לידר: רכישה על ידי מיילן אינה האופציה המועדפת עבור בעלי מניות פריגו"
לקראת ההכרעה הצפויה באסיפת בעלי המניות של פריגו ביום שישי הקרוב; לידר: "פריגו עצמאית - חלופת השקעה אטרקטיבית יותר"
בעלי המניות של פריגו צפויים להכריע עד יום שישי הקרוב האם הם נותנים את מניותיהם למיילן, שמציעה עבור כל מניית פריגו 75 דולר במוזמן ו-2.3 מניות מיילן. מחיר זה משקף פרמיה של כ-10% (חלקה ישולם במזומן וחלקה במניות מיילן) ביחס למחיר מניית פריגו ביום שישי האחרון. מיילן זקוקה לתמיכה של מעל 50% מבעלי המניות של פריגו על מנת להעביר את העסקה.
- "אם טבע תפשוט רגל, אפרוש - כי יהיה לי משעמם"
- יו"ר מיילן, רוברט קורי: "עובדי פריגו לא צריכים לחשוש לעתידם"
- כניסה בירוק: מיילן טיפסה ב-3% ביום המסחר הראשון בתל אביב
עבור בעלי המניות הישראליים של פריגו מדובר בדילמה לא פשוטה, שכוללת נוסף להיבטים הכלכליים שיקולים רגשיים, הן בשל היכרות חיובית רבת שנים עם החברה והנהלתה ולא פחות חשוב הזיקה שיש לפריגו למשק הישראלי.
סבינה לוי, אנליסטית בכירה בבית ההשקעות לידר שוקי הון מסבירה כי "ניתוח כלכלי יבש וקצר טווח תומך בעסקה - בגלל העובדה שמחירה של פריגו בעסקה משקף פרמיה של כ-10% ביחס למחיר המניה בשוק, המכפיל הנמוך יחסית לפיו נחסרת מיילן כיום וכן הפוטנציאל הסינרגטי הגלום בעסקה, לרבות בצד ההכנסות".
"שיקול נוסף שיכול להנחות את מקבלי ההחלטה שנוטים לתמוך בעסקה הוא רמות המכפילים של פריגו שנתפסות כגבוהות, לעומת מכפיל נמוך בו נסחרת מיילן, לפי בית ההשקעות מדובר ברמות מכפילים שאינן חריגות ביחס לעבר שהולמות את מאפייני פעילות הליבה של פריגו שמוטית צריכה, כלומר פריגו ראויה להיסחר במכפיל גבוה משל מיילן".
"פריגו עצמאית - חלופת השקעה אטרקטיבית יותר"
"בראיה ארוכת טווח אנו משוכנעים שפריגו כחברה עצמאית עשויה להוות חלופת השקעה אטרקטיבית יותר. שכן מדובר בחברה צומחת, הן אורגנית והן באמצעות רכישות, עם פעילות מבוזרת, סיכון תפעולי נמוך יחסית והנהלה מצוינת".
"אומנם מיילן נחשבת לחברת גנריקה טובה עם מערך ייצור ופלטפורמה מסחרית איכותיים מאוד, אך פעילותה מתאפיינת ברמת סיכון גבוהה יותר, בין השאר בגלל התלות במספר מוצרים בודדים גדולים, לצד ממשל תאגידי שנוי במחלוקת, לרבות הפעלת גלולת רעל נגד ההצעה של טבע ששיקפה פרמיה של כ-40-50%" ממשיכה סברינה. "מעבר לכך, אנו חוששים מהסיכון הגלום בתהליך המיזוג עצמו, היות ומדובר בעסקה לא ידידותית עם היעדר חפיפה מהותית בפעילויות של שתי החברות".
בשורה התחתונה בלידר "חוששים מהסיכון התפעולי הגלום בעסקה, בייחוד לאור העבודה שמדובר בעסקה לא ידידותית, ומהממשל התאגידי השנוי במחלוקת של מיילן, אשר בא לידי ביטוי בין השאר בהתנהלותה של מיילן בקשר לניסיונה של טבע לרכוש את החברה".
לסיכום סבורים בלידר כי "לאור העובדה שלא מדובר להערכתנו בפרמיה משמעותית אנו לא בטוחים שזאת האופציה המועדפת עבור בעלי המניות של פריגו".
תוצאות הסקר מראים ניצחון ברור לפריגו
פריגו מעסיקה יותר מ־10,000 עובדים, מהם 1,300 בישראל. לפריגו רגל ישראלית, שנוצרה בעקבות רכישת חברת התרופות הישראלית אגיס ב־2005 מידי מורי ארקין תמורת 820 מיליון דולר ועם השנים ביצעה עסקאות 27 מיזוגים ורכישות קטנות – כולם ללא צורך בהשתלטות עויינת.
עיקר הייצור של פריגו נמצא כאן בישראל ומתמקד בחומרים פעילים לתרופות (API), בנוסף לתרופות גנריות לשימוש במדינות אחרות. הזרוע הישראלית גם עוסקת ביבוא תרופות, בין היתר של החברות סנדוז, טקדה, GSK, ומכשור רפואי של סימנס. את הפעילות בישראל מנהל איציק מעיין, סמנכ"ל הכספים של החטיבה הבינלאומית של פריגו, המרכזת את הפעילות של החברה מחוץ לארה"ב.
לקראת ההצבעה בסוף השבוע פרסמו בפריגו סקר של חברת Evercore ISI (חברת סקרים מוול סטריט) שעל פי בין מחזיקי מניית פריגו בטווח האורך, רק 15% ענו כי הם עומדים להיענות להצעת הרכש מול 85% מתנגדים. בקרב המשקיעים לטווח הקצר רק 555 מוכנים להיענות להצעת הרכש לעומת 45% מתנגדים.
מתוצאות הסקר עולות 2 נקודות עיקריות – האחת שקרנות הגידור אינן מצביעות כעדר כפי שרוב המשקיעים המקומיים טועים לחשוב, כמות כמעט זהה של קרנות אינה מתכוונת להיענות להצעת הרכש. שנית, שהפער במרבית המשקיעים לטווח ארוך שאינם מתכוונים להיענות להצעה של מיילן הוא משמעותי.
נזכיר כי המשקיעים הישראלים מחזיקים רק בכ-12.5% ממניות פריגו אך שרף ההצעה עומד על 50% אזי המשקל שלהם גדל פי 2.