מיטב דש ממליצים לכיל לרכוש חברה של 650 מיליון דולר
לפי אמיר אדר המלצת הרכישה לאינטרפיד פוטאש האמריקאית מתבססת על המחיר האטרקטיבי שבו נסחרת יצרנית האשלג. עוד ממליצים במיטב לכיל לחשוף את תוכניותיה לגבי ההשקעה באלאנה פוטאש
אמיר אדר, מנהל מחלקת מחקר מניות ישראל במיטב דש ברוקראז', ממליץ לכיל לשקול את רכישתה של יצרנית האשלג אינטרפיד פוטאש (INTREPID POTASH) האמריקאית הנסחרת לפי שווי שוק של 650 מיליון דולר.
- הבורסה ננעלה בעליות; החברה לישראל ירדה ב-5.1%
- האם תאושר הכרייה השנויה במחלוקת של כיל בשדה בריר?
- עובדי רותם אמפרט: להוציא את ששינסקי 2 מחוק ההסדרים
המלצתו של אדר באה על רקע רמות השפל בהן נסחרת מנייתה של כיל על רקע פירוקו של קרטל האשלג הרוסי-בלארוסי (BPC).
לפי אדר המלצת הרכישה לאינטרפיד פוטאש מתבססת על רכישה במחיר "הזדמנות" שזיהה אצלה. "ל-INTREPID מכפיל רווח תפעולי של 6.46 לעומת כיל הנסחרת במכפיל 6.67 ולפוטאש שהציעה לרכוש את k+s מכפיל של 8.08. רכישת אינטרפיד תכניס את כיל לשוק האמרקאי בו כיל כמעט לא נוכחת", כותב אדר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
כושר הייצור של INTREPID בשנה הנו כ-900 אלף טונה אשלג. כמו כן היא אחת משתי היצרניות בעולם של LANGBEINITE - דשן אשלג מיוחד מבוסס גופרית ומגנזיום בהיקף של כ- 185 אלף טונה, בעל מרווחים גבוהים יותר.
עוד ממליץ אדר לכיל לספק למשקיעים הנחיות בנוגע לתוכניותיה העתידיות וגם לפרט מהי תוכנית ההשקעות שלה באלאנה פוטאש. כיל השקיעה עד היום 130 מיליון דולר באלאנה, מתוך סכום מוערך של 640 מיליון דולר לפחות. מבחני הכדאיות להשקעה באלאנה התבססו של מחיר של 430 דולר לטונה אשלג ומאז מחירו ירד ועומד היום על 350 דולר לטונה.
אדר מציין שקשה לחזות את תוצאות הרבעון השני שתפרסם כיל בשבוע הבא שכן גם רבעון זה צפוי להיות מושפע מהשביתה במפעלי ים המלח. גם מידת השפעתה של השריפה במפעל הפוספט ביוני לא ברורה.
מנית כיל ירדה מתחילת אוגוסט ב-5.4% ומתחילת השנה ב-11%. לכיל שווי שוק של 31 מיליארד שקל.