אושר שכרו של גדעון תדמור החורג ממדיניות התגמול בקבוצת דלק
האסיפה הכללית אישרה ברוב של 91% את המשך העסקתו של יו"ר דלק קידוחים בתנאים שנחתמו ב־2012, אף שהם חורגים ממדיניות התגמול בקבוצה. בין המוסדיים שהתנגדו: מגדל ביטוח, פסגות ואלטשולר שחם
האסיפה הכללית של קבוצת דלק אישרה ברוב של 91% את הארכת העסקתו של גדעון תדמור, יו"ר דלק קידוחים, בתנאים הנוכחיים, אף שהם חורגים ממדיניות התגמול המאושרת של הקבוצה. בדלק ציינו כי הסכם ההעסקה של תדמור נחתם ב־2012, עוד בטרם אומצה מדיניות התגמול החדשה, אך בעקבות דרישה של רשות ני"ע נאלצה החברה לכנס את האסיפה הכללית ולאשר את השכר החריג.
- תשובה מציב את גדעון תדמור מעל רף השכר בדלק
- גדעון תדמור בשימוע מתווה הגז: מהלכי המדינה הם הלאמה זוחלת של נכסי הגז
- תשובה רוצה לתת ליו"ר דלק קידוחים בונוס של 1.4 מיליון שקל
תדמור, האחראי לתחומי הנפט והגז בקבוצה, ייהנה ממענק שנתי של 1.4 מיליון שקל עבור 2014, והסכם הניהול עמו יוארך עד סוף 2015. במסגרת ההסכם המחודש ימשיך שכרו החודשי של תדמור להיות 129.5 אלף שקל, סכום החורג מהתקרה המאושרת כיום לבכירים שאינם מנכ"ל או יו"ר קבוצת דלק, העומדת על 100 אלף שקל. גם המענק שאושר לתדמור חורג מהתקרה על פי המדיניות. עלות השכר הכוללת של תדמור עבור 2014 תסתכם ב־2.95 מיליון שקל, אך סעיף האופציות שאמור היה להתווסף, שהיקפו 1.4 מיליון שקל, כלל לא הובא לאישור האסיפה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מאז ההסכם הישן של תדמור פג, בנובמבר 2014, ועד האישור באסיפה הכללית אתמול, הוא קיבל שכר בסיס של 100 אלף שקל בלבד, ובעקבות האישור יקבל רטרואקטיבית את הפער בין זה לבין השכר שאושר לו. תדמור ודלק יהיו רשאים לסיים את ההתקשרות בהודעה מראש של 30 יום.
אף ש־91% מכלל המצביעים תמכו בשכר החורג, הרי שמקרב המוסדיים והציבור רק כשני שלישים תמכו בהצעה. שיעור אחזקות המוסדיים בקבוצת דלק בסוף מאי היה 13.64% ושוויין 1.6 מיליארד שקל, על פי נתוני אתר סטוקר, ועם המוסדיים שהתנגדו לאישור השכר נמנים מגדל ביטוח, אלטשולר קרנות נאמנות ופסגות קרנות נאמנות.
אף שתדמור התחייב לשמש בתפקידו בהיקף של 100% משרה, הוא יורשה להמשיך ולשמש דירקטור בחברות ציבוריות שבהן תהיה לו אחזקה של יותר מ־10% וכן לשאת בתפקיד ניהולי בנאוויטס פטרוליום, זרוע חיפושי הנפט והגז של דלק מחוץ לישראל וקפריסין.
תדמור נחשב לאחד מהדוברים הבולטים מטעמו של יצחק תשובה, בעל השליטה בדלק, נגד מתווה הגז. בדיונים שנערכו במשרד האנרגיה לפני כחודש אמר תדמור כי המהלך האחרון לשינוי המתווה מהווה, למעשה, הלאמה זוחלת של נכסי הגז של קבוצת דלק.