$
מט"ח וסחורות

הדולר זינק ב-0.9% מול השקל; אקסלנס: "זה הזמן לקנות דולר ויורו"

שערו היציג של המטבע האמריקאי נקבע על 3.82 שקלים. היורו היציג עלה ב-0.4% עד ל-4.14 שקלים. אקסלנס: "בנק ישראל יהיה חייב להגיב בצורה משמעותית כולל הפחתת ריבית ופעולות נוספות"

מיקי גרינפלד 15:3720.07.15

פתיחת שבוע המסחר בשוקי המט"ח יכולה לעודד מעט את היצואנים ובנק ישראל, עם עלייה מרשימה של הדולר והיורו. הדולר רהיציג עלה ב-0.9% לרמה של 3.82 שקלים, בעוד שהיורו היציג נקבע בעלייה של 0.4% לשער של 4.14 שקלים.

 

בשווקים הבינלאומיים, לאחר מגמה חזקה של הדולר קדימה בסוף השבוע שעבר, נסחר עתה הצמד יורו דולר בעלייה של 0.2% ובשער של 1.085 דולרים.

 

יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס אומר בסקירתו השבועית כי "חרף עליית תשואות באירופה וארה"ב ופתרון המשבר ביוון, היורו והדולר פשוט לא מצליחים להתחזק מול השקל. אנחנו לא מחסידי המט"ח ולא מרבים להשתמש באסטרטגיה זו ובכל זאת אנחנו חושבים שהדרך הטובה ביותר בתקופה הקרובה להתמודד עם לא מעט תרחישים אפשריים בשוק האג"ח, היא קנייה של דולר ויורו".

 

"במידה וההידרדרות תימשך, בנק ישראל יהיה חייב להגיב בצורה משמעותית כולל הפחתת ריבית ופעולות נוספות ולכן נראה כי ברוב התרחישים, הפוזיציה של קניית "סל" מול שקל עשויה לתפקד טוב בשבועות הקרובים", הוסיף חברון.

 

בנק ישראל הודיע אתמול כי האינפלציה הצפויה במשק ל-12 החודשים הבאים ירדה בימים האחרונים בשיעור קל של 0.1% ומסתכמת כעת ב- 1%. לעומת זאת, האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד יוני 2015 לעומת מדד יוני 2014), ממשיכה להיות שלילית, בשיעור של מינוס 0.4%.

 

ב-FXCM ישראל מציינים הבוקר כי המטבע האמריקאי רושם הבוקר אבן דרך חשובה: "לאחר שבועות של דשדוש, הדולר-שקל פורץ את הרף המשמעותי של 3.80. זוהי פריצה טכנית משמעותית שעשויה לתת את האות לתיקון משמעותי יותר כלפי מעלה, לעבר 3.85 ומעלה. הפריצה התרחשה על רקע הזינוק של הדולר בעולם. מדד הדולר רשם בשבוע שעבר את השבוע החזק ביותר שלו מזה כחודשיים, וזאת על רקע הציפייה להעלאת ריבית מצד הפד ולירידה האיטית אך העקבית של היורו מול הדולר".

 

דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון, אומר כי המפתח מבחינת בנק ישראל בשלב זה הוא המשך ההתחזקות של השקל - שנמצא נכון לסוף השבוע ברמתו הגבוה מזה 15 שנה מול סל המטבעות. "ההתחזקות של השקל בשילוב המשך היחלשות הייצוא (ירידה של 2.1% ברבעון הראשון של השנה, וירידה נוספת של כ-7% ברבעון השני של השנה) תביא, ככל הנראה, את בנק ישראל לנקיטת פעולות נוספות כגון עלייה בהתערבות במסחר במט"ח בשילוב אפשרי של הורדת ריבית לרמה האפסית ככל הנראה, אולי כבר בהודעה הקרובה בסוף החודש", אומר רזניק.

 

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש, אומר כי אם נבחן את הכוחות שמשפיעים על השקל, נגלה תמונה קצת מפתיעה: "נהוג להאשים את המשקיעים הזרים ביצירת הלחצים להתחזקות השקל. אולם, מהנתונים של בנק ישראל עולה שעודף הנכסים השקליים של הזרים שכוללים פיקדונות, השקעות באג"ח ופוזיציות בנגזרים הפך מחיובי לשלילי בשנתיים האחרונות".

 

"כשבוחנים את רכישות המט"ח ע"י הסקטורים העיקריים - המוסדיים, הזרים, והסקטור הריאלי, מתגלה שלהתנהגות השקל מול סל המטבעות יש בשנים האחרונות מתאם גבוה רק עם הפעילות במט"ח של המשקיעים המוסדיים. או שפעילות המוסדיים משפיעה על התנהגות השקל או שהמוסדיים פשוט פועלים בהתאם לשינויים בשע"ח", אומר זבז'ינסקי.

 

 צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x