כך עוררה אי.די.בי את כעס המפקחת והנאמן
דירקטוריון אי.די.בי החליט לדחות בשלושה שבועות את הגשת ההצעות לרכישת כלל ביטוח מבלי ליידע את הנהלת כלל או את הנאמן משה טרי. בפיקוח על הביטוח מיהרו להצהיר: לא נדחה את מועד המכירה
המועד האחרון להגשת הצעה לרכישת השליטה בכלל ביטוח נדחה שוב - וכעת מתברר כי ברקע התחוללה סערה בין דירקטוריון אי.די.בי, ההנהלה והממונה על הביטוח באוצר דורית סלינגר.
- ייצוגית אי.די.בי פתוח: בסיבוב הבא כל מספר זוכה
- לבקשת הסינים: אי.די.בי דחתה בשבוע את הגשת ההצעות לרכישת כלל ביטוח
- אי.די.בי השלימה את מכירת דיזנהאוז לעופר חודורוב
ל"כלכליסט" נודע כי דירקטוריון אי.די.בי החליט לדחות את הגשת ההצעות בשלושה שבועות ל־18 באוגוסט - בלי לתאם זאת עם הנהלת חברת הביטוח ועם הנאמן משה טרי. רק ביום חמישי, שבו נשלחה ההודעה למתמודדות על הרכישה, גילו אלה על הדחייה. טרי מיהר לשגר מכתב מחאה חריף לדירקטוריון, שבו הבהיר כי הדחייה נעשית שלא על דעתו וכי היא עלולה לפגוע בתהליך המכירה.
סלינגר הביעה כעס על ההחלטה ומהפיקוח על הביטוח נמסר כי לא תהיה סטייה מלוח הזמנים שנקבע לתהליך, שלפיו על המכירה להתבצע עד 31 בדצמבר 2015. המפקחת החליטה שיש למכור את השליטה לאחר שאי.די.בי, בראשות אדוארדו אלשטיין ומוטי בן־משה, לא עמדה בכללים הנדרשים להיתר שליטה בחברה.
לפני כחודש הצטרפה להתמודדות על כלל הענקית הסינית לג'נד, בעלת השליטה בחברת המחשבים לנובו. לבקשתה, מועד הגשת ההצעות הלא מחייבות לרכישה נדחה בשבוע כדי שתוכל להתארגן למכרז. ההנהלה וטרי ביקשו עבורה דחייה נוספת בת שבוע, אלא שהדירקטוריון החליט להאריך אותה בשלושה שבועות כדי למנוע מלג'נד יתרון על פני המתמודדות האחרות, אם הצעותיהן שיוגשו שבוע קודם ידלפו אליה.
גורם מכריע נוסף לגבי הרכישה הוא יישום סולבנסי 2, הנחיות בינלאומיות התובעות מחברות הביטוח לרתק הון לשם הבטחת התחייבויותיהן למבוטחים. אם על פי ההנחיות כלל תזדקק להזרמת הון נוספת, היקף ההצעות עבורה עלול להיות מושפע מכך. האינדיקציה לגבי תקנות הסולבנסי אמורה להתקבל באוגוסט, ולפיכך החליט הדירקטוריון פה אחד שמוטב לדחות את הגשת ההצעות ל־18 באוגוסט ולהעניק למתמודדים תמונה רחבה יותר של מצב החברה וההון שלה.
המתמודדים האחרים על רכישת כלל זעמו על הדחייה ואף ציינו כי היא מבישה. מקורבים לתהליך המכירה אמרו כי הדחייה נועדה למקסם את התמורה בעד החברה.
בתווך פרץ סכסוך עבודה בכלל ביטוח בגיבוי ההסתדרות. עובדי החברה דורשים לקבל מידע ולקחת חלק בהליך המכירה. כמו כן הם מוחים על החלטתה של הנהלת כלל לעצור את ביטוח השיניים הקולקטיבי שלהם, וטוענים לחוסר תום לב מצדה בניהול יחסי עבודה קיבוציים ולפגיעה בחברי הוועד. סכסוך עבודה הוכרז גם בזרוע ההשקעות של כלל, כנף, בשל סירוב ההנהלה להמשיך במשא ומתן על הסכם קיבוצי. לטענת העובדים, ההנהלה איימה על הוועד וניסיתה לעקוף אותו ולנהל משא ומתן ישיר מול עובדים מסויימים.
מכלל נמסר: "החברה תמהה על כוונת ההסתדרות להכריז סכסוך עבודה, משום שאין סיבה עניינית ובסיס משפטי להודעה זו, העומדת בניגוד לדין. כל העניינים לגביהם נודע לחברה על הכוונה להכרזת סכסוך מוסדרים בהסכם הקיבוצי, והחברה מקיימת את כל הוראותיו במלואן".