיצוץ בשערי הריבית והקלות בחוקי ההלוואות, לא הצליחו לבלום את המכירה ההמונית של מניות. המגמה בשוק המניות הסיני, המאופיין בשיעור מינוף גבוה, מעוררת דאגה עבור משקיעים גלובליים החוששים שנפילה של השוק עלולה לערער את הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, בזמן של האטה בצמיחה.
הברוקרים נפגשו היום בבייג'ין כדי לדון במצב השוק ולהביע "אמון מלא" בהתפתחותם של שווקי ההון בסין. הצהרה זו מופיעה באתר איגוד ניירות הערך של סין. "21 הברוקרים ישקיעו ביחד 15% מנכסיהם הנקיים בסוף יוני, או לא פחות מ-120 מיליארד יואן, במניות", נאמר באתר.
החברות לא ימכרו את אחזקותיהן כל עוד מדד שנגחאי עומד מתחת ל-4,500 נקודות, נאמר בהודעה.
.
עם סגירת המסחר אתמול, הוועדה הרגולטורית לניירות ערך בסין (CSRC) אמרה שסין תצמצם את ההנפקות הראשונות לציבור ואת גיוסי ההון ותתמוך בכניסתם לשוק של משקיעים לטווח ארוך כדי להביא לייצוב המחירים. הבנק המרכזי של סין העביר 250 מיליארד יואן עבור הלוואות לטווח בינוני לבנקים מאוחר יותר אתמול כדי להבטיח נזילות מספקת במערכת.
המניות הסיניות הכפילו את שוויין מנובמבר ועד אמצע יוני, בעיקר הודות לשימוש בהלוואות בקרב משקיעים בענף הסיטונות. המשקיעים אומרים כי ההתעסקות הבלתי פוסקת במדיניות המוניטארית והרגולציה במטרה לבלום את הירידה בשוק ההון מעלה שאלות לגבי עד כמה סין אכן מוכנה לפתיחת שווקי ההון שלה לצבירת השפעה גוברת יותר במערכת הפיננסית הגלובלית.