$
בורסת ת"א

מי הראשון שיגזור קופון על הרישום הכפול של סודהסטרים

שבוע לאחר שסודהסטרים תחל להיסחר בת"א יתבקשו בעלי המניות לאשר אופציות למנכ"ל דניאל בירנבאום, מחציתן בתוך הכסף וניתנות למימוש מיידי. כניסת המניה למדדים תזרים לה ביקושים של 33 מיליון דולר. החברה: "הקישור בין עיתוי הרישום להענקת האופציות מופרך"

דרור רייך 08:2514.12.15

ראשי הבורסה בתל אביב נשמעו מרוצים בשבוע שעבר לאחר שהצליחו לשכנע את סודהסטרים הישראלית להיסחר בבורסה המקומית. מניית החברה תתחיל להסחר בת"א מחר לאחר טקס חגיגי. שבוע לאחר מכן, ב־22 בדצמבר, תתקיים אסיפת בעלי המניות של החברה, ושם הם יתבקשו לאשר אופציות למנכ"ל סודהסטרים העולמית דניאל בירנבאום.

 

המניה צפויה לביקושים מצד תעודות הסל וקרנות הנאמנות של כ־33 מיליון דולר (יותר מ־10% משווי החברה) עקב הצטרפותה למדדי תל אביב־75 ותל אביב־100 ב־31 בדצמבר. שם היא תתברג במקומות 48 ו־73 בהתאמה, ומשקלה הצפוי 1.6% ו־0.4% בהתאמה.

 

המנכ"ל יוכל לממש באופן מיידי 300 אלף אופציות

מאז יוני 2013 צללה מניית סודהסטרים ב־80%, ממחיר של 73 דולר ל־15 דולר, ובעקבות כך ביקשו בחברה לתת למנכ"ל אופציות חדשות הקרובות יותר לכסף. אם תאושר ההצעה, המנכ"ל בירנבאום יקבל אופציות בשלוש מנות - 300 אלף אופציות במחיר מימוש של 15 דולר למניה. את אופציות אלה יוכל בירנבאום לממש באופן מיידי; 150 אלף אופציות לאחר שנה עם מחיר מימוש של 22 דולר למניה; ו־150 אלף אופציות לאחר שנתיים עם מחיר מימוש של 27 דולר למניה.

 

אמנם מניית סודהסטרים עברה את מחיר המימוש ונסחרת היום ברמה של 15.4 דולר, אך זה קרה בשבוע שעבר בעקבות אירוע חיצוני שהקפיץ אותה ב־10%: Green Mountain המתחרה נרכשה על ידי JAB בתמורה לכ־14 מיליארד דולר.

 

דניאל בירנבאום מנכ"ל סודהסטרים (מימין) עם מנכ"ל הבורסה יוסי ביינארט דניאל בירנבאום מנכ"ל סודהסטרים (מימין) עם מנכ"ל הבורסה יוסי ביינארט צילום: קובי קנטור

 

חולשה במכירות בארה"ב למרות שיווק אגרסיבי

התחרות העזה בתחום המשקאות המוגזים גרמה לסודהסטרים לסיים את הרבעון השלישי של 2015 עם 110 מיליון דולר הכנסות, ירידה של 13% לעומת הרבעון המקביל. גם השורה התחתונה לא מעודדת במיוחד: ברבעון השלישי הציגה החברה רווח נקי של 4.7 מיליון דולר — ירידה של 50% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

 

לדעיכה המהירה של חברה, שנחשבה למטאור בתעשייה האמריקאית, ניתנו כמה הסברים. בשנה שעברה טען המנכ"ל דניאל בירנבאום כי החברה אינה מצליחה לייצר לקוחות חוזרים בארצות הברית וגם לא להעביר אליה לקוחות ממתחרים. הבעיות של סודהסטרים בארה"ב החלו כבר בשנת 2013, כשצרכנים שבחנו את כדאיות רכישת מכשירי ההגזה ובלוני הגז הגיעו למסקנה כי הדבר לא משתלם.

 

הירידה במכירות משקפת גם את הירידה הכללית בדרישה למשקאות מוגזים בארצות הברית. הציבור האמריקאי החל בשנים האחרונות לזנוח משקאות מוגזים לטובת מיצים טבעיים, מים בטעמים ומשקאות אחרים הנחשבים בריאים יותר. בשנת 2014 לדוגמה, מכירות המים המינרליים במרכולים בארצות הברית עלו ב־11% ואילו מכירות המוגזים ירדו ב־20%.

 

"הרישום הכפול הוא לטובת כלל בעלי המניות"

מסודהסטרים נמסר בתגובה: "ההחלטה לרשום את מניות החברה למסחר בבורסת תל אביב התקבלה על ידי הדירקטוריון לטובת כלל בעלי המניות, לאחר בדיקה יסודית ומעמיקה ונוכח פניות של הבורסה בתל אביב. ניסיון כלשהו לקשור בין עיתוי הרישום למסחר בבורסה לבין הענקת אופציות למנכ״ל החברה הוא משולל כל יסוד ומופרך".

מדובר במהלך לטובת כלל בעלי המניות של החברה ותורם לחיזוק הבורסה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x