ההתנגדות נמשכת: דירקטוריון פריגו קורא לבעלי המניות לומר "לא" למיילן
שלושה ימים אחרי הצעת הרכש של מיילן לפריגו תמורת 27 מיליארד דולר מסר דירקטוריון פריגו את עמדתו הרשמית - שכצפוי מתנגדת לעסקה
שלושה ימים אחרי שמיילן הגישה באופן רשמי את הצעתה לרכוש את פריגו תמורת 27 מיליארד דולר, דירקטוריון פריגו ממליץ היום (ה') לבעלי המניות שלא להענות לה. הדירקטוריון חזר על הסיבות שהנחו אותו להתנגד להצעה בפעמים הקודמות, ביניהן מחיר נמוך מדי והממשל התאגידי הבעייתי של מיילן.
- עכשיו זה רשמי: מיילן הגישה את הצעתה לרכוש את פריגו ב-30 מיליארד דולר
- מנכ"ל פריגו מגיב למיילן: "הטענה שסייעה למניית פריגו - קשקוש"
- "מי רוצה בעל מניות מפוקפק כמו מיילן?"
ביום שני האחרון, אחרי שבועות ארוכים של המתנה מורטת עצבים וחלופת מכתבים עסיסית בין מנהלי החברות, הגישה מיילן באופן רשמי את הצעת הרכש לבעלי המניות של פריגו.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
פריגו מנמקת את התנגדותה במחיר המניה בהצעה - שעומד על 185 דולר, לעומת מחיר של 205 דולר בהצעה הראשונית. מחיר השוק של פריגו עומד על 182 דולר. הנימוק הנוסף הוא הממשל התאגידי של מיילן - כאשר פריגו מזכירה את ניסיון הרכישה של טבע, במגסגרתו היו בעלי מניות שהיו מעוניינים למכור לטבע, ומיילן בתגובה הפעילה גלולת רעל שחיסלה את יוזמת הרכישה.
עם זאת, המקרה שמיילן תצליח בתוכניתה לרכוש את פריגו, בכירי פריגו יקבלו מצנחי זהב נדיבים. כפי שנחשף בסוף השבוע האחרון בזימון לאסיפת בעלי המניות של פריגו, ג'ו פאפא, מנכ"ל פריגו, ייהנה ממצנח זהב של כ-32 מיליון דולר במקרה של רכישת פריגו. ג'ודי בראון, סמנכ"לית הכספים, תהנה ממצנח של כ-9 מיליון דולר, ובסך הכלי ייהנו חמשת בכירי החברה, הכוללים גם את ג'ון הנדריקסון, טוד קינגמה ושרון כוחן ממצנחי זהב בהיקף של כ-54 מיליון דולר.
עוד נחשף בזימון לאסיפה כי החברה מבקשת למנות שני דירקטורים חדשים, הראשון, כיהן בעבר כמנכ"ל טבע, ומוכר לציבור הישראלי – שלמה ינאי. השני, מארק קוק שהיה בעל השליטה ומנכ"ל חברת אומגה הבלגית שנרכשה ע"י פריגו במרץ האחרון תמורת כ-3 מיליארד דולר ונטילת חוב של אומגה ב-1.4 מיליארד דולר.
בנוסף נחשף בזימון גם שכרם של בכירי פריגו בשנת 2015 ובשנים האחרונות. שכרו של ג'ו פאפא, מנכ"ל פריגו, עמד ב-2015 על 9.7 מיליון דולר, ממנו 1.2 מיליון דולר בשכר בסיס, 6.8 מיליון דולר באופציות ומניות חסומות, 1.4 מיליון דולר בבונוסים וכ-300 אלף דולר בתגמולים אחרים. לשם השוואה, ב-2014 עמדה עלות שכרו על 18.9 מיליון דולר וב-2013 על 6.1 מיליון דולר.
ג'ודי בראון, סמנכ"לית הכספים, משכה שכר בעלות של 3.1 מיליון דולר ב-2015 לעומת 6.4 מיליון דולר ב-2014. ג'ון הנדריקסון משך שכר בעלות של 2 מיליון דולר ב-2015 לעומת 3 מיליון דולר ב-2014. טוד קינגמה משך שכר בעלות של 1.9 מיליון דולר ב-2015 לעומת 4.1 מיליון דולר ב-2014 ואילו שרון כוחן משך שכר בעלות של 1.7 מיליון דולר לעומת 2.8 מיליון דולר ב-2014. בסך הכל משכו בכירי פריגו שכר בעלות של כ-18.4 מיליון דולר ב-2015.