הבנקים חוזרים לשוק: לאומי, המזרחי ודקסיה גייסו מתחילת השבוע 4.2 מיליארד שקל
מזרחי טפחות ביצע אתמול הנפקה פרטית חריגה, כשהרחיב סדרת אג"ח קיימת בהיקף של 844 מיליון שקל ובדיסקאונט של 2% על המחיר שבו היא נסחרת בשוק
הריבית הנמוכה דוחפת את הבנקים לשוק ההון, בכדי לנצל את מחירי הגיוס הנמוכים. בנק לאומי השלים אתמול גיוס של כ־300 מיליון שקל בשלב הציבורי, ובכך סיכם חזרה מוצלחת לשוק גיוסי החוב לאחר היעדרות של מספר שנים. יחד עם הסכום שהנפיק לגופים מוסדיים גייס הבנק 2.85 מיליארד שקל, כאשר בשלב המוסדי קיבל לאומי ביקושים גבוהים של 5.7 מיליארד שקל.
- הממשלה מקדמת את הצעת החוק של לפיד להגבלת שכר בכירים בבנקים
- דקסיה השלים גיוס חוב של כחצי מיליארד שקל
- דו"ח: התשלום החודשי הכי זול במערכת הבנקאית - בבנק ירושלים
לאומי בניהולה של רקפת רוסק עמינח הנפיק 2 סדרות אג"ח חדשות — האחת צמודה למדד והשנייה שקלית בריבית קבועה. אג"ח צמודת המדד (סדרה 177) היא בעלת מח"מ של כ־4.9 שנים והריבית השנתית שתישא תעמוד על 0.59%. הסדרה השקלית היא בעלת מח"מ ארוך יותר של כ־7.6 שנים והריבית השנתית שתישא תעמוד 3.02%.
לאומי גייס כספים שיכולים להוות מקורות ארוכים יותר מאלה של פיקדונות הציבור, כך שיהיו ברשותו מקורות שיתמכו בהגדלת תיק המשכנתאות, שמטבעו מורכב מהלוואות ארוכות טווח. לאומי מחזיק בתיק המשכנתאות השני בגודלו במערכת, שהסתכם נכון לסוף הרבעון הראשון של השנה ב־74.2 מיליארד שקל.
בנק מזרחי טפחות בניהולו של אלדד פרשר ביצע אתמול באופן חריג גיוס בהנפקה פרטית, כאשר הרחיב את סדרת אג"ח 37 בהיקף של 844 מיליון שקל בדיסקאונט של 2% מהמחיר שבו היא נסחרת בשוק. מתחילת השנה גייס הבנק כ־5.8 מיליארד שקל, כאשר מלבד הנפקה זו תהליך הגיוס של מזרחי הוא ציבורי ונמשך מספר ימים.
בנק נוסף שגייס אתמול הוא דקסיה ישראל, שהשלים אתמול גיוס של 496 מיליון שקל בשלב המוסדי, באמצעות שתי סדרות אג"ח שונות. בכוונת הבנק, שמדורג על ידי מעלות בדירוג AA-, להרחיב את הגיוס בשלב הציבורי עד 590 מיליון שקל. דקסיה מתמחה באשראי מוניצפאלי ומחזיק ביחס הלימות ההון הגבוה ביותר במערכת, שעמד נכון לסוף 2014 על 31.6%, לעומת הרף של 12.5% שבו הבנק נדרש לעמוד. בבנק מציינים כי הגיוס מיועד לפעילות השוטפת, אשראי מסחרי ומונציפאלי, ואשראי לחברות עסקיות הפועלות מול מגזר זה.
מאז תחילת השנה גייסה המערכת הבנקאית חוב בהיקף של יותר מ־13 מיליארד שקל, ומזרחי אחראי כמעט למחצית מהסכום.
בדקסיה פרסמו לפני הגיוס את התוצאות העיקירות לרבעון השני של 2015 ודיווחו על עלייה של 4 מיליון שקל ברווח הרבעוני שהסתכם ב־19 מיליון שקל.