$
בורסת ת"א

קריסת מגה: הפסד של 86.5 מיליון שקל; "ספקות משמעותיים לקיום 'עסק חי'"

כך לפי דו"חות הרבעון הראשון המלאים שמפרסמת אלון רבוע כחול; מדובר בעלייה של 72% לעומת הרבעון המקביל אשתקד; המכירות ירדו ב-2.45%

נורית קדוש 07:3810.07.15
יומיים לפני שרשת מגה תכנס את נושיה להם היא חייבת 1.3 מיליארד שקל, מפרסמת לראשונה אלון רבוע כחול את דוחות הרבעון הראשון המלאים של רשת המזון הפרטית שבבעלותה. לצד המשך ההרעה בתוצאותיה של מגה, חושפת אלון רבוע כחול כי להערכת הנהלת הרשת "קיימים ספקות משמעותיים בדבר קיומה של הנחת 'העסק החי', אשר התבררותם תלויה, בין היתר, באישורו של הסדר הנושים על ידי בית המשפט ובהתפתחות עסקי החברה בתקופה הקרובה".

 

 

 

את הרבעון הראשון חתמה מגה עם עלייה של 72% בהפסד שהסתכם ב- 86.5 מיליון שקל, לעומת הפסד בסך 50.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

 

 

 

לצד העמקת ההפסד הנקי רשמה מגה הרעה בכל שאר הפרמטרים הפיננסיים. מכירות הרשת ירדו ברבעון השני ב-2.45% ביחס לרבעון השני אשתקד והסתכמו ב-1.38 מיליארד שקל. הירידה במכירות באה לידי ביטוי גם ברווח הגולמי שירד ב-8.2% והסתכם ב-344 מיליון שקל. במגה לא הצליחו להתאים את מבנה ההוצאות הכבד של הרשת לירידה במכירות, כך ששיעור ההוצאות נותר 30% מהמכירות, בעוד הרווחיות הגולמית ירדה כאמור ל- 25% מהמכירות.

 

כתוצאה מכך, ההפסד התפעולי ברבעון הראשון העמיק אף הוא ב- 28.8% ל- 67 מיליון שקל. זאת לעומת הפסד תפעולי בסך 52 מיליון שקל ברבעון המקביל של השנה שעברה. מדובר בהפסד תפעולי בשיעור 4.8% מהמכירות לעומת הפסד בשיעור 3.7% בתקופה המקבילה אשתקד.

 

 

דודי ויסמן דודי ויסמן צילום: עמית שעל

 

באלון רבוע כחול מציינים כי הנהלת החברה גיבשה תכנית פעולה אשר אושרה ע"י מועצת המנהלים שלה הכוללת, בין היתר, מהלכי התייעלות ופיטורין, קיצוץ בהוצאות פרסום והוצאות אחרות שאינן הכרחיות לתפעול השוטף של החברה, הקטנת מלאים, צמצום בהשקעות למינימום הדרוש לפעילות תקינה של הציוד והמתקנים ומכירת סניפים. בנוסף לביצוע הפעולות האמורות התחייבה אלון רבוע כחול לספק מימון נוסף לחברה בסכום כולל שלא יעלה על 240 מיליון שקל על מנת לסייע למגה, במידת הצורך, במימון קשיי נזילות זמניים וכן במידה ותהייה סטייה מתוכנית מימוש הסניפים.

 

במגה מציינים עוד כי במהלך חודש מרץ לאחר התקיימות התנאים המתלים, החברה מכרה בתמורה לכ-9.8 מיליון שקל 50% מהחזקותיה ברדיו ללא הפסקה בע"מ וברדיו הצפון החזקות בע"מ. בעקבות המכירה שיעור האחזקה של החברה בחברות הרדיו הינו 16.5%. בגין המכירה נוצר לחברה רווח הון בסך 1.6 מיליון שקל. בנוסף, בעקבות החלטת דירקטוריון החברה להתחיל בצעדים להפסקת פעילותה של חברת הבת ד"ר בייבי בע"מ נרשמו הוצאות של כ-3 מיליון שקל בגין הפרשה לירידת ערך נכסים וכן כ-3 מיליון שקל בגין הוצאות שכר דירה הצפויות בעקבות הסגירה. במגה מדווחים עוד כי הרשת בחודש אפריל מימשה את אופציית הרכש לרכישת מניות השותף בתכלס קמעונאות בע"מ תמורת סכום של כ-4 מיליון שקל. מדובר היה במהלך במסגרתו ניסה דודי ויסמן לחדור למגזר החרדי, לאחר שזה החרים את תת הרשת שפע שוק שהיתה למגה, על רקע רכישת רשת am:pm.

 

 

 

אתמול התפטר דודי ויסמן מתפקידו כדירקטור במגה. זאת ככל הנראה על רקע הביקורת הקשה על המצב אליו הוביל את מגה לאורך כהונתו כיו"ר החברה לאורך העשור החולף. רק במסגרת הבקשה שהגישה מגה בתחילת השבוע לבית המשפט לאשר לה לכנס נושים לאסיפות על הסדר החוב שהיא מציעה, חשפה החברה כי למעשה הפסידה ב-2014 435 מיליון שקל ולא 30 מיליון שקל כפי שדיווחה עד כה.

 

חשיפת הנתונים גרמה לתרעומת בקרב הנושים שידרשו ביום ראשון הקרוב להצביע על הסדר החוב במסגרתו מבקשת מגה מהספקים להם היא חייבת כ-800 מיליון שקל דחיית 30% מהחוב לעוד שנתיים ואז פריסתו ל-36 חודשים. מהבנקים להם היא חייבת כ500 מיליון שקל מבקשת מגה דחייה של 3 שנים ופריסת החוב על פני 7 שנים. מבעלי הנכסים המשכירים לרשת חנויות מבקשת מגה הנחה של 5% בשכר הדירה וזכות להפסיק חוזי השכירות לפני תום המועד הקבוע בהם.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x