$
מט"ח וסחורות

המשבר ביוון

התרסקות היורו: היציג ירד ב-0.5% לשפל חדש - 4.16 שקלים

מדובר בשפל של 13 שנה. הדולר עלה ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.776 שקלים. בשווקים העולמיים: המטבע האירופי עולה ב0.2% ל-1.102 דולר ומקזז מעט מהנפילה שרשם אתמול בערב, בעקבות ההכרעה ביוון

מיקי גרינפלד 15:3406.07.15

שוק המטבעות העולמי מגיב להכרעת משאל העם ביוון נגד תוכנית החילוץ: היורו נפל הלילה מול הדולר ב-1.2% עד ל-1.097 דולר - מנקודת הפתיחה של סוף השבוע, שעמדה על 1.108.2 דולר ליורו. בהמשך השעות נרשמה התאוששות כלפי מעלה במטבע האירופי, והוא נסחר עתה בירידה של 0.8% ובשער של 1.102 דולר ליורו - בחישוב שפותח בחצות נרשמת למעשה עלייה קלה של 0.2% ביורו.  

 בשוק המקומי נפתח שבוע המסחר עם ירידה של 0.6% ביורו היציג לשפל היסטורי של 4.163 שקלים - הפעם האחרונה שבה נקבע יציג נמוך יותר היתה ב-26 בבמרץ 2002, חודשיים לאחר השקת המטבע האירופי בשווקים, אז עמד השער על 4.0782 שקלים. הדולר היציג עלההיום  ב-0.2% ונקבע על 3.776 שקלים.

 

מחר צפויים מנהיגי אירופה לקיים מפגש חירום שבו ידונו בהמשך ההתנהלות מול יוון. ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפרס הכרעת העם היווני נגד הצעת הנושים אין משמעותה עזיבה של גוש היורו והאיחוד האירופי.

 

ב-FXCM ישראל אומרים הבוקר כי היורו-שקל מצוי על סף קריסה ועשוי לצלול מטה על רקע בריחת המשקיעים מהמטבע האירופי. "מצבו של היורו ישליך במישרין גם על מצבו של הדולר. אי הוודאות באירופה עשויה להבריח משקיעים חזרה אל המקלט הבטוח של הדולר, ובכך לחזק את המטבע למול כל המטבעות, וגם למול השקל".

 

"שבוע המסחר נפתח על רקע ה"לא" המהדהד שאמר הציבור היווני במשאל העם על הצעת האירופים הסדר חוב חדש בתמורה להמשך מדיניות הצנע. אין לפרש את התוצאות הללו כהבעת רצון של הציבור היווני לפרוש מגוש היורו. על רקע אי הוודאות בכל הקשור להמשך המגעים בין יוון לאירופה, התנודתיות במסחר ביורו בימים הקרובים צפויה להיות גבוהה. אין ספק שהלחץ על היורו יהיה כבד, כאשר המשקיעים אולי יעדיפו לצמצם חשיפה לנכסים האירופיים עד להתבהרות התמונה", מוסיפים ב-FXCM.  

 

אנליסט אירופה באופנהיימר, ניר חצב, אומר כי "הערכת הבסיס שלנו היא שבאיחוד האירופאי לא ששים לגרום ליציאת יוון מגוש היורו, על כל המשמעויות האידאולוגיות/פוליטיות (משמעותיות) והכלכליות (קצת פחות משמעותיות – יוון מהווה רק 2% מהתוצר המצרפי בגוש) של מהלך זה. לשני הצדדים היו לא מעט הזדמנויות בעבר לפרק את החבילה, אך הם בחרו שלא לעשות זאת. תוצאת משאל העם בהחלט מקשה על פתרון המצב, ועם זאת אנו מעריכים שהצדדים יחזרו לשולחן הדיונים לעוד כמה שבועות מייגעים של מו"מ". 

 

 צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x