אינסוליין מגייסת כ-4 מיליון שקל בהנחה של כ-50% על מחיר השוק
קרן וואנקה המחזיקה ב-13.1% מהמניות התחייבה להשקיע כ-518 אלף שקל בהנפקה. הסכום שיגוייס ישמש את החברה להמשך תהליך הרישוי במדינות שונות
חברת אינסוליין יוצאת לגיוס של כ-4 מיליון שקל בדיסקואנט של למעלה מ-50% על מחיר השוק - נתונים שמפילים את מניית אינסולייןבבורסת ת"א בלמעלה מ-10%.
- אינסוליין ממשיכה את רצף הסכמי השיווק - הפעם בהונג קונג
- אינסוליין מזנקת ב-20% אחרי שקיבלה אישור שיווק באוסטרליה
- אינסוליין: הסכם עם קופת חולים לאומית לסבסוד האינסופד למבוטחים
הגיוס מתבצע באמצעות הנפקה של 3.6 מיליון מניות, 1.8 מיליון אופציות מסדרה 5 ו-1.8 מיליון אופציות נוספות מסדרה 6. בסך הכל מציעה החברה כ-18 אלף יחידות כאשר כל יחידה מכילה 200 מניות ו-200 אופציות, מחציתן מסדרה 5 ומחציתן מסדרה 6. מחיר המינימלי ליחידה עומד על 220 שקל. השווי של אופציה מסדרה 5 עומד על 47.78 אגורות ושל אופציה מסדרה 6 על 54.58 אגורות.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
השווי האפקטיבי של כל מניה בהנפקה עומד על 58.82 אגורות למניה - וכשלוקחים בחשבון את האופציות מדובר בדיסקאונט של 51% על מחיר השוק (מחיר הבסיס של המניה עמד היום בבורסה על 119.4 אגורות)..
הגיוס האחרון שביצעה החברה היה בחודש אפריל - אז גייסה אינסוליין 4.5 מיליון שקל בדיסקאונט של 64% על מחיר השוק.
קרן וואנקה המחזיקה ב-13.1% מהמניות התחייבה להשקיע כ-518 אלף שקל בהנפקה הנוכחית. תמורת ההנפקה תשמש את החברה להמשך ניהול תהליכי הרישוי והשיפוי של החברה במדינות שונות, חיפוש התקשרויות עם מפיצים בטריטוריות נוספות ותמיכה בפעילויות החברה.
בתקופה האחרונה עלתה מניית אינסוליין על רקע שלל חתימות על הסכמי שיווק במגוון טריטוריות, ביניהן הונג קונג ואוסטרליה, אולם אבן הריחיים המשמעותית על צווארה של החברה, העובדה כי היא לא הצליחה לרשום את המכשיר המשמש לייעול ספיגת האינסולין שהיא פיתחה, בגרמניה, עדיין לא הוסרה, והחברה אף לא מסרה אף עדכון משמעותי בנוגע לכך.
אינסוליין ניסתה לרשום את מכשיר האינסופד בגרמניה ולשם כך היא חברה לאחת מהמבטחות הרפואיות הגדולות במדינה, בארמר, לביצוע ניסוי קליני משותף. אולם רשות הרישום למוצרים רפואיים בגרמניה דחתה את בקשתה להיכלל בקטלוג המוצרים הרפואיים בגרמניה. משמעות אי הרישום היא שהחברה לא תוכל לקבל שיפוי ביטוחי, ולפיכך תתקשה למכור את המוצר שלה במדינה.
אינסוליין פועלת לשינוי ההחלטה כבר מחודש אפריל. דחיית בקשת הרישום נעשתה לפי הרשויות בגרמניה בטענה שהבקשה לא כללה די מידע כדי לאפשר את הרישום. חברת תרופות שמעוניינת להיכנס לשוק הבריאות הגרמני חייבת להשיג אישור שיווק באירופה, ולאחר מכן היא צריכה לקבל שיפוי ביטוחי מאחת מחברות הביטוח כדי שהמשתמשים יוכלו לקבל החזר על רכישת הציוד הרפואי.
בגרמניה ישנן כמה חברות ביטוח גדולות, שנכנסות למשא ומתן עם חברת התרופות רק אחרי שהמוצר שאותו הן מפתחות עצמו נרשם בקטלוג הגרמני, רישום שמהווה רגע מפתח בחייה של החברה. בגרמניה יש כ-6 מיליון חולי סוכרת והיא נחשבת לשוק השני בגודלו בעולם בתחום.
לאינסוליין שני מוצרים: אינסופאצ' המזרז את האינסולין המוזלף באמצעות משאבות, ואינסופד, שמיועד לחולים המזריקים אינסולין על בסיס יומיומי. מדובר מדבקה מחממת שמוצמדת לגוף המטופל ואמורה לזרז את החדרת האינסולין לגופו. האינסופד מורכב מחלק קבוע וחלק מתכלה, ולפיכך המודל העסקי של אינסוליין מבוסס על מכירה ראשונית של המוצר ומכירה של החלקים המתכלים בהמשך.
בניסויים שביצעה הצליחה אינסוליין לקצר את הזמן הנדרש להגיע לריכוז שיא של אינסולין בדם ל-45 דקות בלבד, ובכך מצטמצמים הסיבוכים הנובעים מהמחלה, כגון פגיעה באיברים הפנימיים ובגפיים ועיוורון. ההערכה באינסוליין היתה כי שילוב ידיים עם אחד המבטחים הגדולים בגרמניה, בארמר, יוביל לכך שהאינסופד יאושר בקלות רבה יותר - על רקע העובדה שהציגה תועלת רפואית אמיתית שהשביעה את רצונו של המבטח.
האינטרס של המבטח הוא להקטין את אירועי ההיפוגליקמיה כמו גם את צריכת האינסולין, ובכך לחסוך כסף על החולים ועל ימי האשפוז שלהם. כיום עומדת עלות הטיפול בחולה סוכרת על 7 יורו ליום למבטח, כאשר הפתרון של אינסולין היה אמור להקטין את העלות ב-2 יורו ליום.