$
שווקי חו"ל

צ'קפוינט וסייבר ארק במגעים למיזוג במטרה ליצור חברת-על ישראלית בתחום הסייבר

בין הצדדים אין הסכמה בשלב זה על מבנה העסקה ועל המחיר שתשלם צ'ק פוינט. בעלי השליטה שויד ומוקדי בוחנים אפשרות להקמת מרכז פיתוח חדשני בישראל - בדומה למרכזי גוגל

אסף גלעד 11:0613.01.16

צ'ק פוינטמנהלת בשבועות האחרונים משא ומתן עם סייבר ארק במטרה למזג בין השתיים, לפי שווי שטרם נקבע. זאת כחלק מנסיונו של שויד, בעל השליטה בצ'ק פוינט, להפוך אותה לחברת על ישראלית בתחום הסייבר.  

אבן המחלוקת נוגעת לשווי לפיו תירכש סייבר ארק ולפרמיה שתשלם עליה צ'קפוינט. סייבר ארק נסחרת כיום בנאסד"ק לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר ונחשבת לחברת הסייבר הציבורית הגדול השנייה במונחי הכנסות לאחר צ'קפוינט.

 

בעוד שסייבר ארק המנוהלת בידי אודי מוקדי מעוניינת לקבל פרמיה על מחיר המניה שלה, בצ'קפוינט מעוניינים במבנה רכישה מתוחכם יותר הכולל עמידה ביעד של מחיר מניה בתקופות שונות לאורך הרכישה. כך, מחיר הרכישה הסופי עשוי להתעדכן גם לאחר שתיחתם העסקה.

 

מה דעתך על מניית צ'ק פוינט:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

למיזוג בין שתי הענקיות הישראליות שתי מטרות: ראשית, הוא יכול לחסוך לשתיהן את התקורה הגבוהה הכרוכה בהוצאות המסחר בנאסד"ק. מטה מאוחד עשוי להיות זול ויעיל יותר עבור שתי חברות ישראליות שפועלות בתחום דומה. שנית, המיזוג עשוי לקדם את שתי החברות במאבק על כח אדם איכותי - מהנדסי הסייבר שנשאבים חדשות לבקרים לחברות הסטארט-אפ החדשות בתחום.

 

שויד ומוקדי אף בוחנים אפשרות להפיכת המרכז המשותף שלהן בישראל למעין 'גוגלפלקס' של סייבר, כלומר מרכז פיתוח חדשני המציע תנאים מפליגים לעובדיו ומהווה עבור החברות אבן שואבת לגיוס מהנדסים, ולא רק כזה המתגונן מתפני נטישתם לחברות סטארט-אפ קטנות.

 

שויד, שמנהל את צ'קפוינט מאז 1993 מיעט לבצע רכישות גדולות במשך כהונתו, כך שצ'קפוינט צמחה בעיקר באופן אורגני עם השנים. רכישה שכזו עשויה להזרים לצ'קפוינט כשרון נהולי חדש שיאפשר לה לצמוח בתחומים חדשים וכן לתת מענה לשוק ההולך וגדל של מערכות ארגוניות הנצרכות בענן, שוק שבו צ'פוינט וסייבר ארק כמעט ואינן פעילות.

 

אודי מוקדי, סייבר ארק אודי מוקדי, סייבר ארק

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x