$
בורסת ת"א

קניון ארנה איבד 7% משוויו בשל שינוי הסכמי שכירות

שווי הקניון בהרצליה ירד ל־383 מיליון שקל. החברה־האם ארנה גרופ אינה עומדת באמות המידה הפיננסיות על הלוואה לרכישת הקניון

אורן פרוינד 10:2031.08.15

קניון ארנה הרצליה ממשיך להעיב על התוצאות של החברה־האם ארנה גרופ (לשעבר מנופים פיננסים). הקניון רשם במהלך הרבעון השני של 2015 ירידת שווי של 7% לשווי נוכחי של 383 מיליון שקל.

 

הירידה נרשמה אף שה־NOI (הכנסות משכירות נטו) נותרו ברמה זהה של 4.9 מיליון שקל, ושיעור התפוסה בקניון נותר ברמה זהה של 82%. דמי השכירות הממוצעים בקניון גם הם נותרו ברמה זהה של 107 שקל למ"ר לחודש, אולם הסכמי שכירות חדשים בקניון, לפיהם השכירות תקבע כשיעור מהפדיון של השוכרים, הביאה להפחתה בשווי. בעקבות התוצאות החלשות ארנה גרופ אינה עומדת באמות המידה הפיננסיות על הלוואה שלקחה לצורך רכישת הקניון ב־2007. זאת כיוון שה־EBITDA השנתי (רווח לפני הוצאות מימון ופחת) נמוך מ־32 מיליון שקל.

 

 

מרכוס וובר מרכוס וובר צילום: אלון רון

 

ארנה גרופ, שמחזיקה בין היתר בקרקעות בקזחסטן ובישראל, במרכז המסחרי סטאר סנטר באשדוד ובקניון נהריה, סיימה את הרבעון עם גירעון בהון החוזר של 44 מיליון שקל, אך ההפסד פחת ב־50% לעומת הרבעון המקביל והסתכם ב־7 מיליון שקל. רואי החשבון של החברה הפנו את תשומת הלב המשקיעים לגירעון, אולם ציינו כי דירקטוריון החברה מעריך כי היא תעמוד בפירעונות לאור הסכמות מסתמנות עם בנק ישראלי להסכם ויתור על זכות פירעון מוקדם הנובעת מאי־עמידה באמות מידה פיננסיות.

 

הקניון נבנה ב־2003 בהשקעה של 153 מיליון דולר ידי מוטי זיסר ונרכש על ידי ארנה גרופ ב־545 מיליון שקל ב־2007. מרכוס וובר, בעל השליטה שכבר השקיע יותר מ־700 מיליון שקל בחברה, ומנכ"לית החברה מיכל פוקס מתכננים להכניס שוכרים חדשים לקניון ולמקד אותו בתחום הלייף סטייל כדי לשפר את ההכנסות שלו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x