אלביט הדמיה עיכבה מאוגוסט דיווח על רכישת אג"ח עצמית
ממסמכים שהגישה החברה לביהמ"ש, עקב תביעת הדירקטור שלומי קלסי, עולה כי כבר לפני חודש וחצי הוחלט על רכישת אג"ח ב־50 מיליון שקל
אלביט הדמיה הודיעה שלשום לבורסה על החלטתה לבצע רכישה עצמית של אג"ח בהיקף של 50 מיליון שקל, אך מה שלא סיפרה למשקיעים הוא שההחלטה על כך התקבלה כבר לפני יותר מחודש וחצי, ב־23 באוגוסט.
- נוברטיס משקיעה בגמידה סל 5 מיליון דולר - עם אפשרות לשילוש ההשקעה
- "שלומי קלסי רק רוצה לשמור על השכר של חצי מיליון שקל"
- קרן DK רוצה להדיח את נציגי יורק מדירקטוריון אלביט הדמיה
פרט זה התגלה עם הגשת כתב התגובה של אלביט הדמיה והיו"ר רון הדסי לביהמ"ש, בעקבות התביעה הנגזרת שהגיש הדירקטור שלומי קלסי נגד הדסי ושישה דירקטורים נוספים בחברה, בטענה להפרות של כללי הממשל התאגידי בחברה.
בסעיף 4 של ההחלטה נקבע: "בכפוף להסרת עיכוב הדיווח הקיים בחברה תיכנס לתוקפה החלטה להסמיך את הנהלת החברה לבצע רכישה עצמית של אג"ח עד סכום של 50 מיליון שקל". ההחלטה קבעה כי החברה תרכוש 90% מאג"ח סדרה ח' הקצרה ו־10% מאג"ח ט' הארוכה. החלוקה בין הסדרות לא נמסרה.
מעיון בהחלטות עולה כי החברה אכן היתה במצב של עיכוב דיווח, עקב עסקת גמידה סל. במסגרת העסקה, שפורסמה בהודעה לבורסה בת"א ביום ראשון השבוע, תשקיע נוברטיס 5 מיליון דולר תמורת 2.5% ממניות גמידה. זו לא הפעם הראשונה שנוברטיס משקיעה בחברה המוחזקת בידי אלביט מדיקל (26%), החברה־הבת של אלביט הדמיה, וכלל ביוטכנולוגיה (19%).
ההשקעות הקודמות שלה היו בהיקף של 15.5% ממניות גמידה סל, שאותן רכשה בספטמבר 2014 תמורת 35 מיליון דולר. באותה עסקה קיבלה נוברטיס אופציה לרכוש את יתרת המניות בגמידה, אבל החליטה שלא לנצלה. העסקה שעליה דווח ביום ראשון היא פחות מהותית, אם כן, עבור גמידה סל, שהיא חברה־נכדה של אלביט הדמיה, המחזיקה בה באמצעות החברה־הבת אלביט מדיקל (90%).
מאלביט הדמיה נמסר בתגובה כי "הדירקטוריון קיבל החלטה מותנית בתנאי מתלה, שלא נכנסה לתוקף כל עוד לא התקיים התנאי. הדיווח פורסם עם כניסת ההחלטה לתוקף. עסקת גמידה היא עסקה מהותית בראיית החברה, ודווחה ככזו".
נתון נוסף שעולה מאותו פרוטוקול הוא כי רואי החשבון והנהלת החברה שקלו לרשום הערת עסק חי, אך הוחלט לאשר את הדו"חות לרבעון השני "ולקבוע כי אין מקום להערת עסק חי לחברה".
הונה העצמי של אלביט הדמיה נשחק בסוף הרבעון השני ל־34 מיליון שקל, וחובותיה עומדים על 850 מיליון שקל, כאשר בקופתה היו בסוף הרבעון השני 137 מיליון שקל בלבד. את החוב נדרשת החברה לפרוע בשנים 2017–2019 למחזיקי האג"ח ולבנק הפועלים.