הדולר נחלש ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.874 שקלים
היורו המשיך להתחזק - הוסיף 0.3% ל-4.355 שקלים; בנק אגוד: "סיכוי גבוה יותר שבנק ישראל יבצע הרחבה מוניטארית מאשר יוריד את הריבית"
הדולר נחלש היום (ו') ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.874 שקלים. היורו התחזק ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 4.355 שקלים. אתמול זינק היורו היציג ב-1.45% ונקבע על 4.342 שקלים - בהמשך לעלייה של 1% ביום רביעי. הדולר עלה אתמול בשיעור קל של 0.1% ושערו היציג נקבע על 3.882 שקלים.
בתוך כך גם היום המשיך משרד האוצר לבצע עסקאות גידור, המסייעות להחלשת השקל. במקרה זה מדובר בעסקת גידור דולר-שקל ב-60 מיליון דולר. בארבעת הימים האחרונים בוצעו עסקאות גידור דולר-שקל בסכום כולל של 280 מיליון דולר, ושתי עסקאות גידור יורו-שקל בסכום כולל של 100 מיליון יורו.
"סיכוי גבוה יותר שבנק ישראל יבצע הרחבה מוניטארית מאשר יוריד את הריבית"
כלכלני בנק לאומי מציינים בסקירתם השבועית כי "לאחר שבתחילת השבוע התחזק הדולר, העלייה התקזזה עם פרסום פרוטוקול ישיבת הריבית בארה"ב לחודש יולי, אשר חיזקה ההערכות כי עליית הריבית שם עשויה להידחות. אלו קיבלו ביטוי בחוזים העתידיים אשר מראים ירידה בהסתברות להעלאת ריבית בספטמבר, לעומת ההסתברות לפני הפרסום. היורו פתח את השבוע במגמת היחלשות על רקע פרסום נתון התמ"ג, שהיה נמוך מהצפי כאמור. היורו נחלש על אף אישור שהתקבל בפרלמנט היווני לתוכנית החילוץ למדינה. התוכנית קיבלה גם את אישור שרי האוצר של 19 מדינות גוש היורו והפרלמנט הגרמני. לאחר פרסום פרוטוקול הריבית בארה"ב התהפכה מגמת המסחר. כך, בסיכום השבוע נותר היורו כמעט ללא שינוי מול הדולר".
כלכלני בנק לאומי מציינים עוד כי "עוצמת השקל ביחס לסל המטבעות והדשדוש ביצוא הסחורות והשירותים של ישראל, מקטינים את הסיכוי לתיסוף חד בטווח הקצר. בנוסף, תהליכים אלו מגדילים את הלחץ על בנק ישראל לבצע פעולות למניעת תיסוף נוסף בשער השקל. לאור זאת, קטנה הכדאיות בביצוע הגנות מטבע על חשיפות המט"ח בתיק ההשקעות".
כלכלני בנק אגוד מעריכים בסקירתם השבועית כי "יש סיכוי גבוה יותר שבנק ישראל יבצע הרחבה מוניטארית מאשר יוריד את הריבית שגם כך נמצאת היום ברמה אפסית. צעד זה יוביל ככל הנראה להמשך התחזקות הדולר מול השקל בטווח הקצר. נקודת תמיכה הינה 3.84 שקלים לדולר ונקודת התנגדות עומדת על 3.97 שקלים לדולר".