איזיצ'יפ לבעלי המניות: "האינטרס של קרן הגידור רייג'ינג קפיטל מנוגד לשלכם"
לקראת האסיפה לאישור המיזוג עם מלאנוקס מסבירים בחברה כי הקרן מתנגדת משום שרכשה אופציות - מהן תרוויח אם העסקה תיפול
במשרדי איזיצ'יפ שביקנעם צפויה להיערך ב־12 בנובמבר אסיפת בעלי המניות של החברה, ובה יוחלט על עסקת המיזוג עם מלאנוקס. אתמול פנתה ההנהלה במכתב למשקיעים, בניסיון לשכנע אותם לתמוך בעסקה. "מועצת המנהלים של איזיצ'יפ ממליצה לך להצביע בעד הצעת המיזוג עם מלאנוקס, המשקפת מחיר רכישה של 811 מיליון דולר ומחיר של 25.5 דולר למניה, והיא מספקת ערך משמעותי לבעלי המניות", כותב המייסד והמנכ"ל אלי פרוכטר. "כמייסד איזיצ'יפ ובעל המניות הבודדות הגדול ביותר", ממשיך פרוכטר, "ויחד עם מועצת המנהלים, אני מאמין שעסקה זו היא האינטרס של בעלי המניות שלנו, הלקוחות שלנו, העובדים שלנו והחברה שלנו".
- רגע לפני רכישת איזיצ'יפ: הכנסות שיא למלאנוקס ברבעון השלישי
- מחזיקי איזיצ'יפ עשויים לטרפד את מכירתה
- "איזיצ'יפ דחפה אותי אל מתחת לגלגלי אוטובוס"
"מלאנוקס, שותף עם טכנולוגיה משלימה"
בתעשייה כמו שלנו היתרון לגודל הוא בעל חשיבות עליונה להצלחה ארוכת הטווח, ובמלאנוקס מצאנו שותף עם טכנולוגיה משלימה לשלנו. מועצת המנהלים של איזיצ'יפ הביאה בחשבון מספר גורמים, ובהם הפרמיה שתשולם לבעלי המניות על מחירי המניות הנוכחיים וההיסטוריים, והיעדר עסקה חלופית אחרת".
"מחיר של 25.5 דולר למניה מייצג פרמיה של 16% על מחיר הסגירה של איזיצ'יפ ב־29 בספטמבר (יום המסחר האחרון לפני ההכרזה על העסקה), ופרמיה של 33.1% על מחיר המניה הממוצע ב־12 החודשים החולפים", מסבירים באיזיצ'יפ.
"איזיצ'יפ הפכה למובילה בשוק מעבדי הרשת (NPU), אבל המגמה של הלקוחות היא לפתח רכיבי NPU בעצמם", נאמר במכתב, ואכן סיסקו, שהיתה אחראית לכ־35% מההכנסות של איזיצ'יפ במחצית הראשונה של 2015, החליטה לייצר בעצמה את הרכיב.
באיזיצ'יפ מאמינים כי ביכולתם להתגבר על אובדן סיסקו כלקוח, אך מציינים כי "זה כרוך בסיכונים ובאי־ודאות". יתר על כן, באיזיצ'יפ ממשיכים לחוות ירידה במכירות של מוצרי NPS החדשים, ובמכתב מסבירים כי "ללא הניסיון של מלאנוקס, החברה תידרש לבצע השקעה משמעותית בתחום המכירות".
"הגענו למסקנה כי מחיר של 25.5 דולר למניה הוא מלא והוגן כלפי המשקיעים שלנו, והוא תוצאה של מו"מ ארוך שהתחיל בהצעה ראשונית של 21 דולר למניה בלבד", מציינים במכתב. "תעשיית המוליכים למחצה עוברת גל חסר תקדים של קונסולידציה, והשוק הפך לקשה מאוד לתחרות עבור חברות קטנות".
האחזקה של הקרן באיזיצ'יפ הגיעה ל־6.5%
המכתב של איזיצ'יפ מגיע על רקע התחזקות ההערכות שמשקיעי איזיצ'יפ עשויים לטרפד את עסקת רכישתה בידי מלאנוקס. זאת בעקבות הודעתה של קרן הגידור רייג'ינג קפיטל (Raging Capital), כי אחזקתה באיזיצ'יפ הגיעה ל־6.5% מהמניות, וכי היא תצביע נגד אישור העסקה באסיפת בעלי המניות.
הודעת הקרן מאיימת על העסקה, משום שאם תהיה התנגדות מצד 25% מבעלי המניות שבחרו להצביע — העסקה תיפול, ובידי רייג'ינג קפיטל כמות קולות לא מבוטלת. על פי הערכות, כ־60% מהחברה מוחזקים בידיים פרטיות. מושבה של קרן הגידור הוא בניו ג'רזי ובראשה עומד היו"ר וויליאם מרטין. היא הוקמה בשנת 2006 ומנהלת כחצי מיליארד דולר.
"האינטרסים של רייג'ינג קפיטל לא מתיישרים עם האינטרסים של בעלי המניות האחרים", צוין במכתב של איזיצ'יפ. "בטקטיקה פיננסית אינטרסנטית רייג'ינג קפיטל גידרה את עמדתה באמצעות רכישת אופציות מכר (PUT) במחיר של 25 דולר למניה. כלומר, אם מחיר המניה יירד מתחת לרף הזה, הם ירוויחו", מסבירים באיזיצ'יפ. "ההערכות שלנו הן שאם המיזוג לא יתבצע, מחיר המניה עלול לרדת באופן משמעותי. רק אם הסכם המיזוג יתבצע, האופציות הללו שרכשה רייג'ינג קפיטל יתפוגגו ויישארו מחוץ לכסף", מסכמים באיזיצ'יפ.