ההסכם עם יוון הוריד את היורו ב-0.4%, היציג נקבע על 4.18 שקלים
הדולר היציג נותר ללא שינוי על 3.78 שקלים. איילון: "ההסכם עם יוון הגביר הסיכויים להעלאת ריבית בארה"ב"
המסחר במט"ח התנהל היום (ב') בהשפעת ההודעה כי אירופה ויוון הגיעו להסכם עקרונות על תוכנית חילוץ חדשה: היורו שנסחר בשעות הבוקר ביציבות ירד ב-0.4% ושערו היצג נקבע ברמה של 4.18 שקלים, הדולר נותר ללא שינוי (לאחר ירידה מוקדמת של 0.4%) ברמה של 3.78 שקלים.
- הושג הסכם לחילוץ יוון מהמשבר; ציפרס: "לחמנו קרב קשה, אנחנו עומדים בפני החלטות קשות"
- הפתרון המסתמן ביוון והרגיעה בסין מהווים מקור לדאגה למשקיעי האג"ח
- בעקבות המשבר ביוון: אולימפיאקס האלופה הורידה את מחיר המנויים ב-50%
בשווקים הגלובאליים מגיב היורו להסכם בירידה מול הדולר: המטבע האירופי נחלש ב-0.3% ונסחר בשער של 1.109 דולר ליורו.
לפי יניב פגוט, אסטרטג ראשי קבוצת איילון, ההסדר היווני בצוותא עם רגיעה בשוק המניות הסיני מגדילים מהותית את ההסתברות להעלאת ריבית אחת לפחות בארה"ב עוד השנה. "מעתה ועד הודעה חדשה העלאת הריבית של הפד תהא האירוע בעל ההשפעה המרכזית על הכלכלה הגלובלית".
שוק המטבעות העולמי צפוי להתנהל בימים הקרובים בהשפעת האירועים בחזית היוונית (לאחר אישור סופי של ההסכם ביום רביעי יצא ההסכם לאישור הפרלמנטים המקומיים) יוון, כמו גם בהשפעת העדכונים על הסכם בין המעצמות לאיראן בעניין תוכנית הגרעין.
המשקיעים המקומיים בשוק המט"ח יעקבו השבוע גם אחר נתוני האינפלציה בישראל לחודשי יוני, שיתפרסמו ברביעי. המשקיעים הגלובאליים יעקבו אחר הנתון המקביל מארה"ב הצפוי לצאת בחמישי.
במיטב דש צופים למדד של 0.3% ביוני בישראל. בלידר שוקי הון צופים ליוני מדד של 0.2% בחודש יוני, 0.1% ביולי, ואפס באוגוסט. "התחזית שלנו לאינפלציה בחודשים יולי-אוגוסט נמוכה מהקונצנזוס. התחזית לוקחת בחשבון את הייסוף שחל בשקל והירידה הניכרת במחירי הנפט. הנעלם הגדול הינו עד כמה התקרבות לתעסוקה מלאה תשפיע על האינפלציה", כותב יונתן כץ מלידר.