עסקת גידור נוספת של האוצר: ביצע השנה גידורים ביותר מ-1.4 מיליארד דולר
אגף החשב הכללי במשרד ביצע עסקת גידור על שער החליפין של השקל בסכום של 120 מיליון דולר - בשבועות האחרונים השלים האוצר עסקאות דומות בהיקף של 500 מיליון דולר
אגף החשב הכללי באוצר בראשות מיכל עבאדי-בויאנג'ו ממשיך לנצל הזדמנויות ולבצע עסקות גידור על שער החליפין של השקל. היום (ה') ניצלה יחידת ניהול החוב באגף החשב הכללי את הירידות שנרשמו ביומיים הקודמים בשער הדולר וביצעה עסקת גידור דולר-שקל נוספת בסכום של 120 מיליון דולר.
- בנק ישראל רכש 4 מיליארד דולר בתוך ארבעה חודשים בלבד
- ממשיכים לגדר: האוצר ביצע עסקאות גידור נוספות בהיקף של 130 מיליון דולר
- "המוסדיים הישראלים מגדרים פחות כשהדולר נחלש, ויותר כשהוא מתחזק"
עסקה זו מתווספת לכמה עסקות גידור בהיקף כולל של יותר מ- 500 מיליון דולר שביצע האוצר בשבועות האחרונים. מתחילת השנה ביצע כבר האוצר עסקות גידור בהיקף של יותר מ- 1.4 מיליארד דולר, ובכלל זה עסקות גידור יורו-שקל בהיקף של 100 מיליון יורו.
המטרה העיקרית המוצהרת של עסקות הגידור על השקל היא להמיר חלק מחובות המדינה הנקובים במטבע חוץ, במקרה זה ביורו ובדולר, בחובות הנקובים בשקלים. באמצעות עסקות אלה מקטין למעשה האוצר את החשיפה של הממשלה לשינויים עתידיים בשער החליפין של השקל, וזאת במטרה לצמצם את החשיפה של תיק החוב הממשלתי לשינויים אפשריים בשער החליפין של המטבע המקומי.
לצד המרת החובות ממט"ח לשקלים מסייעות עסקות הגידור לבנק ישראל במאבקו רב השנים להחליש את השקל מול המטבעות החשובים בעולם. זאת בשל העובדה שעסקות הגידור הן למעשה שווה ערך לרכישת מטבע חוץ, כאשר מי שרוכש בפועל את המט"ח הוא לא משרד האוצר אלא הגוף שמולו מתבצעות אותן עסקות גידור.