כלכלית ירושלים מתכוננת לתרחיש של חברה ללא שליטה
לאחר שהתפוצצה עסקת המכירה, בכלכלית חוששים כי בנק לאומי ישתלט על המניות המשועבדות של פישמן, ויביא למצב שבו אין גרעין שליטה בחברה; הנהלת החברה פנתה בבקשה לחברות הדירוג בכדי למנוע שינוי בדירוג החוב כתוצאה מהמהלך
לאחר שהתפוצצה העסקה בין האחים נקש לאליעזר פישמן למכירת השליטה בכלכלית ירושלים, מנכ"ל החברה דודו זבידה מתכונן לכל תרחיש אפשרי. הנהלת כלכלית ירושלים פנתה היום (ג') למחזיקי האג"ח ולבנקים של החברה בבקשה לוותר על האפשרות שניתנת להם בשטר הנאמנות - להעמיד את החוב לפירעון מיידי, במידה שהחברה תהפוך להיות ללא גרעין שליטה.
- יו"ר מגדל לשעבר אהרון פוגל ימונה ליו"ר כלכלית ירושלים
- יוסי ארד התפטר מתפקיד יו"ר כלכלית ירושלים - לאחר 15 שעות בלבד
- נציגי לאומי בכלכלית ירושלים פתחו במאבק משפטי מול פישמן וזבידה
השליטה (45%) בכלכלית ירושלים עדיין נמצאת תחת אליעזר פישמן, אולם 30% ממניות כלכלית ירושלים שברשותו משועבדות לבנק לאומי בגין חוב של 2 מיליארד שקל. בהנהלה של כלכלית חוששים כי בנק לאומי ישתלט על המניות המשועבדות של פישמן - מה שיהפוך את החברה להיות ללא גרעין שליטה, בדומה לחברות גדולות כמו טבע ובנק דיסקונט.
בכדי לאפשר לחברה להמשיך להתנהל כרגיל ללא גרעין שליטה, פנה זבידה לגופים המוסדיים ולבנקים הנושים של החברה וקיבל מהם מסרים חיוביים לגבי הבקשה שלו. זבידה פנה גם לחברות הדירוג מידרוג ומעלות בכדי שיעניקו אישור, שבמידה שכלכלית ירושלים תפעל ללא גרעין שליטה הדבר לא יהווה שינוי בדירוג החוב של החברה. החברות אישרו את בקשתו.
זבידה אמר לכלכליסט כי "הפעולה האחרונה ואישור חברות הדירוג למעשה יאפשרו וודאות ברמת החברה והחוב ובהחלט מקנות לנו רוח גבית באסטרטגיה העסקית שלנו שעולה עם ציפיות השוק". זרוע ההשקעות של בנק לאומי עדיין מחפשת רוכש עבור מניות השליטה של פישמן, אולם כרגע אין שום עסקה קונקרטית על הפרק.